9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@kilici s*çtım
-
@bozo_ ya o soruda aynı dememişti adım gibi eminim ve toplam fayda değişir yani ki zaten bunu soruyordu, ayrıca evet mrs negatif eğimlidir pozitif yorumlanır ama orada yorumlamaya sormuyordu yani atıyorum mrs eksi4 çıktı şıklarda 4 ü işaretlemek gerekirdi pozitif yorumlanması bu demek. Tüketicinin bir maldan bir birim kullandığında diğr maldan ne kadar vazgeçeceğini ölçüyorsun tabii ki negatif olacak farksızlık eğrisinin eğimi
-
@tomjoad haydaaa q ya sıfır verince dikey eksende 20 ile başlaman gerekir 40 ı nasıl buldun
-
@Willsmithh merhaba hocam soru üretici rantını soruyordu. 1.derece fiyat farklilastirmasinda toplam rant=üretici ranti çünkü piyasada refah kaybı yok. O sebeple monopolcu üretim yapacağı min fiyat 40 max fiyat 60
-
Beyler taylor sorusunu hatırlayan var mı çok merak ettim kimse konuşmuyor da ?
-
@BireyiçinDevlet dengede q 10 hocam çünkü
-
@katipcelebi1234, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
eyler taylor sorusunu hatırlayan var mı çok merak ettim kimse konuşmuyor da ?
o sorunun hakkı boş bırakılmaktı
-
@Yunus1059 burdayım merak etme:)
-
@brhmtrkmn hocam soruyu tam hatirlamiyorum dediginiz gibiyse dogru o zaman
-
@1baksan, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
mrs eksi4 çıktı şıklarda 4 ü işaretlemek gerekirdi pozitif yorumlanması bu demek. Tüketicinin bir maldan bir birim kullandığında diğr maldan ne kadar vazgeçeceğini ölçüyorsun tabii ki negatif olacak farksızlık eğrisinin eğimi
hocam zaten marjinal ikame oranı negatiftir diyor eğimini sormuyor ki. birde zaten marjinal mutlak değer olarak alınır dediğinz gibi negatif çıkma ihtimali olmaz. bir de soruda hepsi aynı demiyordu her biri diyordu orada bir nüans var bence
-
@IS-LM, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@bozo_ hocam nasil marjinal ikama orani negatif olmaz formul ne marjinal ikame oraninin - delta y bolu delta x ?
hocam o eksi ters ilişki olduğunu gösteriyor biri artarken diğeri azalıyor.
-
Tüm farksizlik egrilerinin toplam faydası aynı mıdır?:)
-
Mrs negatiftir diyordu şıklar o sorunun cevabı bu sık, bazıları işine geldiği gibi yorumluyor yok çoğul eki var falan ,orada kast edilen çoğul yapıp tekile gönderme yani aynı farksizlik egrsinden bahsediyor ve de aynı toplam faydayı yansıtır,
-
Eger farksizlik egrileri cakismadiysa hicbir farksizlik egrisi ayni fayda duzeyini gostermez
-
@Willsmithh dostum tüketici rantı 50 ise ve cevap 50 ise senin mantığına göre hiç üretici artığı olmuyor. ne ilginç bir durum demek ki tekel piyasasında tekelci rant elde edemiyor senin mantığına göre.
-
O zaman farksizlik eğrilerinin hepsi negatif mi a.k , hepsi ic bukey mi ,pozitif olan var disbukey olan var
-
Taylor sorusunda cevap neydi enflasyon artarken faizler artması mı gerekiyordu ?
-
@gss15 hocam standart farksızlık eğrisi orjine göre dısbukeydir Buda negatif eğimlidir ... soruda farksızlık eğrisinin türü belirtir miyorsa orjine göre dısbukey olduğu varsayılır...
-
Aynı fayda düzeyini gösterir ne demek eğri üzerinde farklı noktalardan kast ediyor bunu zorlamanın anlamı yok
-
@gss15 o soru çok açıktı onu bile tartışıyoruz ÖSYM bir an önce cevapları açıklasa bari ya