HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
-
@fatoss21 ticari isletme değildir diye bi soru vardı o da sube olacaktı
-
@beşiktaş1903 ben onu sürekli zarar eden işletme yaptım
-
@byteks1 normal amortisman yöntemine göre ayirinca ömrü 10 yıldı hesaplayinca geriye 40000 kalıyordu
-
Defterimdeki notlarda hep x yılı sonu x yılında vb. cümleler kullanmışım. 31.12 diye bir bilgi koymamışım malesef. Neyse banka sınavına denk geldi bir bilgi daha öğrenmiş olduk. Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.
-
@muaccelalacaklı hocam ticari işletmede amaç önemli sonuçta zarar etmek için açılmadı o isletme kar amaçlı açıldı hatta aklınızda bulunsun edilen karın tamamını hayır işine bile harcasa gene ticari isletme dir sube konusuna gelirsek sube merkeze bağlı olduğu için ticari isletme unsurlarından bağımsızlığı karşılamıyor o yüzden cevap sube olacak hocam
-
Ticari işletme süreklilik gerektirdiği için ben onu yaz mevsiminde işletilen büro yaptım
-
Arkadaşın yazmış olduğu cevaplardan da muhasebe de faiz karşılama orani da 3,5 olacak arkadaşlar (dönem karı (vergi öncesi kar )+ faiz gideri ) / faiz giderinden çıkıyordu (25+10)/10 oluyordu
-
@lewis büro değil hotel yazıyordu. Ayrıca o da her yaz açılacağı için o şık kesinlikle yanlış.
-
@byteks1 alla alla büro diye hatırlıyorum ben onu
-
@lewis büro olan başka şıktı. 2 kişinin çalıştığı döviz bürosu diye bir şıktı.
-
ticari işletme sorusunda , ticari işletmenin amacı kar etlde etmek değildir gelir sağlamaktır yani zarar elde etmesinde bir sıkıntı yok , bağımsızlık ilkesinden yola çıkıldığı zaman ŞUBE şıkkı yanlış olan şıktı diye düşünüyorum.Hotelde olamaz çünkü devamlılıkla alakalı ilkesinde ise amaç tek seferlik olmamalı der otel işi tek seferlik değildir sezonluktur o yüzden ticari işletme sayılır.
-
@beşiktaş1903 formülün payda kısmında finansman gideri olcak o yüzden sonuç 2,5 çıkacak..
-
Şubeler ticari işletme değildir tartışmaya gerek yok bu soruyu
-
@kilici ticari temsilcinin görevlerindendir diye bir soru vardı onu ne yaptınız acaba. ticari temsilci özel yetki olmadan hem gayrimenkul satın alabilir hem çek düzenleyebilir,iki şık bu şekildeydi ve doğruydu bunlar
-
@cnsde o soruda ben de ikilimde kaldım hocam ama gayrimenkul satın alabilir dedim. En emin olduğum şık oydu.
-
@xxx_1905 sonucu değildir diyordu. Ben onu Uhud savaşı olan sıkkı isaretledim
-
@cnsde faiz gideri finansman gideri finansman gideri o soru için bahsettiğim olay orda ayni ve siz donem net karı almışsınız sanırım
-
@kilici ben de gayrimenkul yaptım fakat çek de düzenleyebilir, bu şekilde ikilemde kalınan soru sayısı çok fazla. bizzat kanun maddesini okuyosun ama sınavda ikilem yaşatıyolar sana. hiç profesyonelce hazırlanmamış bir sınavdı
-
Sube ticari isletmenin bir kolu Dernekler ticari olarak kurulamaz ama ticaret yapmasi icin sirket kuranilir kizilayim sirketi var ama soruda kizilay yem sanayi ticari isletme diye sormadi kizilay dernegi dedi bu yuzden cvb kizilay dernegi olacakti.
-
@ahmblg madensuyu işletmesi diyordu öyle değil mi dostlar