13 Oca 2018 15:37

@ykpgoc
a) 1700 sayılı Kanunun 2 nci ve 2/A maddesine göre kaymakam adaylığı sınavlarının açılması, ilanı, müracaatların kabulü ve değerlendirilmesi ile yazılı sınav ve mülakat değerlendirme sonuçlarıyla ilgili işlemleri yürütmek,
b) 1700 sayılı Kanunun 2/A maddesi ve 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 54 üncü ve 74 üncü maddesine göre kaymakam adaylığına atanma ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
c) Kaymakam adaylarının yetiştirilmelerine yönelik Kaymakam Adayları Yönetmeliğinin 8 ila 14 üncü maddelerine göre İl Merkez Stajı, Kaymakam Refikliği Stajı, Mülkiye Müfettişi Refakatinde Staj, Bakanlık Merkez Stajı (Dil Kursu), Yurtdışı Stajı, Kaymakam Vekilliği Stajı, Kaymakamlık Kursu ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek, (BURADA DOSYA VALİLİKLERCE TUTULUR sadece son 6 ay takip edilir, eksiklik valilikten talep edilir)
ç) 21/1/1974 tarihli ve 7/7756 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmeliğe göre bütçe olanaklarıyla gelecek mali yıl içinde yurt dışına gönderilecek Bakanlık personelinin sayısını ve diğer bilgileri süresi içerisinde Devlet Personel Başkanlığına bildirmek suretiyle yurtdışı kontenjan talebinde bulunmak. Bakanlar Kurulu Kararı ile verilen kontenjanlar çerçevesinde Bakanlık personelinin lisansüstü eğitim yapmak veya bilgileri artırılmak, uygulamaları yerinde görmek üzere yurtdışına gönderilme iş ve işlemlerini yürütmek,
d) Lisansüstü eğitim amacıyla yurtdışına gönderilen Bakanlık personelinin tez konuları ile kabul edilen tezlerinin takibi, muhafazası ve kayıtlarına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
e) Kaymakam Adayları Yönetmeliğinin 12 nci ve Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmeliğin 18 inci maddesine göre Yurtdışı Stajında bulunan kaymakam adayları ile diğer Bakanlık personelinin yurtdışı görevleriyle ilgili hazırladıkları raporlar ile Yerinde Denetim Raporlarına ilişkin iş ve işlemlerini yürütmek,
f) 6/1/1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununa göre dava konusu edilen şube işlemleriyle ilgili mahkemelerden gelen dilekçeleri incelemek, süreleri içinde cevaplarını hazırlamak, mahkeme kararlarının doğurduğu sonuçlara ilişkin işlemleri yürütmek,
g) Kaymakam Adayları Yönetmeliğinin 19 uncu ve 20 nci maddesine göre Kaymakamlık tez konuları ve değerlendirilmesiyle ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
ğ) Kaymakam Adayları Yönetmeliğinin 24 üncü maddesine göre Staj Rapor Dosyalarının değerlendirilmesiyle ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
h) Kaymakam Adayları Yönetmeliğinin 29 uncu maddesine göre kaymakamlık kurs sonu sınavında kaymakam olarak atanmaya hak kazanan adayların atanacakları ilçelerin tespit edilmesi işlemleri ile ad çekme işlemlerini yürütmek,
ı) 4483 sayılı Kanun ve 3071 sayılı Kanuna göre kaymakam adayları hakkında gelen şikayet dilekçeleriyle ilgili işlemleri yapmak,
i) Kaymakam Adayları Yönetmeliğinin 16 ncı maddesine göre Kaymakam adaylarının asalet tasdikleriyle ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
j) 17/10/2009 tarihli ve 27379 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Savunma Bakanlığı Sevk Tehiri İşlemleri Yönetmeliğine göre kaymakam adayların askerlik tecil işlemleriyle ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
k) Şube görev alanı ile ilgili mevzuatın hazırlanması, uygulamaya konulması ve değişikliklerin yapılması ile ilgili çalışmaları yürütmek ve uygulanmasını sağlamak,
l) Genel Müdürlük Makamınca verilen iş ve işlemleri yürütmek.

ben bakıyorum bakıyorum bir gerekçe göremiyorum mesai için (genelde rutinleşmiş dediğiniz derece hiç aklıma yatan görev gelmiyor.. bir örnek verebilir misiniz hocam?