Gümrük ve Ticaret Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı Alım İlanı
-
@Antimülakat aynen oyle kardesi. Dis iliskileri kuvvetli olan bir kac kurumdan bir tanesi. Ab ile iliskiler surdukce misyonunu yitirecek bir unvan degil GTB'de.
-
Diplomanin sadece on yuzunu yukleyebildim iki tarafini da yuklenmesi gerekiyor mu ,eger gerekiyorsa nasil yapilacagini bilen var midir??
-
@ronaldinho Arka yuzunde ne var, bizimkinde onemli bisiler olmadigi icin on tarafi yukledim. Tek taraf yetiyo GTB'de
-
Konu ile ilgili çağrı merkezini aradım. Sınava gireceklerin ne zaman açıklanacağını bilmediklerini söylediler. Ne zaman açıklanır tahmini olan var mıdır?
-
Liste açıklanmış arkadaşlar. Ne hikmetse resmi sitedeki duyurularda gözükmüyor ama personel kısmında görünüyor.
Tahmin ettiğimden epey düşük kapatmış. Ben 90'ın altına inmez diyordum.
-
-
Listeden bazı kişilere baktım. Bölüm bazında çok fazla u.a. ilişkiler mezunu var. Göç sınavında u.a. ilişkiler kadar kamu yönetimi mezunu da vardı ancak bu ilanda u.a. ilişkiler mezunları bariz çoğunluğu oluşturuyor.
-
Üniversite açısından bakarsak ODTÜ, Hacettepe, Gazi ve Ankara ağırlığı gördüm.
-
Bu sınava başvuranlar içerisinde daha önce alan netleri iyi olmayıp YDS puanlarıyla geçen seneki KGK ve Dışişleri sınavlarına giren kişiler de var. Elbette SGK, Vakıflar Genel Müdürlüğü sınavlarına başvuracak puanları alanlar da var ancak, puan türünde %40 YDS olması böyle bir durum ortaya çıkarmış oalbilir.
-
Listedekilerin kimisi yüksek lisansa ve araştırma görevlisi olmak için başvurularda bulunmuş. Oralardan YDS puanlarını görme imkanım oldu. YDS puanlarında büyük çoğunluğun 80 üstü olduğunu unutmamak lazım...
-
89 altına düşmez demiştim ancak sadece son 2 yılın YDS puanlarının kabul edilmesi sebebiyle 2014'teki YDS puanıyla ilana başvuramayan 90 puanlı @baharunal ve 92 puanlı Zübeyir Göz gibi ya da 94 puanla konuları spesifik olduğu için başvurmayıp Hazine sınavına girecek 88,75 YDS'li Ramazan Everdi gibi tüm istisnaları toplayınca normalde 89,5-89,4 gibi kapatacak bir ilan 88,88'e kadar düştü. 89 puanın altında olup sınava girme kazanan 6 kişi var. Bundan sonra analiz falan yapmayacam, kaçla kapatır diye soranlara da cevap vermeyecem. O kadar çok değişken var ki, her şeyi hesaba katacak ne verimiz ne de bilgi birikimimiz var... mesela sadece Zübeyir Göz, @baharunal ve Ramazan Everdi sınava başvursaydı ya da başvurabilseydi 88,91 ile kapatacaktı.
-
-
Ramazan Everdi zaten TCMB ya da üst kurullar düşünüyor olduğunu söylemişti. Bir sürü onun gibi sadece kurum bazlı düşünen var. Hazine-Gümrük-Sayıştay arası 3'er gün gibi, çeviri var. O yüzden normal.
-
Bu ileti silindi! -
@odtüsbky Gümrük ve Ticaret Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı Alım İlanı içinde söyledi:
-
Listeden bazı kişilere baktım. Bölüm bazında çok fazla u.a. ilişkiler mezunu var. Göç sınavında u.a. ilişkiler kadar kamu yönetimi mezunu da vardı ancak bu ilanda u.a. ilişkiler mezunları bariz çoğunluğu oluşturuyor.
