TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2017 Kaymakamlık Sınavı

KPSS A
    kaymakamlık kaymakam 2017 mülki idare
    560
    15631
    5084643
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • F
      FC Real GDP @bfroki Son düzenleyen:

@bfroki hocam kitabın yazarı kim?

Ancak fikirdir varlığın, gerisi et ve kemiktir bir yığın.

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • B
        bfroki @FC Real GDP Son düzenleyen:

@fc-real-gdp hocam bunu Facebook'la grupta bir arkadaş paylaşmıştı yanlış hatırlamıyorsam Erdal Ünsal kitabında böyle almış demişti foto atmıştı.

F 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • B
          butimar @Daywalkers Son düzenleyen:

@daywalkers teşekkür ederim hocam çalışmaya başladım zaten dediğin gibi kaçarsa uçuk sorular kaçsın yalnızca. 0.8 ve 5 i işlem hatasından kaybettim. Heyecan yapmışım sanirim, her ne kadar rahat oldugumu düşünsemde.neyse Bu defa zor gibi de Insaallah olur 2.de bakalim. Sagolasin bilgiler icin.

D 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • F

@bfroki hocam ankara sbf mezunuyum Erdal Ünsal'ın kitaplarında test sorusu olmazdı.

• B
              bfroki @FC Real GDP Son düzenleyen:

@fc-real-gdp bilmiyorum ki hocam bende dediğim gibi bir arkadaş paylaşmıştı ekran görüntüsü olarak almıştım tam yeri gelince paylaştım burda sizce cevap kabul edilir mi peki hocam crowding-out(dışlama etkisi) genellikle makro kitaplarında dışlama etkisi olarak alıyor genel manasıyla...

F 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • F

@bfroki ben de sınavda dışlama etkisi yazdım. genel manada dışlama etkisi olarak adlandırılıyorsa zaten kabul edilmesi lazım.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                • D
                  Daywalkers @aliserdar çetin Son düzenleyen:

@aliserdar-çetin Umarim cevap Dişsalliktir. Ama inan bilmiyorum. Yrd. Doç bir arkadaşima sordum. Kesin Dışsallik dedi. Ama diger bir Yrd.Doç arkadasim Dişsallik kesin olamaz. Ahlaki Risk e daha yakin dedi.

• D
                    Daywalkers @butimar Son düzenleyen:

@butimar Eğer istersen olur. Sen istersen sende o potansiyel varsa birgun olur. 1 de olur 2 de olur 3 de olur. Birgun olur. Asla vazgeçme ama tek hedefinde bu olmasin

• D
                      Dolaylı tümleç @Daywalkers Son düzenleyen:

@daywalkers cevap şayet dışsallıksa dışsal ekonomileri de sayarlar mı kimisi aynı diyor bunlara kimisi farklı kavramlar diyor.Araştırdım bu ikisini aynı gösteren de var farklı ele alanda.

“Hakikati bulan, başkaları farklı düşünüyor diye onu haykırmaktan çekiniyorsa hem budala hem de alçaktır.”

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • P
                        politics06 @Dolaylı tümleç Son düzenleyen:

@dolaylı-tümleç Yüksel Bilgili hoca aynı şey diyor ama öncelikli sorun dışsallık mı onu öğrenmel lazım

• D
                          Dolaylı tümleç @politics06 Son düzenleyen:

@politics06 bunu duyduğuma sevindim ama dediğin gibi cevap Dışsallık mı o da muamma.

“Hakikati bulan, başkaları farklı düşünüyor diye onu haykırmaktan çekiniyorsa hem budala hem de alçaktır.”

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                          • P
                            politics06 @Dolaylı tümleç Son düzenleyen:

@dolaylı-tümleç Bu alanda daha bilgili arkadaşlar ahlaki risk olduğunu söylüyor ama dışsallık diyenler de mevcut tabii hocam

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • H
                              hayati kişisi Son düzenleyen:

arkadaşlar bu ve benzer mecralarda takip ettiğim kadarıyla Türkçesiz 28-30 vs neti olan, yani tepeye oynayan arkadaşlardan birkaçı da "TERS SEÇİM" yapmışlar. bu cevabı da yabana atmamak gerek. ben de ters secim yaptım ve hesaba katmiyorum ama bu arkadaslarin da ters secim yaptığını görünce en azindan yanlış yapmış da olsam boşuna yapmamısim dedim.

• A
                                adamsimit Son düzenleyen:

Ben ahlâkî tehlike dedim çünkü tanima en uyan cevap oydu dissallik olmaz cünkü dissalik çok geniş bir tanim oluyordu .

• S
                                  Sinav1453 Son düzenleyen:

Dışsallık maliyenin konusu değil mi? Hem dışsallıkta gizli eylem olmaz ki. Hala bu sorunun tartışılıyor olması ilginç.

K D 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                  • K
                                    keynes69 Son düzenleyen:

Varsayalımki cevap Ahlaki risk/Tehlike olsun Ahlaki Eylem yazılmassı kabul sansı varmıdır

• S
                                      sehri emin Son düzenleyen:

Asimetrik bilgi yaptım bende hic umutlu değilim

.

• S
                                        sınavzedee @bfroki Son düzenleyen:

@bfroki sorunun kökünde klasik durum var mıydı? varsa bazı arkadaşlar neden sorunun cevabına klasik durum diyorlar anlayamadım

• K
                                          kocist @Sinav1453 Son düzenleyen:

@sinav1453, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı

Dışsallık maliyenin konusu değil mi? Hem dışsallıkta gizli eylem olmaz ki. Hala bu sorunun tartışılıyor olması ilginç.

dışsallıkta gizli eylem de olabilir açık eylem de. şöyle ki:
                                          *ben firmayım,mallarımı gizli olarak kalitesiz hammaddeden üretiyorum,tüketici hasta oluyor;
                                          *ben bankayım, faizleri açıkça çok çok yüksek tutuyorum,bu da firmaların yatırımlarını kızmasına sebep oluyor

Görüldüğü üzere dışsallık gizli eylemle de açık eylemle de olabiliyor.

saygılar

S B 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • S
                                            Sinav1453 @kocist Son düzenleyen:

@kocist Gizli olarak kalitesiz hammaddeden üretmiyorsun. Tüketici zaten biliyor kaliteli veya kalitesiz olduğunu. Ona göre kaliteliye daha az kaliteliye daha fazla para ödüyor. Sen kalitesiz mala kaliteli gibi para ödeterek tüketiciye satıyorsan burda gizlilik vardır ancak bu da dışsallık ile ilgili bir durum değil.

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 447
                                            • 448
                                            • 449
                                            • 450
                                            • 451
                                            • 781
                                            • 782
                                            • 449 / 782
                                            • İlk ileti