bakaya kalırsak atama durumu ne olur?
-
bakaya kalırsak atamamız gerçekleşir mi? ya da bir yolu yordamı var mı? neler yapabiliriz?
sgk 8. pro için soruyorum.
-
Bende sunu merak ediyorum 30 eylule kadar atama isleri olmadi diyelim. Normal bi sekilde askeri subeden islemlerimi yapsam yani askere gitmek icin ancak atama islemleride askere gitmeden once yada askere gittigimde gerceklestirilmesi gerekse benim atamam nasil gerceklesecek ya da durduracaklar mi nasil olacak bi sikinti yaratilir mi?
-
Sevk tarihin başlamadan önce ataman gerçekleşirse askerliğin tecil olur, şu an sanıyorum 3 yıl tecil hakkı var. İstersen tecil ettirmeyebilirsin, atanıp askere de gidebilirsin. Askerdeyken de atanırsan terhis olduğun günden sonra terhis belgeni kuruma götürüp başlarsın, kafanda sorun kalmasın askerlik atanmaya engel değil.
Bu işler biraz kafa karıştırıyor en iyisi şubeye gidip düzgün bilgin alman.
-
@jungss Ataman tabiki de gerçekleşir. Kazanılmış hakkı bakaya kaldın diye kimse elinden alamaz.
Eğer yanlış hatırlamıyorsam bakaya kaldıktan sonra da atanma gibi özel durumlarda tecil yapılabiliyor. Kurumundan tecil belgeni alıp şubeye götürebilirsin ya da kurum direkt yollar.
Meb bursiyeri arkadaşım bakaya idi 2 ay falan. Bursu kazandı, tecil ettirdi. Onun oluyorsa sana da tecil olur.
-
Arkadaşlar askerlik için bu kadar problem etmeyin, eskisi gibi askeri zorlama yok. Sevk tarihinden önce atandın hemen tecil yaptırırsın, sevk tarihini geçirirsen kurumuna durumu anlatırsın yine tecil ederler, öyle bir iki ayla problem yaşamazsınız. Mülakata hazırlandım, sürecin tamamlanmasını bekledim vs. şeklinde ciddi bir gerekçe var elinizde. Askerliği sürdürürken atanmanız dahi atamaya engel değil, şahsınıza münhasır dosyanıza askerde olduğunuza dair belgeyi koyarlar, hepsi bu.
-
@Antimülakat peki hocam hiç askere gitmesek 35 yaşına kadar kurum sınavları ve mülakatlara girip çıksak kaçak olarak. o zaman da mı birşey olmaz.
-
@Antimülakat askerlik şubesine gittim kaçak olduktan 1 yıl sonra savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz dediler.
-
@James-Buchanan o kadar esneklikte çok olur, max. 6 ay diyelim. Sonra YL falanla vakit kazanmak gerekir.
-
@Antimülakat O esneklik dediğin gibi maksimum 2 celp dönemi yani 6 ay.
-
alıntıdır:
Arkadaşlar bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Bakaya kalmak Normalde askerlik sevk tarihiniz gelmiş ( yani artık askere gideceğiniz dönem gelmiş ) ancak siz hiç bir işlem yaptırmayıp askere gitmemeniz gemektir. İki türlü bakaya kalma durumu vardır. Bir ya celp dönemin gelmiştir ama sen Askerlik şubesine gidip sevk işlemlerini başlatmamışsındır bir sonraki döneme bakaya kalırsın eğer gidipte şubeye sevk işlemlerini başlatıp çağrıldığındada görev yerine gitmezsen gene bakaya kalmış olursun.
Bu ilk bakaya kalma durumunda yani sevk işlemlerini başlatmama durumunda herhangi bir kurumu kazandğınızda kazandğnıza dair bir belgeyi götürdüğünüzde askerliğinizi 1 dönem daha erterler sonrada kazandğnız kurum 3 yıl boyunca erteler. Yani bir sıkıntı sorun çıkmaz. Kaldı ki ben 2 celp dönemi bakaya kalmıştım hem kurumu kazandım hem ertettim. 2. bakaya kalma durumunda ise bir nevi asker kaçağı olduğunuz için erteletme şansı yok gibi birşey dir.. Bu süreci yaşadığm için bilgilendirme amaçlı yazdım herkese hayatında başarılar
@Antimülakat hocam yazılanlar doğru mudur?
-
@jungss bakaya kaldıgin dönemde kurum sınavlarına girebildin mi yani uzatmanin işlem yaptırmamanin ne içindi
-
@brzezinski henüz bakaya değilim hocam.
-
@jungss doğrudur hocam. Sevk dönemini kaçırdığınızda direk asker kaçağı olmuyorsunuz. Devre kaybı söz konusu oluyor. Arkadaşın söyledikler doğru yalnız kuruma durumu anlatarak hareket etmek lazım. Dediğim gibi devre kaybı olduğunda sıkıntı yok ama kuruma atanmadan bu durum bildirilmeli.
-
@Antimülakat hocam size özelden bir mesaj attım rica etsem bakabilir misiniz?
-
Arkadaşlar Tecil tarihim 30 eylül eger mülakat 30 eylülden sonra açıklansa bi problem olur mu
-
@pozitifdışsallık olmaz sen atanmaya bak. Her türlü çözersin bu sorunu.
-
@Antimülakat hocam ben kyk ya başvurdum ama askerlik durumum yoklama kaçağı. mülakata da girdm gayet iyi geçti gelmesini bekliyorum 5 kişi girdi 2 kişi alacaklar. size sorum şu, askerlikle ilgili bir sorun çıkar mı? nasıl hareket etmeliyim atama geldikten sonra? kafam çok karışık
-
@skahraman558 hocam atandıktan sonra belge teslimi sırasında askerlik durumunu gösterir belge eksik diye not düşülür. Siz hemen askerlik şubesine gidip, kyk'ya atandığınızı ve askerliğinizi tecil ettirmek istediğinizi bildirirsiniz. Sonrası bir şekilde halledilir.
-
@Antimülakat hocam yoklama kaçağı olarak kurumlara nasıl başvuruyorlar başvuru esnasında askerlikle ilgili yanlış beyanda mi bulunuluyor nasıl oluyor
-
@brzezinski beyanda bulunmuyorsun eksik belge olarak kabul ediliyor. Daha sonra tamamlıyorsun eksik belgeni.