-
Üniversite açısından bakarsak ODTÜ, Hacettepe, Gazi ve Ankara ağırlığı gördüm.
-
Bu sınava başvuranlar içerisinde daha önce alan netleri iyi olmayıp YDS puanlarıyla geçen seneki KGK ve Dışişleri sınavlarına giren kişiler de var. Elbette SGK, Vakıflar Genel Müdürlüğü sınavlarına başvuracak puanları alanlar da var ancak, puan türünde %40 YDS olması böyle bir durum ortaya çıkarmış oalbilir.
-
Listedekilerin kimisi yüksek lisansa ve araştırma görevlisi olmak için başvurularda bulunmuş. Oralardan YDS puanlarını görme imkanım oldu. YDS puanlarında büyük çoğunluğun 80 üstü olduğunu unutmamak lazım...
-
89 altına düşmez demiştim ancak sadece son 2 yılın YDS puanlarının kabul edilmesi sebebiyle 2014'teki YDS puanıyla ilana başvuramayan 90 puanlı @baharunal ve 92 puanlı Zübeyir Göz gibi ya da 94 puanla konuları spesifik olduğu için başvurmayıp Hazine sınavına girecek 88,75 YDS'li Ramazan Everdi gibi tüm istisnaları toplayınca normalde 89,5-89,4 gibi kapatacak bir ilan 88,88'e kadar düştü. 89 puanın altında olup sınava girme kazanan 6 kişi var. Bundan sonra analiz falan yapmayacam, kaçla kapatır diye soranlara da cevap vermeyecem. O kadar çok değişken var ki, her şeyi hesaba katacak ne verimiz ne de bilgi birikimimiz var... mesela sadece Zübeyir Göz, @baharunal ve Ramazan Everdi sınava başvursaydı ya da başvurabilseydi 88,91 ile kapatacaktı.
Hocam sen bu bilgilere nereden ulaşıyorsun? Ben de listedeyim de korktum resmen sen böyle bilgileri sıralayınca
-
-
@ErTuGS Çok da karmaşık iş değil bu yaptığım. Bildiğin işsizlik işte Hidayet Erdal Kömürcü gibi spesifik bir ismin olduğunu varsayalım. İsmi google'dan aratınca geçen seneki KGK sınavına ve bu seneki merkez göç sınavına girdiğini rahatlıkla görebiliriz. Hele bir de YDS şartı koyan yüksek lisans programlarına başvurulduysa ya da araştırma görevlisi mülakatlarına başvurulduysa ALES puanı yanında YDS puanı da görülebiliyor. Linkedin, Academia edu ya da Facebook hesaplarından hangi üniversite ve hangi bölümden olduğu da eğer çok rastlanmayan spesifik bir isimse, hatta iki isimliyse çok rahat buluyor ancak örneğin Zeynep Kaya, Alper Güneş, Ali Yılmaz gibi çok kullanılan ad ve soyadlar olunca hiçbir bilgi bulunamaz. Gireceğim listelerde sınava katılanların genel bir durumuna bakmak için genelde spesifik ad soyadlı ya da "Dağkaldıran" gibi değişik soyadlı insanların ismini aratırım. Ayrıca Ramazan Everdi gibi derece yapan birçok kişinin de sınav sonuç belgesini derece yapan öğrencisinin sınav sonuç belgesini facebook'tan ya da sitesinden reklam yapmak amaçlı yayınlayan dershanelerden temin ettim, sınav sonuçları açıklanınca. Gittiğim dershanedeki derece yapanların sonuç belgelerine de ulaşınca arşiv geniş oldu ve farklı puan ve sıralamar ile gerçeğe yakın tahminler yapmaya başladım. Ancak bu sınavın kapattığı puan gösterdi ki, hiç uğraşmaya gerek yokmuş, başa iş almamak lazım...
