STAJYER HAZİNE KONTROLÖRLÜĞÜ GİRİŞ SINAVI İLANI
-
Benim şahsi kanaatim orada bir karışıklığı olduğu yönünde. Çünkü soru direk olarak anayasadaki halini işaret ediyordu. Tarafları süresi ve davaya konu olan normlar soruluyordu. Kimler açabilir şeklindeydi. İdarede bunun karşılığını direk bulamadım ben o soruda.
-
@baumol valla bilemedim hocam, üstünde öyle yazıyordu, soru yazana sordum idare hukukuna göre yaz dedi ben de onu yazdım anayasayı yazmadım
-
@genclerbirlikli Yanlış yönlendirmişler seni Hocam. Soru kaç puandı ?
-
@baumol 15 puandı galiba. Soruyu yazan da yanlış yönlendiriyosa daha napalim biz ya hu
-
@genclerbirlikli Soruyu sınavdaki üstadlar mı hazırlamış ? Öyleyse ona bişey diyemem ama normal şartlarda Anayasadaki gibi yazmak gerekirdi. Kurum sınavlarını da ÖSYM hazırlamalı çok net.
-
@baumol evet hocam üstadlar hazırlamış. Açıkça sordum anayasa hukukuna göre mi idare hukukuna göre mi diye, idare hukukuna göre dedi. Soru da idare hukukuna göre diye başlıyordu.
-
@baumol sanmıyorum onların hazırladıklarını. Çünkü ne zaman açıklanır diye sorduğumda bizimle alakalı değil komisyona bağlı dediler.
-
@kariyer34 hocam gözetmen üstada soruyu sorduğumda soruyu hazırlayan üstadı çağırayım dedi.
-
@genclerbirlikli O zaman tamam Hocam
-
@genclerbirlikli bunu keşke herkese açıklasalardı. Soru idare hukukuna göre diye başlıyor ama b şıkkında anayasa sorusu soruluyor, anlam veremedim.
-
@kariyer34 keşke, tam da emin değilim hâlâ anayasadaki tanımı da olabilir. Karışıklık olduğu kesin
-
@genclerbirlikli okuyan kişinin insafına kaldı artık. Genel olarak karışıklık olduğu farkedilmezse itiraza bile götürülebilir durum. Zaten sınavı geçme ortalaması oldukça yüksek bu yanlış anlaşılma yüzünden emekler heba olmasın.
-
@genclerbirlikli hocam çok sıkıntı olacağını sanmıyorum akıl ederler heralde fakat enteresan gerçekten, maliye yide bir çırpıda cikarivermissin eline sağlık.
-
@t-r-malthus umarım öyle olur, hele üstad bana idare demişken anayasayı kabul ederlerse daha da üzülürüm, çünkü diğerini de biliyorum istese onu yazardım. Neyse nasip. Maliye de birden geldi aklıma yaziverdim unutmadan, son soruya pek bakmadim o yüzden yazamadim
-
Mülakata barajı geçen tüm adaylar mı çağrılacak yoksa 4 katı gibi bir sınır var mı, baktım ilana göremedim de
-
Adayların yazılı sınavda başarılı sayılabilmeleri için, her alandan veya birleştirilen alanlardan 50 puandan az not alınmaması kaydıyla, ortalamasının 100 üzerinden en az 70 olması gerekmektedir.
Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, yeri ve tarihi daha sonra belirtilecek sözlü sınava çağrılacaktır.Sınava girenlerin çok büyük çoğunluğunun mülakata kalması demektir bu bence.
-
@t-r-malthus İlhan Kılıc'ın hangi kitabı hocam son cıkardığı stok mu ?
Acilen monografi öğrenmem gerekiyor. Muhasebe yüzünden bu tür sınavları kaybedeceğim bu gidişle.
-
Valla hocam bendekinin adini bilmiyorum arkadaştan aldim yarali bereli bişey kapak falan hak getire:) çıkmış monografi sorulari var arada 2-3 deneme sonra bizim sinavdaki gibi parçali sorular geliyor. Bende bu monografiye alıştıktan sonra test çözemez oldum. Daha dogrusu epey yavaşladım. @monser
-
@monser stok değil. İlhan Kılıç'ın monografi kitabı var ondan bahsediyorlar
-
Ne zaman açıklanır acaba?