BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMU(BTK) UZMAN YARDIMCISI İLANI(2018)
-
Bilgi geldiyse yakında il göç de gelir sanırım
-
Arkadaşlar benim puanım 80 sizce başvurmalımıyım?
-
@accosator hocam ikisi arasındaki bağlantı nedir acaba
-
@odtüsbky şaşılacak bir şey göremiyorum ben .rekabet kurumu da yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurun yazmıştı sınav dil hariç klasikti.Yani kursun kalem olursa kesin test olacak diye bir kaide yok
-
@isildur, içinde söyledi: BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMU(BTK) UZMAN YARDIMCISI İLANI(2018)
Bazı bakanlıkların bile yds istediği bir ortamda gelen YDS şartsız bir başka üst kurul ilanı...Hem de alan bilişim... Başımız sağolsun ülke kurumları çoktan bitmiş.
Aynen hocam kurumların ne yaptığı belli değil. Aile sosyall bakanlığı yds ile uzman alıyor, kamu gözetimi,epdk,bilişim vb. üst kurullarda ingilizcenin esamesi bile okunmuyor.
-
@kombassankoma Biraz düşününce yazıda p48'den zaten p48'den alınıyor, herkesin normal karşıladığı bir durum diye bahsetmediğimi fark ettim ancak bahsetmem gerekiyordu sağ olun hocam.
@isildur BTK, FETÖ'cülerin bol bol girdiği 2010-2013 yılları arasında YDS şartı arardı ancak kurumun %40'a yakını ihraç olunca personel açığı oluştu ve yüklü bir alımda YDS şartı koyarsa kontenjanlar boş kalabileceği için Ağustos 2016'da verdiği 45 kişilik ilanı iptal edip 2016'nın sonlarına doğru mevzuat değişikliği yaparak YDS şartını kaldırdı ve sonrasında 45 kişilik alıma çıktı. O alım yazın neticelendi ve güvenlik soruşturması beklenen son kişiler de işe başlayınca ihtiyaçtan ötürü ilana çıkıldı. Bu ilanda eğer YDS olsaydı İİBF belki 70 puana kadar düşecekti, Hukuk ve Mühendislik alanlarından kontenjan çok boş kalacaktı ve kurumun ihtiyacı kadar olan kişi mülakata bile kalamayabilecekti. Kurum sadece İİBF'li alsaydı mesela Maliye Bakanlığı Uzman Yrd. gibi (geçi YDS şartı yok ama örnek veriyorum sadece İİBF'li aldığı için) bu siteminiz haklı olabilirdi. Zaten 70 YDS şartı koyan ve İİBF, Hukuk ve İstatistik gibi bölümlerden 2014 yılına kadar düzenli olarak alım yapılan Gümrük ve Ticaret Uzman Yrd. kadrosunun son yaptığı 120 kişilik 2014 alımında taban puan 70'e kadar düşmüştü ve yanlış hatırlamıyorsam 600 civarı aday sınava girmişti. O zamanlar KPDS gibi kolay bir dil sınavı mevcut olduğu için şu an o rakamlarda bir ilan gelse son 2 yılda YDS'den 70 alan ve KPSS'de ilgili ouan türünden en az 70 alan İİBF'li sayısı 400'ü geçmez.
@Reckless Detay değil hocam, kusura bakmayın ama bilinçli bir KPSS A Grubu adayı eğer bu yola baş koyduysa gelen ilanı eğer başvurmayı düşünüyorsa sonuna kadar okumakla mükelleftir. İlanı tam okumamayı detay olarak tanımlayıp kolaya kaçma lüksü yoktur zira a grubunda girmek kadroların azalıp aday sayısının artmasıyla her geçen gün daha da zorlaşmaktadır.
@blackmirror BTK 2010 yılından beri kurşun kalem isteyen ve istisnasız test sınavı yapan bir kurum olduğu için %100 olmasa bile o ibareyi ören birinin %90 ihtimalle test olacağını tahmin etmesi gerekli. Rekabet de 2002'den beri yıllarca yazılı yapıp ilk kez araya test soruları sıkıştırdı. Münferit olaylara dayalı hareket etmemek gerekli...
@wickselll gelir hocam, umutlanın bence de. Gerçi geçen alımdaki p40'ta %10 YDS ve %20 GY olması taban puanı biraz düşürmüş olsa da bu kez 83'e kadar rahatlıkla düşer derken sıralamaların yükselip puanların düşmesi gerçeğini baz aldım ancak fazla iyimser davranmış olabilirim. O halde şu şekilde güncelliyorum: 85 ve üstüne kesin geleceği için şimdiden hazırlık yapsınlar, 83 ve üstü umutlanarak başvursun gelme ihtimali yüksektir, 80 ve üstü ise n'olur n'olmaz şansını denesin ki gelirse güzel bir piyango olur. 80 puanın altındaki arkadaşlara ise bir önerim yok. Keyifleri bilir ancak 80 altına mucize eseri düşerse sorumluluk kabul etmem
NOT: Geçen sene BTK'nın imajı biraz kötü olduğu için iyi puanlı olup zaten burada torpil döner diye başvurmayanlar puanı aşağı çekmiş olur bilemem. Öyle bir durum varsa sınav hakkındaki kanaatim külliyen yanlış olur.
-
Cok samimi soruyorum p48 puanim 88.245 sizce bana gelir mi p 3 ten dolayi tereddutlerim var???
