Bakaya ve kurum sınavı
-
Bakaya kaldıktan sonra kurum sınavlarına başvuru yapılabilir mi? Askerlik yeri belli oldu ancak gitmeyecek sanırım yoklama kaçağı oluyor bu durumda kurum sınavına girilebilir mi?
-
@rorschach159 bilen var mı?
-
Kurum sınavı ilanında açıkça belirtiler başvuru şartı olarak; askerliğini yapmış, erteletmiş veya muaf olmalı diye
-
@rorschach159 askerlik yeri belli olduktan sonra tecil edilemiyor ancak sıkıntıda çıkmıyor. Kurum sınavlarına girilebiliyor, sözleşmeli memursanız sözleşme yenileniyor veya kadroluysanız iş yerinden alıp götüren vs yok.
-
Bakaya durumda kurum sinavlarina basvurursun ama mulakata kalirsan sorun olur
-
Girersin.Mülakatta il belli olmuş gitmemişsin vay kaçak bre gafil yıkıl karşımdan diyecek halleri yok ya.
Dostum tavsiye etmem kendini kaçak gösteremeyeceğine göre tecilli göstermek hatta sallama bir tecil tarihi yazmak zorunda kalacaksın.Yani düpe düz yanıltıcı beyan vereceksin.Ancak memur olsan dahi sonradan veya memur olmadan güvenlik araştırması sırasında bu durum ortaya çıkarsa ağır yaptırımlar seni bekleyebilir.Orasını kestirmesi zor.
Zaten form doldururken bilgiler sonradan yalan çıkarsa diye uyarı yazıyor -
@aliveli Yerin belli de olsa 7 şubata kadar YL yaparsan tecil ederiz dedi askerlik şubesi onun harici en yakın yazın YL'a başvurmak sanırım tabi Ağustos ayına kadar herhangi bişey olmazsa
-
Bu durum sıkıntı oluyormuş bende YL kaydımı yaptırdım risk almak istemedim
-
@rorschach159 askerlik yeri belli olduktan sonra yl yapilabiliyor mu ?
-
@ouzakbas evet yapiliyor
-
Anasayfa KPSS KPSS A bakaya kalırsak atama durumu ne olur?
brzezinski 8 ay önce
@Antimülakat yok ilk başvuru esnasındaki durumu kastetmistim hani form dolduruyoruz ya askerlik durumunu soruyor onu diyorumcevap alıntı 0 Antimülakat 1 Cevap
Antimülakat 8 ay önce
@brzezinski bak şimdi ona.bir şey diyemedim. Zorunlu alan değilse doldurmamak en makulü.cevap alıntı 1
S skahraman558 8 ay önce
@Antimülakat hocam askerlik şubesi tecil hakkın geçmiş vs der mi peki? çok takılıyor kafama o durumcevap alıntı 0
S skahraman558 8 ay önce
@brzezinski ben belge yüklememiştim yine de başvurunuz onaylandı denildi. yanlış beyanda bulunmuş olmuyoruz sanırım çünkü onlar geri çevirmeliydi diye düşünüyorum.cevap alıntı 0
Z zenginmemur 3 ay önce
Dostlar guy mülakatindan elendim ve askerlik surem 30 eylulde bitiyodu tecilde ettriemedim bundan sonra kurum sınavlarına basvuruda bi sıkıntı olusturur mu?cevap alıntı 0 pozitifdışsallık 1 Cevap
pozitifdışsallık 3 ay önce
@zenginmemur geçmiş olsun kardeşim aynı durumdayım bu hafta gidip belgelerimi teslim edicem. Sınav olayı kurumdan kuruma degişiyor misal guya giremezsin ama mhuya girersincevap alıntı 0
engin0516 5 saat önce
@antimülakat askerde iken sgk kurum sınavlarına basvuru yapmak sıkıntı yaratırmıcevap alıntı 0
H hadinbahım 2 saat önce
Arkadaşlar bende bildiğim kadarıyla sizi bilgilendirmeye çalışayım. Benim 30 eylül 2017 de tecili bitiyordu. Yani sevk islemlerimi yaptırıp kasıp celbinde askere gitmem gerekiyordu. Fakat ben 30 eylül tarihini içeren 2 veya 3 günlük bir sağlık raporu oldım ve bir sonraki celp dönemi olan Şubat celbinde askere gitmem gerek normal şartlarda. Ve şuna askerlik yapacağım birligim belli oldu. Fakat ben yüksek lisans kazandım ve yarın kaydimi yaptıracağım. Yani askerlik yerim belli olsa bile yüksek lisans kaydı yaptırarak tecil ettirebiliyorum. Hatta birliğe son katılma tarihini geçse bile yüksek lisans kaydı yaptirirsak yine tecil edilir dedi görevli. Bir diğer durum: örneğin 30 Eylül'de teciliniz bitiyor ve kasımda askere gideceksiniz, eğer kasımda askere gitmek istiyorsanız 30 eylule kadar şubeye gidip sevk islemlerinizi yaptirmaniz gerek ve kasımda askerde olursunuz ( sevk işlemleri tarihini tam biliyorum). Digelimki 30 eylül geçtiği halde siz şubeye gidip sevk işlerinizi yaptirmaniz. Bu halde siz istesenizde kasımda askere gidemezsiniz ve bir sonraki celp dönemi olan Şubat'ta gidersiniz ve bunu içinde yine sanırım Aralık ayı içinde sevk islemlerinizi yaptirmaniz gerek. Fakat bu durumda eylul içinde sevk islemlerinizi yaptiadiginiz için bakaya durumuna dusersiniz ve 400 lira civarı para cezası ödersiniz. -
Arkadaşlar kopyala yapıştır yaptım karıştı. Kusura bakmayın
-
@hadinbahım bende ne olduğunu anlamaya çalışıyorum Neyse ki problem yokmuş!
-
@ouzakbas Hayır yapılamıyor dedi şube ben raporla uzatmıştım senin hakkın bu ayın sonunda doluyor dedi
-
@rorschach159 yapılıyor hocam
-
@hadinbahım ikm bir arkadaşım askerlik yerim belli oldu yüksek lisans başlattım tecil alamadım diyor. Ancak askerlik yeri belli olup yüksek lisans ile tecil ettirdim diyen var ya uygulama da birlik yok yahut biri yanlış biliyor.
-
Askerlik şubesindeki görevli tecilimin yapılacağını söyledi. Yüksek lisans kaydı yapıldıktan sonra okul belgeleri ilgili şubeye gönderiyor. Dosyaların gitmiş olması önemli. Benimde yerim belli oldu ama ben takdimi yaptırdım ve e devletten tecilim olup olmadigini ara ara kontrol edeceğim
-
@aliveli sevk tehir yönetmeliğini okuyun