Üniversite Tercihini Yap 2017
-
@yagmurcuk sıralamanıza bölümün gelme ihtimali bana göre yüksek hocam, iş imkanına gelecek olursak eğer devlet istiyorsanız aşağı yukarı aynı oranda alımlara sahipler gibi görünüyor, özel sektörde iş imkanı ise bölümlerin ikisinin de yapısı gereği kısıtlı sayılır, özellikle şehir ve bölge planlama devletle fazlasıyla ilişkili.
-
@merih sıralamayı esas almak her zaman daha doğru olandır hocam.
-
@salih1940 geçen gün bir arkadaşımız daha sordu, okulların yönetmelikleri bu konuda değişebiliyor bu gireceğiniz okulun yönetmeliği ile ilişkili olduğu için tercihlerden önce onlara bakmakta fayda var. Genelde de DGS ile 2. sınıftan başlatıyorlar diye biliyorum.
-
@niloya endüstri mühendisliği +, kimya -. Hacettepe diye yazmak istiyorsa eğer lütfen bir yolunu bulun ve caydırın. Eğer kimyaya karşı çok büyük bir ilgisi varsa o zaman engel olmayın ama hocam.
-
@Agor kırıkkale yi sanırım mekan olarak istemiyor.O yaşlarda bunlara mı bakılıyor bilemedim.Kırıkkale bilgisayar,makine gelebilcek durumda ama onun yerine hacettepe fizik mühendisliğini yazdı.Artık en azından orda kalır aşağı inmez inşallah.Aşağısı uçurum gibi kimya,istatistik gibi bölümler var.sağolun hocam cevap verdiğiniz için.
-
@Agor peki bu sıralamada kocaeli eskişehir vb endüstri muh mi yazmak daha mantıklıdır sizce yoksa itü ytü şehir bölge planlama mi ?
-
@niloya tercihinizi üniversite değilde bölüm üzerine yapmanızı öneririm. Bütün hayatınıza etkisi olacak bir tercih için 4 yıllık fedakarlık yapmak bence daha makul.
-
Arkadaşlar cok acil yardim lazim. Aöf puanlari yüksek geldi biraz bir arkadaşım icin tercih yapıcam 3 tane puan turu hesaplandı ygs 3 4 5 184 192 fln puanlari. Aof den 2 yıllık bi yer yazsak gelmez mi @Antimülakat
-
@piqou bölüme göre değişiyor. Tutup sosyal hizmetler yazarsa ataması olmaz ama diğer bölümlerde gelebilecek yerler var.
-
@Antimülakat nereler mesela yardimci olursaniz sevinirim. Bir de ben 2 . Üniversite olarak hakkimi kullanıp adalet yazicam. Bunun yani sıra bu ygs lys sinavindan da sosyal hizmet gbi aciktan bir bolum yazsam sıkıntı olur mu 2 tane ayni anda aciktan bolum olacak
-
@piqou hocam a.o.f. ile iki üniversite birden okuyabilir misiniz ondan emin değilim. Muhtemelen olmaz çünkü sınav tarihleri aynı zaman diliminde oluyor.
-
@piqou reklamcılık olabilir. Sağlık hizmetleri veya sağlık yönetimi olabilir. Puan düşük olduğundan çok iyi yerler gelmez ama alternatif ilgi duydugun bir alanı okuyabilirsin. Dış ticaret vs.
-
@yagmurcuk ikisi de mantıklı ama bana kalırsa endüstri mühendisliği gelmesi halinde daha mantıklı bir tercih.
-
Merhaba , TM-3 sıralamam 49. 800 Fatih Sultan Mehmet vakıf üni hukuk ücretli 53.100 ile kapatmış , bu üni de sıralamaları her sene çok fazla çekilmiş hukukta , sizce bu sene nasıl olur? FSMVÜ ücretli dilimden girebilirmiyim?
-
@Purplee hocam hukuk talebi artiyor her geçen yıl. Bu sene insanlar bu konuda nasıl davranır bilmek kolay değil ama şu haliyle size rahatlıkla gelmesi lazım.
-
@niloya kardeşiniz bana göre doğru yolda, okul kalitesi her şeyden önce gelir. bence engel olmayın, bölüm seçmek önemli ama okulun katacağı vizyon bölümden daha önemli.
-
@yagmurcuk hocam türkiye gibi ekonomisinin ana çarkı imar ve inşaat olan bir ülke için kesinlikle şehir bölge planlama, hiç tereddüt etmeyin.
-
@raskolnikov @yagmurcuk ben de anne mimar baba inşaat mühendisi olan birisi olarak: derslere bakın (ben çizim yapamadığımdan başka bir alana yöneldim), ilk başta çalışacağınız alanları araştırın (stajı da dert), az para kazanacaksınız muhtemelen ilk başta der seviyorsanız da seçin hocam her zorluk aşılır, işşiz kalmazsınız pek.
-
Benim sıralamam 43.882
Bülent Ecevit psikoloji İÖ. 43.200 ile kapatmış.
Gelir mi sizce -
Sıralamam 323 bin tm-3 arel psikoloji yazdım 318 bin ile geçen yıl kapatmış bu yıl nasıl bir şey olur gire bilir miyim ?