-
Sıradan bir anadolu üniversitesi demişsin. Burda sorun kişinin o üniversiteyi kazanması mı yoksa ülkede sürekli yeni sıradan üniversite açılıp eğitim sisteminin geliştiğinin zannedilip niteliksiz eğitimle niteliksiz mezunlar verilmesi midir sorarım ?
-
Matematik bilmeyen demişsin. Ve sonra sınavın hatrına öğrenen demişsin. Matematiği zevk aldığı için öğrenenleri bi kenara bırakıcak olursak herkes ama herkes sınavda başarılı olmak için öğrenir bu sadece matematik değil hukuk maliye iktisat muhasebe içinde böyledir.
-
Tek hayali kpss den yüksek puan almak demişsin. Ben eminim ki insanlara hayallerini yaşama şansı verilse tabi ki tek hayali kpss den yüksek almak olmayacaktır ancak hayatın gerçekleri ve ülkenin ekonomik koşulları insanları bu sınava zorladığı için başka yol bırakmadığı için insanlar bu yola başvuruyor.
-
İyi üniversite mezunları temkinli yaklaşıyor diye kötü üni. mezunları onları geçiyor demişsin. Yani başta anadolu üniversitesi diye küçük gördüğün insanlar emek verip çalışıp iyi üniversite mezunlarını sınavda geçebiliyormuş küçük görmemek lazımmış
-
Sadece ezber yeteneğiyle insanların başarılı olduğunu söylemek başarıya çok büyük haksızlıktır. Kimin ne yollardan geçipte o noktaya ulaştığını bilemeyiz. Ki sınav seni neye zorluyorsa sen de o şekilde bir çalışma yürütmelisin. Örneğin : Klasik kurum sınavlarına test usulu gibi çalışamazsın.
Ezberci eğitimi eleştirebilirsin ama bu sisteme uyum sağlamak zorunda kalıp başarılı olan insanları eleştirmek haksızlık. -
Son olarak iyi üniversite elbet hayata pek çok şey katar ama iş insanın kendısınde biter. Kötü lise kötü üniversite dahi okusan sonradan kendını geliştirebildiğin sürece ki bu ömür boyu süren bir süreçtir geçmişindeki başarısızlıkların geleceğine asla yön veremez. İnsan her gün öğrenir ve gelişir. Nacizane tavsiyem sisteme elbet kızabilirsin onu eleştirebilirsin ama insanların başarılarını eleştiremezsin. Niyetin ve kişiliğin bu olmasa bile dışardan çekememezlik gibi görünür. Ya bütün gün oturur karanlığa küfredersin ya da kalkıp ışığa yürürsün. Işığa yürüyenlerden olman dileğiyle..
leaker tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
-
RE: Kpss a için kolları erkenden sıvamak
Okulla beraber nasıl yürütülür pek bir fikrim yok ama bu sene evde çalışarak kpss a ya hazırlanmış biri olarak kendi yaptığım hatalardan ve doğrulardan birkaç tanesini söyleyebilirim. Şu kişinin kitabını al, şu kadar saat ders çalış gibi klişelere girmeyeceğim. Ancak dersler hakkında kısaca bilgi vereyim. Maliye grubu genellikle kavramların ve tanımların yoğun olduğu ezberlemeye dayalı gibi görünse de mantığını almanın da önemli olduğu bir derstir. Çıkmış sorular tarzı bir kitap alırsan Maliye grubunda genellikle hep belli başlı kalıpların sorulduğunu görürsün. Sorulacak bilgilerin belki de en sınırlı olduğu bölümdür maliye ancak bu sene olduğu gibi ösym her yıl farklı soru tarzları da denemektedir ancak çıkmış soruları ve özgün soruları çözdükten sonra sen de aynı şeylerin döndürülüp dolaştırılıp sorulduğunu zaten anlayacaksın
İktisat grubuna gelicek olursak, mikro ve makro iktisatta belli başlı konuları grafikle çizmeyi öğrenmek mecburiyetindeyiz. Bu hem konunun mantığını almamızı sağlar hem de daha akılda kalıcı olur. Demem odur ki bol bol karalama yapmamız gereken bir derstir. Mikro ve makro çalışıp geri kalan kısma (4lü iktisata) çalışmamak hayati bir hatadır. İktisat içinde yine çıkmış sorular alıp genel olarak nelerin sorulduğunu görüp kafanda rahatlıkla bir şablon oluşturabilirsin.
Hukuk bölümü benim en büyük hatayı yaptığım ama bu sene yine en çok net beklediğim bölümdür. Bir hukuk dersini bitirdikten sonra mutlaka ama mutlaka geri dönüp düzenli olarak tekrarlarını yapmalısın. Bu her ders için geçerli olup hukukta ayrı bir hayati öneme sahiptir. Zira ne kadar çok tekrar edersen beyninin o bilgilere ulaşma hızı artar ve görsel hafızan sayesinde sayfadaki bilgileri hatırlayabilirsin. Ben hiç hukuk kitabından çalışmadım youtube'da hocaların anlattıklarından defter oluşturdum ve o defterinde bazı ezberlemekte zorluk çektiğim yerlerini özet haline getirdim. gel gelelim hukukta TEKRAR TEKRAR TEKRAR...
