SPK Lisanları Hakkında Bilgi
-
Değerli moderatör arkadaşlar SPK lisansları hakkında bizi aydılatsalar ne güzel olur. Ya da daha önce almış arkadaşlar bizi aydınlatsa çok iyi olur. Nedir, ne işe yarar, nerelerde kullanabiliriz?
-
@aliveli hocam buraya bir cevap bekliyoruz.
-
@Bireysel-başvuru spk lisanslanma sınavları hakkında mı?
-
@aliveli evet hocam. Hangileri iş görür? Gayrimenkul değerleme, kredi derecelendirme, konut değerleme vs?
-
çok güzel başlık bende açmıştım ama cevap alamadım
bi yakınım gayrimenkul lisansı almam için ısrar ediyor. işletme mezunu olarak iş bulabilir miyim alırsam?
-
@busus gayrimenkul lisansı alanlar bir dönem çok para kazandı halada kazanıyor. Ancak gayrimenkul piyasası inişte.
-
@Bireysel-başvuru kredi derecelendirme en çok tavsiye edilen ama almak çok çok zor diye biliyorum.
-
@aliveli gayrimenkul lısansı almak da zor mu?
-
@uzmanyrdd son dönemde alan kişi sayısına bakılırsa zor değil gibi.
-
@aliveli Peki gayrımenkul değerleme uzmanları özel değerleme şirketleri haricinde nerede çalışabilirler ?
-
@uzmanyrdd bu konuyu malesef pek bilmiyorum
-
@uzmanyrdd genelde 3 sene doldurduktan sonra kendileri danışmanlık firması açıyormuş gayrimenkulde. Çünkü bankalar vs. dışarıdan ücretle alıyormuş hizmeti. Exper ücreti tarzında.
-
bu konuda adamakıllı bilgilendirme yapacak kimse yok mu daha önce bu sınavlara giren falan? spl sitesindeki notlar yeterli mi değilse hangi kaynakları önerirsiniz
-
@aliveli Nasıl alınıyor ve zorluktan kasıt nedir acaba hocam ?
-
@essra23 notlar yeterli diyorlar ama çok ayrıntılı ve kanun gibi olduğu için eğer imkanınız varsa kitap alın diyorlar. notlara bakın anlayabilirseniz ordan çalışın.
-
@busus teşekkür ederim cevap için
-
@varolistan konuyu en son 2015 yılında işletme mezunu bir arkadaşım aktarmıştı müfredatın çok geniş olduğunu ve soruların zorlayıcı olduğunu aktarmıştı. Yılda lisanskanma sınavını geçen sayısı o zaman için 3-4 kişiydi.