2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakatları
-
@mariogomez çok özür diliyorum “Sınava” girmeye hak kazandı mı? yazan kısımdan bahsetmek istedim.
-
@hcevi hocam bi tanıdıgım sorduda gruplarda söyleyin bilgi güncellemesi yapmasınlar sabahtan beri onunla uğrasıyoruz devamlı bilgi güncelleniyor zaten işimiz basımızdan askın demiş mülakatı etkiler mi diyince etkilememesi için elimzden geleni yapıyoruz
gruplarda duyurun demiş -
@düdüklütencere2 hay ağzına sağlık dostum
-
@earth11 senin de ne olduğunu unutmadık. Yalancı spekülasyoncu olduğunu ben de düdüklü de diğer arkadaşlarımız da biliyor. Meydanı boş sanma.
-
@düdüklütencere2 senin için sevindim arkadaşım inşallah @Earth11 gibi insanlarla karşılaşmazsın ömrün boyunca...
-
@bitinya Öncelikle yanıtınız için sağolun Allah razı olsun. İnşaAllah bizler için mağduriyet oluşmadan çözümlenir çok huzursuz etti bu durum. Önümüzdeki hafta tekrar arayıp durumu soracağım.
-
@DüdüklüTencere2 @mahlas @Earth11 tartışmanıza özelden devam edebilirsiniz.
Herkese iyi çalışmalar.
-
@hcevi güncelleme yaptiginiz için yazi o sekilde olmustur
-
@hcevi rica ederim hocam inşallah çözümlenir
-
Güncel mülakat kitabı önerebilecek var mı?
-
@cantfkc hocam Adem kılıç usta mülakat en güncel olanı. Bu tarz mülakat kitaplarının hepsi bence birbirinin aynısı o yüzden benim kriterim güncel olmasıydı ve en günceli de bu. Ben de arkadaşlara bısey sormak istiyorum mülakat için sadece bu tarz mülakat kitaplarına mı çalışıyorsunuz yoksa kendi notlarımızı da bi tur dönmeli miyiz sizce
-
@yenikeynes
Kitaplar daha çok bir soruya karşılık gelen dar tanımlar şeklinde. Mülakatlarda ise bir soru sorulduğunda, o soru, aslında; her verilen cevapta bağlantılı bir soruyla daha çoğaltılarak komple konuya değinileceğinin habercisi olabiliyor.
O yüzden kitaplar sözel olarak tanımlamakta sıkıntı yaşadığınız kalıplar için faydalı yalnızca ama tek başına yeterli olmaz diye düşünüyorum. Bir sistem halinde bağlantılı şekilde ilerleyen notlarınız da konunun tümüne hakimiyet açısından, en azından bir konu ile bağlantılı değinilebilecek diğer noktaların haritasını kafanızda tazelemek açısından gerekli. -
@düdüklütencere2
İfade etmek istediğim şeyi örneklerle açıklamam gerekirse;Örneğin; asit-test oran nedir denildiğinde, dön. varlıklardan stokların çıkartılıp kısa vad. yab. kaynaklara bölünmesi ile elde edilen ve genelde 1 olması istenilen orandır dediğinizde bu tabi ki doğru tanımdır ancak; ''bu oran 1'den düşük çıkarsa bu işletme için her şey bitti, durumlar çok kötü anlamına gelmez, çünkü; bu oranlar bir anlam taşısalar da tek başlarına çok büyük anlamlar taşımazlar, bir bütün halinde bakılması gereken oranlardır. Bu oran 1'den düşük çıktığında, bu oranın içinden sadece stokları devre dışı bıraktığımız ancak hala ticari alacaklar bulunduğu için ticari alacak devir hızı oranının yüksek çıkması bu durumu domine edebilir.'' şeklinde cevabınıza devam edebilmek faydanıza olacaktır.
Misalen olumlu sonuçlanan bir mülakatımın ilk sorusunun bağlantılarıyla gelinen nokta idi asis-test oran nedir sorusu ve verdiğim cevap bu şekilde olduğu için başka bir oran sormadılar dahi. Birçok arkadaşa birden fazla oran sorulmuş halbuki.