Muhasebe' ye gelecek olursak SORU SORU SORU. bol bol soru çözmelisin dostum. Çünkü bir soru kalıbını öğrenmiş olman yetmez değiştirip değiştirip sorarlar. Ne kadar farklı soru kalıbı görürsen o kadar iyi olur. Burada da çıkmış sorular kitabının çok faydasını gördüm. Ve muhasebede bilgi kadar hız da önemlidir. O yüzden muhasebe denemesi veya sorusu çözerken olabildiğince hızlı sonuca ulaşmalı ve hesap makinesi kullanmak gibi bir gaflete düşmemelisin. Ders bazında söyleyebileceklerim sanırım bu kadar. Sınav sürecinde seni en çok zorlayan ne oldu diye sorucak olursan öğrendiklerimi unutmam oldu dostum. Unutma bu tek derslik bir sınav değil , bir yandan öğrendikçe öbür yandan unutucaksın. Bu yüzden günü gününe çalışmak ve günlük haftalık aylık tekrarları yapmak çok ama çok önemlidir. Sürçü lisan ettiysek affola! -
RE: KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
@adaygibiaday Size katıldığım noktaları değilde katılmadığım tek nokta olan eleştirilerimin de temelinde bulunan;
Söylemlerinizden ortaya çıkan ; İyi üni. okuyan insanların kamuda görev almayı kötü üni. de okuyan insanlardan daha fazla hakettiği gibi bir düşüncedir. Ben iyi üni kötü üni gibi bir etiket kavgası içinde değilim. İyi bir üniden de insanlar boşboş ayrılabilir veya tam zıttı sizin deyiminizle kötü bir üniden de insanlar kendılerini geliştirerek belirli seviyelere ulaşabilir. Eğitimin kurum isimlerinden ziyade kişinin kendı benliğinde bittiği kanaatindeyim.
Kpss sınavının formatını tabiki eleştirebilirsiniz, sözlü mülakattaki torpilleri de eleştirebilirsiniz ki çokta haklısınız. Ancak anlamadığım nokta şu ben kötü üniden mezun oldum kpss ye hazırlanmayayım daha iyi üniden mezun olanlar var onların kamu daha çok hakkı diyip insanlar girmesin mi sınava. Zaten bu forumda ve çevremde bu sınavı başarıp başaramayacağı konusunda çok ikilemde olan en ufak bir umut ışığı arayan insanlara : "Siz geçmişinizde başarısızdınız bu sınavda ve iş hayatında da başarısız olmaya mahkumsunuz" mu demek daha iyi yoksa " Dershaneli veya dershanesiz ilk girişiniz veya 10. Girişiniz olsun olmasın inanın çalışın ve sonunda mutlaka başarılı olun" demek mi daha iyi bir düşünün bence.
-
KPSS için dershane şart mıdır?
Kpss'ye hazırlanmayı düşünen veya hali hazırda daha önce bu süreci yaşamış insanların yolun başındayken en çok kafa patlattıkları konu bu olsa gerek. Bu başlığı ''dershaneler kötüdür sakın gitmeyin'' gibisinden bir algı oluşturmak için değil, dershaneye gitme imkanı olmayan arkadaşlarımızın da bu yarışta en az dershaneye gidenler kadar söz sahibi olup başarıyı yakalayabilmeleri ve insanların tecrübelerinden yararlanabilmeleri adına açtım.
Öncelikle yukarıda sorduğum sorunun cevabı kişiden kişiye değişebilir. Ancak dershaneye gitme imkanı olmayanlar için cevap çok nettir. Arkadaşlar dershaneye gidemiyorsanız dershane sizin için kesinlikle şart değil. Bu iş evde çalışarak da gayet güzel halledilebilir. Tamam iyi güzel evde çalışarak hallet dedin de ben kitaptan okuyup anlamadığım yerler olursa kime soracağım veya belki ben kitaptan çalışmayı sevmiyorum dinlemeyi seviyorum dediğinizi duyar gibiyim. Onun içinde çözüm var. Youtube'de çok kaliteli hocalar var. iyi de kardeşim böyle bol keseden sallama spesifik örnekler ver nereden kimden çalışalım veya sen kimden çalıştında ne başardın derseniz buraya netlerimi tabiki yazmayacağım ama bir yıl boyunca yüzlerini defalarca gördüğüm insanları ve bazı çok önemli gördüğüm kaynakları sadece insanlara yol gösterip bir fikir sahibi olmaları adına yazacağım.
