Geçmiş olsun arkadaşlar. Sınava toplamda 6 kişi katılmamış diye duydum. Hepimizin hakkında Hayırlısı.
N10vagus tarafından gönderilen iletiler
-
RE: 2016 SAYIŞTAY DENETÇİ YARDIMCILIĞI MÜLAKAT SÜRECİ
-
RE: 2016 SAYIŞTAY DENETÇİ YARDIMCILIĞI MÜLAKAT SÜRECİ
@R.musgrave hocam sınavda merak ettiğim bir husus var. İşiM sırasına göre mi cagriliyorsunuz. Yoksa karışık mi?
-
RE: 2016 SAYIŞTAY DENETÇİ YARDIMCILIĞI MÜLAKAT SÜRECİ
@reoreo ben de psikolojik olarak yoruldum. Nasip te bir de cuma günü girmek varmış.
-
RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Arkadaslar hepinize iyi çalışmalar. Bu sınava başvurdum. Ancak is yerinden izin alamadım. Sınava giremeyecegim. Parayı da geri alamayacağım. Birçok kişiye göre biz avantajliyiz, çünkü bir yerlerde çalışıp para kazanabiliyoruz. Ama izin almak gerçekten bazen çok zor oluyor. Hakkımızda hayırlısı.
Hakeden kazanır işallah. -
RE: 2016 SAYIŞTAY DENETÇİ YARDIMCILIĞI MÜLAKAT SÜRECİ
Hepimizin hakkında hayırlısı.
-
Yüksek Lisans Yatay Geçiş
Arkadaslar hepinize iyi çalışmalar. Ben bir konuda yardım almak istedim sizden. Bir devlet üniversitesinde yüksek lisansa basmamıştım. Bulunduğum üniversite mali hukuk alanında tez yazmak istiyorum. Ancak mali hukukçu bölümde yok. Danışmanım mali iktisatçı. Hocam sağolsun yardimci olmaya çalışıyor ama sıkıntı yaşayacağım aşikar. Ben bu durumda yüksek lisansa devam etmedim.
Şimdi acaba başka bir üniversiteye geçebilir miyim diye düşünüyorum. Derslerin tamamını vermiştim. Sadece seminer ve tez kaldı. Acaba yatay geçiş yapabilir miyim? Bu konuda bilgisi olan var mı? İnternetten araştırdım ama çok bir bilgi edinemedim. -
RE: 2016 SAYIŞTAY DENETÇİ YARDIMCILIĞI MÜLAKAT SÜRECİ
Keşke agustos başında yapsalar.
-
RE: 2017 SAYIŞTAY SINAVI
@davetsiz mevcut mulakat ile ilgili bir duyum var mı hocam.
-
RE: 2016 SAYIŞTAY DENETÇİ YARDIMCILIĞI MÜLAKAT SÜRECİ
@dumbass hocam bu soruya bir çok aday cevap veremez artık. Aradan çok zaman geçti.
Klasik sınav 10 - 11 Aralıkta olmuştu.
O günden beri ekmeğe 1 kere, sigaraya 2 kere, benzine 5 kere zam geldi. -
RE: 2016 SAYIŞTAY DENETÇİ YARDIMCILIĞI MÜLAKAT SÜRECİ
@m.carlo adlı tatil olayı sayistay içinde geçerli mi? Bu durumda 15 gün kaldı. Mülakat tarihleri hala açıklanmadı.
-
RE: Yüksek Lisans ve Doktora İlanları
Arkadaslar Merhaba. Benim bir sorum olacaktı.
Bir üniversitede yüksek lisansa başlamıştım. Derslerin tamamını verdim. Sadece seminer kaldı. Devamında tez aşamasına geçecektim. Ancak devam etmedim.
Acaba başka bir üniversiteye geçiş şansım olur mu? -
RE: 2017 SAYIŞTAY SINAVI
@paca08 hocamızın yazdığı yazı 14 Mart tarihinde sayistay in sitesindeki duyurdur. Bu duyuru da açıkça, "eleme sınavına girecek adayların belirlenmesinde p48 kullanılacaktır" yazıyor. Dolayısıyla eleme sınavı olacaktır.
3 aşamadan kasıt eleme-yazılı-mulakat olup, kpss aşaması sadece adayların belirlenmesinde kullanılacak herhalde. Sayıştay kpss yi aşama olarak görmemiş belli ki. Evet bu kpss ne işe yarar ki zaten. Geçen sene faydasıni gören oldu mu?
-
RE: 2017 SAYIŞTAY SINAVI
@Nameless dediğiniz gibi genel kültür - genel yetenek önemli. Resmi bir açıklama olmadı bundan dolayı yanılıyor olabilirim. Geçen sene formlar da edindiğimiz bilgiye göre 60 alan sorusunda 40 - 45 doğrusu olan eleme sınavını geçmişti. 5 soru çok büyük oran (Nitekim toplamda 60 soru). Genel kültür - genel yeteneği iyi olan ciddi avantaj sağlıyor.
-
RE: 2017 SAYIŞTAY SINAVI
Arkadaslar kusura bakmayın. Kimsenin moralini bozmak için yazmadım. Sadece sınav ciddi sorulari barındırır. Kpss den bir kaç gömlek üstündür soruları. Eğer kpss den belirli dereceleri girilemediyse, sayistay da ilk 225 e girmek zor. Bunun için konu açığını iyi kapatmak (konuların detaylarına hakim olmak), zamanı degerlendirmek gerekiyor.