Ve ilk sorudan güzel bir cevap verebilmenin güveniyle de aynı şekilde enerjim yüksek geçti mülakat.Örneğin; kıymetli evrak nedir diye başlayan bir soru, daha sonra kambiyo senetleri özeline girip, sonrasında bono ve çekin farkı nedir sorusu ile devam edip, en sonunda bu fark üzerinden kurumun kendi özelinde ilgilenebileceği bir durumla birleştirilerek farazi bir olay sorusu ile noktalandı.
Örneğin; okun yasasını kendin bir tanım olarak bilirsin, seni bıraksalar şiir gibi söylersin belki ama karşımdaki kişi kağıda yazmaya kalksan en az 3-4 satır sürecek kadar bir şeyler söyledi ve en sonunda dedi ki bu anlattığım nedir ? 2-3 saniye düşündüm ve koca cümlelerinden içinden çekebildiğim yalnızca işsizlik ve büyüme idi; işsizlik ve büyümeyi tek potada eriten yalnızca Okun Yasası geldi aklıma ve Okun Yasası dedim şükür ki o imiş. Yani sen kendin tanım yapmayı beklerken karşındakinin kendine göre tanımı kafanı allak bullak edebilir. Sonrasında formülü vs. ile devam ettik.
Örneğin; ilgili bakanlığın bağlı kuruluşları sorulduğunda, bunları sayarken bir noktada durdurup, o noktada söylediğim kurumun başkanı soruldu. İlgili bakanlıkla ilgili bir etkinliğin adını söyleyip bunu kimin düzenlemiş olduğu soruldu. Çok şükür ki doğru cevapları verebildim.
Bu şekilde 20-25 civarı soru ile karşılaştım ve çok azı sadece sorunun cevabı verildikten sonra bambaşka bir soruya geçilen sorulardı. Geneli basamak halinde sorulardı.
Bu nedenle mülakat hazırlığı yalnızca tanım bazında yetmez diye düşünüyorum.
Çok tecrübeli olmasam da mülakat konularda ki bahsettiğim mülakat guy mülakatı olmasa da, olumlu sonuçlanmış olmasına dayanarak en azından ilk kez mülakata girecek adayların kafasında bir şeyleri belki netleştirmesine yardımcı olur diye bu örnekleri vermek istedim.
-
@düdüklütencere2 anladım teşekkür ederim söylediklerinizi değerlendireceğim
-
@düdüklütencere2 hocam mülakata nasıl ne şekilde çalışmıştınız bir de onun önerisini sormak isterim
-
Arkadaşlar 10 Haziranda askerlik tecilim bitiyor,mülakat tarihi 17 Haziran.
Bunun mülakat değerlendirilmesine etkisi,ya da o süreci bilen birisinin beni aydınlatmasına çok ihtiyacım var.
Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. -
@kpsslik
Bilmiyorum hocam. Yanlış anlaşılıyor bazı arkadaşlar tarafından bu konularda kendimce ne araştırıp ne öğrenip ne uygulamaya çalıştıklarımı paylaşmam. Ahkam kesme olarak görüyorlar.
Yukarıdaki mesajımda mülakat konusunda tecrübeli olduğum söylenemez diye de belirtmiş olmama rağmen. -
Arkadaşlar malum mülâkat haziran ayında havalar sıcak olacak haliyle bu durumda mülakata takım elbiseyle mi gidilmeli yinede gömlek kravat olsa ceket giymesek sorun olur mu bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz erkek adaylar için soruyorum
-
@frank
mülakata girene kadar ceketi yanınızda bulundurup içeri girerken giymek?
yanlış anlamayın hocam ama bazılarımız çok ufak detaylarda boğuluyoruz gibi. anlıyorum işsizlik ve zorlu süreç canımıza tak etti ve herkes elenmemek adına en iyisini yapmak istiyor. ancak bunu fazla ileri taşımak bizi geriye düşürür.
çok fazla sıkıntı yaşayacağınızı ve ilk önerimin de yetmeyeceğini düşünüyorsanız bütçeniz el verdiğince yazlık takımlar ve pamuklu daha ince gömlekleri tercih edebilirsiniz. polyster tabi ki rahatsız eder sıcakta. -
@billofrights hocam bi sorun olmaz. Askerde olsan bile gidersin mülakata.