2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@politics06 kazananlar kazanamayanlara destek olsun. çekip gitmek yok
-
Arkadaslar kazanamasak bile yakın tarıhte sınav olacagı konusuluyor , bu sınav sonucuyla yıkılmak yerine önümüzdeki sınava çok sağlam hazırlanmaya yönelirsek başarı sağlayabiliriz. Bu benim ilk deneyimimdi , çok büyütmüştüm gözümde uzun uzun yerler maddeler ezbelemiş girmiştim iyi yaptığımdan değil ama beklediğimden kolay bir sınavdı açıkcası, en azından tarzını görmüş olduk.
-
Arkadaşlar Bence Forumda ismini yazan 90 Kişiden ilk 70i mülakatta 330 kişide sessiz kişiler.
-
@gizemce katılıyorum hocam. bende öyle düşünüyorum. dikkatli ve ciddi emek vererek çalışmak gerekiyor. doğru kaynaklardan doğru hazırlanmak gerekiyor. ne fazla ne eksik bilgi yetecek kadar öğrenmek gerekirse ezberlemek gerekiyor. Sınavın belirleyici testleri olan insan hakları ve iktisat ile ile ilgili ciddi destek lazım
-
@kemoenes kesinlikle, insan hakları özellikle çok çok eleyiciydi
-
@kemoenes İnşallah mülakatlara da bu forumda beraber hazırlanırız,umutsuzluğa düşmeyelim
-
Kazanan arkadaşlar bakın şimdiden söylüyorum kazanıp kaçmayın tecrubelerınızden faydalanmak ısteyen birsürü insanın yolu bu sayfaya düşecek en azından bilgi alabilelim,alabilsinler ( sanırım kendımı kaybetmeye hazırlıyordum )
-
Bugün açıklanmasından ümitli değilim cuma en erken belki haftaya kalacak daha bekleyiş sürecek gibi maalesef
-
Linkçi arkadaşlar var mı bir hareketlilik?
-
@politics06 21 den sonra açık link yok şuan
-
Her sabah osym yı aramak da hobılerım arasına girdi bir haber yok arkadaşlar bari kaç kişi sınava girmiş onu öğreneyim dedim biraz bekletti erişemedim dedi sınavla birlikte öğrenirsiniz dedi
-
Allah muhabbetinizi artırsın dostlar.. Maşallah rüyalar uçuşmuşta gülemedim doğrusu.Kendim de dahil gençlik için üzüldüm.Hayaller kurarak kitap başında gençliğimizi tüketiyoruz.çok az bir kesim hayallere ulaşcak.ciddi bir kesim hayal kırıklığı..işsizlik kötü,alternatif az,süreç uzun..Allah hepimize sabır ve güç versin..Can sağlığı versin Rabbim.Sonuç gelirse de kazanan arkadaşlar kaybeden dostunun üzüntüsüne saygı göstermeli diye düşünüyorum
-
Herkese merhabalar. Sınava ilk girişimdi deneyimim yoktu. Şuan da sınırdayım. Sınava hazırlanacak arkadaşlara kaynak ve çalışma tarzı tavsiyelerinde bulunmak istiyorum. Öncelikle hukuk adına anayasa ve idare hukuku için kalın kalın kitaplarla boşuna vakit kaybetmeyin. Bir iki kere okuyup zihninizde ne nerde diye şematize edin. Sonra da anayasa metni dahil kanunlardan özet çıkarın. Mesela Köy Kanunu Belediye Kanunu vb. kanunları madde madde inceleyin. Zaten ne soracağını ciddi anlamda fark edeceksiniz. Bu konuda Kaymakamlık Kampı Anayasa İdare Hukuku fena değil. Ancak kanunlardan çalışırken kitaplardaki yazım basım hatalarını kaçırmayın. İnsan Hakları için Kaymakamlık Kampını yetersiz buldum kendi adıma. Çünkü daha çok ulusal mekanizmalardan bahsedilmiş.Sınavda da geçen yıl ve bu yıl uluslararası mekanizmalar ve sözleşmeler soruldu.Bu konu da bi tavsiyem yok. Tarih ve Türkçeyi istediğiniz yerden çalışın kaynak çok absürt olmadıkça. İktisat ve ekonomiden pek anlamam arkadaşlardan bende bu konuda yardım istiyorum. Piyasadaki denemeler ise (ben 2017 4t ve 2016 Kas kullandım ) hiç memnun kalmadım. Sınava çok uzak ve bağdaşmayan birçok soru var tamamen gelir kaygısıyla hazırlanmışlar. Ancak malumunuz pek de deneme yok zaten. Örneğin Kas 2016 12 denemede sadece 2 idare hukuku sorusu tutturdu. Bu yüzden soru havuzu oluşturmak daha çok faydalı olacaktır. İyi günler diliyorum.
-
Geçen Sinava iliskin bir değerlendirme;
17 Aralik 2016 Sinavinda Türkceden pek bir beklentim olmayan birisi olarak,
Yaptigim kaba taslak hesaplarla, Türkcesiz max. 20.5 min 17.5 dogru bekliyordum ve sinav sonucum beni sasirtmadi. 64.4 puan ile 1104. Oldum. Bu dogru sayilarini bekleyen arkadaşlara duyurulur.
-
@odaklan25 aynen kardeşim. kitaplara bağlı kaldığımız zaman kelime hataları kaçınılmaz oluyor. belli başlı okumaları kitaplardan yapıp kanunlardan okumak daha mantıklı. Denemelere gelince kesinlikle katılıyorum. İnsan hakları biraz da şans işi olarak görüyorum. en korktuğum ders. İktisat zaten babası sınavın. Hayırlısı artık. daha sistemli çalışmak gerekiyor.
-
@daywalkers Türkçeniz nasıldı?
-
Türkce; 3.5 dogru
Tarih; 2 dogru
Tr Ekonomisi; 1 dogru
Insan Haklari; 0 Dogru
Anayasa ve Idare; 12.5 Dogru
Iktisat; 2 DogruAlan; 14.5 Gk; 6.5 Dogru
Toplam 21 DogruHam Puan; 52.5
Toplam Puan ; 64.4
Sıralama; 1104 -
@daywalkers suanki durumum
-
@kenan65 Dostum o zaman bu sinavda 1200- 1400 arasi bir siralan olur puanin da 61-63 arasi gelir diye dusunuyorum.
-
@daywalkers ama benim tartismali sorular ve turkceden beklentim yuksek