Bu aşağıdaki kişiler babamın oğlu değil arkadaşlar. Buraya isimlerini yazmamın tek nedeni kendilerinden çok faydalanmış olmam ve benim gibi dershaneye gitmeyenlerin de faydalanmasını istemem.
HUKUK:
Medeni Hukuk : Abdurrahman Yılmazgöz.
İdare hukuku ve Anayasa hukuku: İlker Eroğlu.
Ceza hukuku ve CMK: İsmail Eryılmaz.
İcra iflas hukuku: Soysal Aygün
Borçlar hukuku: Ebru Çorbacıoğlu
Ticaret hukuku: Serkan KaraoğluMALİYE:
Maliyede video izlemedim arkadaşlar. Çok kavramsal bir ders olduğu için kitaptan çalışmak daha mantıklı geldi. Arda Hakan Öğretirin maliye konu anlatımının özetini çıkarmıştım. Kitap açıkçası bana pek yeterli gelmedi ama Maliye çıkmış sorular ve bir dershane kaynağının maliye soru bankasındaki soruları defalarca çözüp notlar çıkarmak bana yeterli oldu.
Ama diyorsanız illaki biz dinlemek isteriz: Murat Güzelli hocamızdan TVS'yi dinledim. Çünkü konu anlatım kitabında TVS ve VH yoktu. Diğer maliye konu anlatımlarına da bir göz atabilirsiniz.İKTİSAT:
Mikro İktisat : Musa çiçek
Makro İktisat: İsmail Şimşek ( Açıkçası başlarda anlatımı pek güven vermiyordu hatta gidip makro iktisat kitabı almıştım konuları atlıyor mu acaba diye ama kendisi altyapı oluşturması açısından üzerimde emeği geçmiş bir insandır.)4lü iktisat: Geldik zurnanın zırt dediği yere. Burada malesef önerebileceğim bir isim yok çünkü bu derslerin düzgünce videosunu çeken kimse yok arkadaşlar. Bu derslerde kitap almak gerekebilir.
MUHASEBE:
Hüseyin Bingöl : izlemedim
Mehmet Elmas : izlemedim
Fatih Dalkıran: Benım izlediğim hoca fatih hocaydı. Az buçuk üniversitede muhasebe altyapım olduğu için anlamakta zorlanmadım. Ancak video sayısını az bulduğumdan kurum sınavları için diğer 2 hocamızın videolarını izlemeyi düşünüyorum. Onlar hakkındaki görüşlerimi izledikten sonra iletirim.Kaynak olarak size şunu alın bunu alın demeyeceğim. Benim en güvendiğim kaynak (soru bankası olarak) daima çıkmış sorulardı. Çıkmış sorular çıkacak soruların fragmanı gibidir diye düşünüyorum. 1çıkmış soru kitabı ve 1 adet özgün soru bankası yeterli. Çok fazla kitap alıp içinde boğulmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Arkadaşlar bütün hocalarımız bizim için çok değerli. Sizler de kendı beğendiğiniz memnun kaldığınız hocaları yazabilirsiniz. Dershaneye gittiyseniz memnun kaldığınız memnun kalmadığınız noktaları yazabilirsiniz. Ben sadece bu kişilere denk geldiğim ve faydalarını gördüğüm için paylaştım. Amacım ne kimseyi yüceltmek ne de yermektir.
Herkese İyi forumlar... -
RE: KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
@adaygibiaday Aslında dediklerinden bazılarına katılsamda genel olarak düşüncene katılmamaktayım.
- cümlene başlarken "hayatta hiçbir başarı olmayan" demişsin, fakat sonra kpss a da bizden yüksek alan diyorsun demek ki bişeyler başarmış bir insandan
Bahsediyoruz.
- cümlene başlarken "hayatta hiçbir başarı olmayan" demişsin, fakat sonra kpss a da bizden yüksek alan diyorsun demek ki bişeyler başarmış bir insandan
-
RE: KPSS'de Maliye'den full çekmek
@james-buchanan arda hakan öğretirin dışı masmavi olan ufak boylu bir kitabı + çıkmış sorular + pegem soru bankası şahsen beni belirli bir nete taşıdı. Ama konu anlatım kitabında tvs ve vh yok.. Onları başka bir kitaptan çalışmak lazım.
-
RE: KPSS'de Maliye'den full çekmek
@adaygibiaday ahahahaha evet insanlar hala neden katıldığı noktaları belirtmedi acaba diye merak ediyor mesaj kutum doldu taştı, tüm forum çalkalanıyor sanırım ifşa olmam an meselesi. çık kırkıyırım .s dostum o konuda sana katıldığım nokta ahbapçavuş sistemi torpiller, sözlü mülakatın saçmalığı vs vs. Üniversite konusunda hala katılmıyorum katılmayacağımda.
-
RE: 2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
@akademili uluslarası entegrasyon sorusunda ihracatın artıp ithalatın azalması gibi bir şık vardı. İkisi farklı sorular diye hatırlıyorum. Beynim bana oyun oynuyor da olabilir.