Kamu lojmanları satılıyor
-
Lojman hakkı olan veya hali hazırda lojmanda ikamet edenleri ilgilendiriyor gibi görünse de kamuya girmeye çalışan herkesi ilgilendiren bir düzenleme. Kamu lojmanlarının satılması ve memurlara gerçek manada hiç bir öncelik tanınmaması durumuna ne diyorsunuz ?
-
Kendi düsüncem yerinde bir karar olmuş lojman hak ve tesislerini yönetememe hak ihlalleri gibi bir sürü sorun sebebiyle gerekli bir durumdu.bunun yerine gelicek olan gecici kira ödemesi hakkı gibi nakdi anlamda bir tutarla memurlara destek olunabilir. kontorolu daha basit saglanırken istenmeyen durumların önüne gecilebilir.bir adam lojmanı bosaltmamak icin sürekli bahaneler üretebilir ama ücret yatırılırsa anında kesilebilir gerekli görülmediginde tekrar belirtiyorum kendi düsüncemdir.
-
@torpil-siz hocam adamlar lojmanları satıp gelir elde etmeye çalışıyor siz kira yardımı diyorsunuz
-
Memura öncelik tanımaması çok düşündürücü.Birileri rantın kokusunu almış anlaşılan.
-
Siz hala hak mı talep ediyorsunuz ?
-
@mr-aday hak hukuk yalan oldu anlaşılan vatandaşta kabullenmeye başlıyor, sonumuz nereye varır ki Honkong gibi 8 m kare dairelerde 3 kişi yaşamaya başlar mıyız yakında
-
arkadaşlar dikkatli okursanız ihale ile verilecek daha sonra verilen teklifi memur kabul ederse satın alabilecek. Bir kaç sorun var daireler tek tek ihale mi edilecek yoksa o parseldeki bütün lojmanlar bir anda mı? tek tek edilecekse fiyatlar düşük seviyelerde kalır memur için iyi bir durum çünkü firmalar tek tek daireleri alması zor 3-4 firma daireleri almaya kalksa bunlar anlaşıp burayı dönüştüremezler.Ama toplu bir şekilde satılırsa firmaların iştahı kabaracak ve fiyatlar memurun alamadığı üst seviyelerde olabilir.Diğer sorun da ya peşin diyor ya da 4 yıl faizli taksitle diyor 200 bin lira olsa 48 ay demek ayda 4 binde fazla ödemek demek o da memura 100 beden büyük.Benim şahsi görüşüm iş hiçte öyle memura konut sağlamak değil.
-
Lojmanlar genel olaral çok eski ve bakımsız oluyor. Tabi kiralarinin çok uygun olması ve yerlerinin genel olarak şehir merkezinde olması nedeniyle talep pek eksik olmuyor. Bana sorarsanız yer olarak bu kadar değerli binalar yerine yeni lüks binalar yapacak sahipleri olacak.
-
Yeni yapılan bir şey değil. Çok rahat 10 yıldır azar azar satılıyor. Sene 2010'da kaldığımız lojmandan 2 ay içinde çıkarılmıştık satılacak diye. Tüm apartmanı boşalttılar. 5 yıl boyunca boş kaldı koca bina. Satış da olmadı. Şimdi akıbetini bilmiyorum ama lojman demeyin bana, sinirlerim bozuluyor
-
@guyan-gelmiş ilk teklif o anki kiracı memura yapılıyor. Alamam derse ihaleye çıkılıyor.
-
@titoizm ihale her bir daire için oluyor ve firmalar giremiyor.
-
@titoizm hayır önce ihale yapılıyor, sonra ihale bedeli üzerinden memura almak isteyip istemediği soruluyor.
-
Benim burada anlamadığım nokta bir kuruma ait her lojman için tek tek teklif mi toplanacak yoksa toplu mu fiyat verilecek acaba?
-
@hgrotius nasıl olsa biz alamayacağız hocam o yüzden çok detaylara girmek ne kadar doğru bilemedim.
-
@antimülakat Lojman satışlarından memur pek hak alamayacak gibi emlakçılar , firmalar kapışacak muhtemelen ama insan yine de merak ediyor işte
-
@antimülakat aslında bazı yerlerde lojman fiyatları çok yüksek olmayabilir. Yani çoğu yerde imkansız ama sonuçta her lojmanda popüler değil.