-
@odtüsbky Anladım. Fazla kurcalamamak lazım bence de
-
Arkadaşlar sınav giriş belgesini alma işini sınav sabahına bırakmalı mı yoksa yarın gidip almalı mı? ne dersiniz?
-
@leyla Ben sınav için 9:30'daki servisi kullanmayı planlıyorum. Girişte sınava giriş belgesi verirler sanırım. Alt tarafı 90 civarı kişi girecek sınava ve sadece 2 farklı sınıf var. Çok da büyük sorun olmaz diye düşünüyorum. Duyuruda ise adaylar şu şu tarihte bakanlığa gelip giriş belgesini alsınlar diye bir bilgi de yoktu. Bence çoğu kişi sınav giriş belgesini umursamayacak. Çok önemli olsaydı e-postalarımıza yollarlardı. Mesela Hazine Müsteşarlığı sınavı kendi kurum binasında yapmış ve kimlikle girmenin yeterli olduğu sınav giriş duyurusunda belirtilmişti. Burada ise duyuruda belirtilmemiş. Bu da, sorduğunuz soruda birçok kişinin tereddütte kalacağını gösteriyor. O kadar kuralcı olan Vakıflar Genel Müdürlüğü bile sınava girişte belgeleri vermiş... Benim asıl aklıma takılan büyük bir kısım Eskişehir Yolu'ndaki bakanlık binasına çoğunluğun gidecek olması ve servislerde yer kalmaması durumunda Esenboğa Havalimanı'nın oradaki sınav yerine kadar 1 saat ayakta gitmemiz olasılığı
-
@odtüsbky İlanda 5-6 Aralıkta bakanlık dış ilişkilerden de alınabileceği belirtilmiş. Bence de sınav sabahı alınabilir ama öncesinde gitmediğim için sınav sabahı aksilik yaşamayayım diye bir bakmış mı olurum dedim : ) servis olayını da aday sayısınca ayarlamış olmalılar tabi ama inşallah
-
Bu sinav nerede olacak arkadaslar tam olarak??
-
@ronaldinho YAZILI SINAV TARİHİ VE SAATİ: 07 Aralık 2016 Çarşamba Saat: 11.00
YAZILI SINAV YERİ: T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Balıkhisar Mah. Balıkhisar Köy İçi Küme Evleri No: 685 Esenboğa Yolu Akyurt/ANKARA -
Sınavdan sonra beşte uçağım var. Sınava eşya ile gelmem (kitaplarımın olduğu bir poşet) sorun olur mu? Ankara'yı bilen varsa, sınav yerinden havaalanına gidiş pratik midir?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. -
@patronaj kimse cevap vermemiş ben veriyim ben bu sınava girmeyeceğim ancak gördüğüm kadarıyla sınav Esenboğa'da zaten. Sınavdan çıktıktan sonra en mantıklısı bir taksiye atlayıp havalimanına ulaşman esenboğa'nın en ters tarafında olsa bile 10 dakikayı ve 20 TL yi geçeceğini sanmam taksi maliyetinin. Ancak 17:00'de binayı terk etmen gerekir en geç tabi 17:30 uçuşuna yetişmen için belki de daha erken ayrılmalısın
-
@patronaj eşyalar sorun olmaz herhalde, genelde kurumlar eşya bırakmak için bir alan oda falan gösteriyorlar. arkadaşında dediği gibi taksi en iyi seçenek ve pek de uzak değil zaten
-
Sınava 100 kişinin 62'si katılım gösterdi. Ulaştırma ve Özelleştirme Uzman yardimcılığını kazanan ismini anmaya tenezzül etmek istemediğim kadın da sınava girince şaşırdım.(ismini verip hedef göstermek istemiyorum) Sorulan çeviri kısımları oldukça zorlayıcıydı. Hatta türkçeden ingilizceye çevirinin son kısmında hayatında okuduğum en uzun Türkçe cümleyle karşılaştım.