Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
@soulofnight diğer bölümleri kastettim hocam
-
@genclerbirlikli yok anladım ben sizi de diğer sınavlarda yok yani mesela bddk da yoktu
-
Daha sonra girelim dedik bu saat oldu hala giremiyorum. Kapatıp gittiler galiba:):)
-
@boşluk ben de hala giremiyorum hocam. pazartesi sabah başlarına ekşiriz artık :))
-
@armindo aynen hocam öyle görünüyor:):)
-
Biri de geçen sene tatil gibi bir İngilizce geliyor demişti. Diğer yerlerde de her şeyden soru geldiği ama İngilizce'nin kolay olduğu yazılmış.
-
Arkadaslar ben puanimi görebildim şu an. Bakin isterseniz.
-
Mülakata kalanlara hayırlı olsunda bu çan eğrisi tam olarak nasıl işliyor.Mülakata kalan birinci 100 puan mı almış oluyor yani sonra 20 kişi belirli bir puan alarak ilerliyor ve son sıradaki kişi 70 mi almış oluyor yani.
-
@efrasiyab hocam; bir alanda sınava girenlerin puanlarının aritmetik ortalaması alınıyor. Ardından curve puanı hesaplaması için gerekli olan standart sapmanın formülü gereği her bir adayın sınav puanı ile aritmetik ortalama arasındaki fark tek tek bulunuyor. Tek tek bulunan bu farkların yine teker teker karesi alınarak toplanıyor. Bulunan toplam, puanı hesaplamaya dahil edilen kişi sayısının bir eksiğine bölünüyor ve çıkan sonucun kare kökü bulunarak standart sapma değerine ulaşılıyor. Ardından bu standart sapma değeri her bir adayın normal puanın üzerine eklenerek her aday için curve puanı hesaplanıyor. Örneğin bu sınav sonucuna göre anladığım kadarıyla maliyede standart sapma değeri 16.5 olmuş(tam olarak emin değilim). Dolayısıyla normal puanlamada kağıdı okunup 60 almış birinin curve puanı 76.5 oluyor. Ayrıca birinci olan kişinin illa 100 almış olması gerekmez. Normal puanlamada en yüksek puanlı kişi mesela 75 almış ise standart sapma değeri ile toplanınca 75+16.5= 91.5 curve puanı almış olabilir. Bu şekilde alınan curve puanları sıralanıp mülakata çağrılacak aday sayısı kadar kişi bu sıralamaya göre mülakata çağrılıyor. Curve puanı 70'in altında kalanlar çağrılmayıp yeteri kadar sayıda aday bulunmadığı takdirde ilanda belirtilen, mülakata çağırılacak kişi sayısından daha az kişi çağırılıyor olabilir(bu bir tahmin emin değiim tam olarak).
*Curve puanı hesaplamasında başka istatistiksel yöntemler kullanılıyor olabilir. Benim yazdığım sadece bir tahmin.
**Yazdıklarımın içeriğinde hatalar olabilir. -
@boşluk, içinde söyledi: Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
@efrasiyab hocam; bir alanda sınava girenlerin puanlarının aritmetik ortalaması alınıyor. Ardından curve puanı hesaplaması için gerekli olan standart sapmanın formülü gereği her bir adayın sınav puanı ile aritmetik ortalama arasındaki fark tek tek bulunuyor. Tek tek bulunan bu farkların yine teker teker karesi alınarak toplanıyor. Bulunan toplam, puanı hesaplamaya dahil edilen kişi sayısının bir eksiğine bölünüyor ve çıkan sonucun kare kökü bulunarak standart sapma değerine ulaşılıyor. Ardından bu standart sapma değeri her bir adayın normal puanın üzerine eklenerek her aday için curve puanı hesaplanıyor. Örneğin bu sınav sonucuna göre anladığım kadarıyla maliyede standart sapma değeri 16.5 olmuş(tam olarak emin değilim). Dolayısıyla normal puanlamada kağıdı okunup 60 almış birinin curve puanı 76.5 oluyor. Ayrıca birinci olan kişinin illa 100 almış olması gerekmez. Normal puanlamada en yüksek puanlı kişi mesela 75 almış ise standart sapma değeri ile toplanınca 75+16.5= 91.5 curve puanı almış olabilir. Bu şekilde alınan curve puanları sıralanıp mülakata çağrılacak aday sayısı kadar kişi bu sıralamaya göre mülakata çağrılıyor. Curve puanı 70'in altında kalanlar çağrılmayıp yeteri kadar sayıda aday bulunmadığı takdirde ilanda belirtilen, mülakata çağırılacak kişi sayısından daha az kişi çağırılıyor olabilir(bu bir tahmin emin değiim tam olarak).
*Curve puanı hesaplamasında başka istatistiksel yöntemler kullanılıyor olabilir. Benim yazdığım sadece bir tahmin.
**Yazdıklarımın içeriğinde hatalar olabilir.Teşekkür ederim cevap için
-
özgeçmişi nasıl yüklediniz arkadaşlar ? fotograf mı çektiniz yoksa tarattınız mı ?
-
@genclerbirlikli ben cam scanner la tarattım.
-
Özgeçmiş hangi formatta yükleniyor? Tarattıktan sonra pdf dosyası haline getirip mi yükleniyor sisteme?
-
arkadaşlar merhaba. özgeçmişimi yükledikten sonra dosyayı görmek için tıklayınız a basınca server error diye bir sayfa açılıyor. sanırım bir sıkıntı var özgeçmişinizi yükledikten sonra tıklayınız a basınca görebildiniz mi?
-
@kullanıcıadım aynı sorun bende de var.
-
@ceks74 dosyayı silip yeniden de yükleyemiyoruz değil mi? napılır bilemedim.
-
@kullanıcıadım hocam ben yarın personeli arayacağım bir sorun olduğunu düşünmüyorum. aklınıza çok takıldıysa arayıp özgeçmişinizin onlara ulaşıp ulaşmadığını sorabilirsiniz
-
@ceks74 Doğru söylediniz aklımıza takılmasındansa arayıp bilgi edinmek en doğrusu. teşekkür ederim.
-
@kullanıcıadım hocam bu arada ben şu anda özgeçmişimi sistemde görebiliyorum,büyük olasılık sizde de düzelmiştir.
-
Daha önceden mülakata girmiş ya da herhangi bir duyum alan paylaşım yaparsa çok iyi olur. Ve ayrıca hazine mülakat sonuçlarını güvenlik soruşturması yapıp mı açıklar yoksa önce kazananlar sonra soruşturma mı yapar ?