-
arkadaşlar herkese günaydın,inşallah hayırlı olur ilan. sizden ricam elinde pdf veya Word formatında ceza hukuku ( genel hükümler ve usul hukuku) notları olan varsa bana mail yoluyla bugün ulaştırabilir mi? ya da internetten iyi bir not bulabileceğim bir ortam var mı? yardımsever arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar
-
@odtüsbky bu yds muhabbetini yapanlar hep alanı düşük olup (en kötü nispeten düşük) yds ile tüm sağlam rakipleri elemek isteyenler, kurumlar öldü bitti deniyorda yds si olmayan dereceli adamların kafası çalışmıyor mu
Ayrıca ingilizce isteyen çoğu yerde meslek icra edilirken kullanılmıyor ve kurumlara girdikten sonra zaten ingilizce öğrenmek ilk işleri olucak bu insanların -
@meç ikisi arasında mantıksal bir bağlantı yok aslında. Bilgi yakında ilana çıkacak diyordu herkes çıktı, il göç için de ilan gelecek muhabbetleri dönüyor, o yüzden sanırım gelir yakinda, benimkisi aslında bir temenni daha çok
-
Uluslararası Hukuk ve Elektronik Haberleşme Hukukuna nerden çalışacağız bilen var mı ? Hangi kanunlar giriyor bunların kapsamına
-
Benimde sıralama 87 puanla 700lerde listeye girebilmem için önümdeki 360 kişi başvuru yapmamalı ki bana bu imkansız gibi geliyo
-
@maxmin çok haklısın ben geçen seneden beridir kurumların kuruma ilk girişte dil puanı istemesine karşıydım sırf bu yüzden yaklaşık 15 ilana puanı yettiği halde dil istediğinden başvuramayan kaç tane adam var. Bu yüzden karşı çıkmıştım. Hatta çoğu kurum yönetmelik değiştirip dil şartını mesleğe girdikten 3 sene sonra diye kural getirirse daha güzel olacak.
-
@genclerbirlikli elektronik haberleşme kanunu var, uluslararası hukuk uluslararası sözleşmelerle bağlantılı bir hukuk dalı onun bir kanunu yok. İnternetten pdf formatında açıköğretim ders notu bulabilirsiniz, bddk da uluslararası hukuk soracaktı ama sınavda gelmedi. Belki BTK da sormaz ama belli de olmaz
-
@maxmin ben bilişim alanında dediğinize katılmıyorum. Alanında çalışan ve okuyanların tek dediği İNGİLİZCE (kendim de yakınım alana)olduktan sonra tercih edilmese de lise mezunu olabilir sorun yok, isterse satışta çalışsın isterse idari kısımda. Ama devlete ortalama adamı layık görmek istemediğinizi ve liyakatın bir kısmı olacağını bilmediğinizi düşünüyorum. Bilmediğiniz için de açıklamak istedim.
-
@genclerbirlikli Uluslararası Hukuk notları var, ben AÖF için olduğuna da eminim. Diğeri mevzuat zaten, indirilecek. Notlar yerine kitaplar var, gereksiz.
-
@maxmin Alanımda ilk 50 içerisindeyim boş yapma.
Yukarıda da biri yazmış da yazmış YDS olayını meşrulaştırmak için. T.C Devleti kurumları kadrolarına hak eden çalışanları almak zorundadır. Eğer geçici bir ihtiyaç oluştuysa 657 sayılı kanunun 4. maddesi b Bendi uyarınca sözleşmeli personel istihdam edebilir.
Yıllardır gözlüyorum o işe girer girmez yapacağı ilk iş İngilizcesini geliştirmek olan adamların bir halt yaptığı yok. 24-25 yaşına İngilizce bilmeden gelen bir insandan bunu beklemek de haksızlık olur zaten. İstisnalar dışında bu kişiler ancak uzmanlığın aradığı c seviye şartını sağlayabiliyorlar yıllar içerisinde. Halbuki dışarıda c ve üstü seviyede puanı olan insanlar gayet de var. Alan puanı 5 puan düşük olan ama ingilizcesi olan kişi kesinlikle tercih nedeni olmalıdır. Gerekirse 3-5 kadro boş kalır. Kurumlar böyle yaklaşırsa önümüzdeki senelerde adaylar ydsye önem verir ve sistem oturur. Bunun aksini meşrulaştırmaya çalışan da kişisel çıkar için kafa yoruyordur bu kadar net. -
@maxmin empati yapın biraz bence sgk son ilana kadar herkes ceko calıstı farklı bir puan turu gelince insanlar ee biz o zaman niye ayrica ceko calistik dedi..kamu gozetimi p1 ile alacaksa biz niye o zaman alani o kadar kastık dedi gibi bir cok ornek var...ayni hesap yds icin de gecerli btik gecen seneye kadar 70 yds istiyordu simdi de insanlar madem kurumlar yds i kaldiracakti bu kadar biz niye yds calistik fazladan gk gy ile alan calisirdik yds yerine diyerek sitem ediyor hocam yani kimse puani yuksek olan arkadaslarin kafasi calismiyor degil yds nin artik bu kadar onemsiz olacagini bilseydik bizde yds yerine kpss derece yapamaya kasardık diyor
-
Arkadaşlar kaçla kapatacağını merak edenler Gsb Denetçi Yardımcılığını referans alabilir.15 kişi alacaktı 300 kişi çağırdı ve 86.3 ile kapattı.
-
Şu YDS muhabbetini yapan insanlardan nefret ediyorum hangi ilan gelse ingilizce sarti istemiyosa devlet kurumu bitmis gibi laflar ediyolar ingilizcesiz giren insanlar çok vasıfsız insanlarmış gibi konusuyolar