Ancak bazı arkadaşlar kpss ye önem vermez. Sadece sayistay, hakimlik ve kaymakamlık sınavına çalışır. Bu durumda kpss gereksizdir ve düşük puan almak sorun değildir. Böyle adaylar pek tabi kpss den 65 alıp, ilk 225 e girebilir. Hatta yukarıda bir arkadas bunu söylemek istemiş. Doğrudur. O kişi konu açığı olduğundan değil, önem vermediği için kpss den düşük puan almıştır.
Olayı analiz etmek gerekir. Ben sadece konu açığı olan kişilere söyledim. Misal ben. Muhasebe konu açığım fazla. Bu da beni tedirgin ediyor. Bu yıl galiba eleme sınavında da muhasebe olacakmış.
Yukarıda yazdığıma morali bozulan tüm arkadaşlar, işallah 2017 sonunda sayıştay eleme sınavını kazanıp, benimle dalga geçerler. -
RE: 2017 SAYIŞTAY SINAVI
Arkadaslar bu sınavda taban nasıl belirlenir bilemem. Ancak kpss den 85 altında kaldıysanız, eleme sınavını geçmeniz çok zor. Eğer 80 - 85 bandında iseniz, bayramı bile ders çalışarak geçirin.
-
RE: Bedelli Askerlik Gündemde, Bedelli Askerlik Çıkar Mı? Ne Dersiniz?
(Not; Askerliğimi 3 yıl önce yaptım.)
Bedelli askerliğini doğruluğunu inanıyorum.
Hayatının en verimli döneminde bir bireyin askere gitmesi onun nereden baksanız 2 yılını alıyor. Çalışıyorsaniz işiniz bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Hem işinizden oluyorsunuz. Hem de geri döndüğünüzde yeniden is aramayla uğraşıyorsunuz. Hayatınızın iki senesi surumcemede geçiyor.
Sınavlara hazırlanıyorsanız, 2 - 3 yıllık planlarınız aksıyor. Eski bildiklerinizi unutuyorsunuz. Dönüşte yeniden adapte olmakta zorlanıyorsunuz. Yine nereden baksanız rakiplerinizden 2 yıl geride kalıyorsunuz.
Eğer işiniz hazır ise, bu durumda da evlenme konusunda sıkıntılar cekiyorsunuz. Evlenip giden psikolojik sıkıntılar yaşıyor. Evlenmeden giden ise kafasında kurduğu yuvaya gecikmeli ulaşıyor.
Akademisyenlik peşinde koşanları konusmaya gerek bile yok. Benim iki üç askerlik arkadaşım var di 30 yaşının üstünde. Askerde 20 yaşında gençlerin yaptığı yanlış yüzünden hakaret yiyen, gerizekalı yerine konan. Adam doktora yapıyor ama ceza olarak sigara izmariti topluyor. Hem de sigara ismemis biri olarak.
Son söz; ödeme gücüne göre vergi sisteminde olduğu gibi, devlet her erkekten, 25 - 35 yaşları arasında maaş bordrosunda görülen ücretinden belirli oranda harç toplamalı (%5), buradan elde ettiği geliri profesyonel orduya kullanmalı. Subay, astsubay ve profesyonel asker dışında da er bulundurmamali. Hem askerliğin niteliği artar, hem de genç üretici nüfusun ülkeye katkısı engellemez. Bu arada erler ve yedek subaylar için devletin harcadığı fırsat maliyetini de unutmamak gerek.
-
RE: ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI
Arkadaslar Merhaba. Benim bir endişe var güvenlik soruşturması ile ilgili. Bu konunun önemini bilen var mı?
İnternet üzerinden sanal bahis oynamıştım biraz. Kredi kartından para yatmıştı. Malum bu siteler kanunen tanınmıyor. Uzun bir süredir bıraktım oynamıyorum artık. Bir yıl oldu herhalde.
Olurda kaymakamlik mülakatını geçersem, bu durumun sıkıntısı olur mu? -
RE: Olası Sonbahar Dönemi İdari Yargı Hazırlık
@paretowilfredo hocam üç büyüklerden kastınız
-
RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Sınav ile ilgili bazı arkadaşlar zor bazıları kolay demiş.
Ben de yorum yapmak istedim.
Bu sınava hazirlananamıştım. Sayıştay sınavı ile çakışmıstı. Türkiyenin ekonomik yapısı ve demokratikleşme konularına hiç bakamadım. Türkiyenin idari yapısını da çok iyi bilmiyordum. Diğer konulara da bu sınava özel çalışmadım. Kpss ve sayıştay hazırlığı yapmıştım.
Sınavdan 61 puan ile 1354. oldum. Eğer bu sınava öncelik verseydim, O zaman eksiklerimi kapatip sinavi kazanabilirdim.
Sınav belirli bir temel yapmış kişiler için zor olmayacaktır. Nitekim çıkan sorularda bir iki istisna hariç piyasada ismi geçen kitaplarda yer alan sorular. Açık uclu sorular diye bazı kesimler soruların klasik olacağı beklentisine kapılıyor. Ama öyle değil.
Mesela cevabı %3 olan, 2001, mülki idari sınıfı olan sorular var.
Belirli bir temeli olan 2 aylık düzenli bir çalışma ile (idare hukuku kısmını ayrıntılı, artı Türkiye ekonomisi ve demokratikleşme ekleyerek) bu sınavı kazanabilir. Ancak belirli bir kpss temelini yoksa bu sınav tabiki çok zor gelecektir. 6 aylık çalışma bile sizi hüsrana ugratabilir.
Bir de sınav için yapilacak çalışmada kelimeler çok dikkat etmek gerekiyor. Sınavın canı alıcı kısmı burası. Çok iyi bilgisi olup, kelime hatalı yüzünden madur olanlar oldu sınavdan sonra.