2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
Kamu dan giren var mi mulakata neler soruluyor ?
-
@ceska Ankara bitmistir
-
@falanfilan arkadaşım istanbul bölge müdürlüğünde çalışıyor.. Anlatamadım sanırım.. Grup mülakatında en iyisi bendim dedi.. Ve beni orada almaya karar vermişler dedi.. Bireysel mülakata giren 15 dk çıkamıyor beni 5 dakkada tokatlayıp gönderdiler dedi.. Anlattım yukarda ne yaptıklarını.. Diyor ki beni almaya karar vermişler grup mülakatımdaki performanstan dolayı birde buna stres mülakatı yapalım demişler.. Tembelsin deyince sizin taktiriniz efendim demiş sadece.. Gardım düştü ama belli etmemeye çalıştım dedi.. Grupta çok iyiysen bireysele takılmazlar dedi.. Ama dedi grup mülakatında genelde herkes ortalama aynı performansı gösteriyor öne çıkan az kişi oluyor dedi.. Eğer ortalama bir performans gösterdiysen bireysel mülakat önemli dedi.
-
@kontrolluinsan bilerek yapıyorlar üstüne oynuyorlar.. Sonuçta bankada ters müşterilere denk gelicez ters konuşacaklar işinizi iyi yapsanızda nasıl iş yapıyorsun sen diyecekler ne tepki vericez bunu merak ediyorlar.. Durumu yönetebiliyor muyuz lehimize çevirebiliyor muyuz ikna edebiliyor muyuz buna bakacaklar
-
@reagan evet ilkinde anlamamışım şimdi anladım hocam
Benim de orta halli geçti grup mulakatim. Panelde de kısa sürdu. Sanırım genelleme yapmak yanlış. Ama grupta öne çıkanları almak çok mantıklı bir karar banka için. Açıkçası paneldeki heyecanım grup mülakatindan azdı. Grup mülakatinda tanımadığın en az 6 kişi arasında alanın olmasa da konuşmak zorundasın. Müthiş stres orası. -
İlk konuşan olmak önemli liderlik özelliğinizi gösterir.. Çok konuşan olmakta kötü buda sizin dominant sadece kendi dediğiniz olsun isteyen biri olduğunuzu gösterir. İkna etmek önemli.. Herkes aynı şeyi siz farklı birşeyi söyleyip grubu ikna da ederseniz bitmiştir hayırlı olsun dedi.. İşte hocam o heyecanı bastırıp konuşabilen kişiyi arıyorlar
-
@reagan arkadaşına hayırlı olsun.ben çıktıktan sonra da grubumdaki arkadaşlar gıyabımda kendimi ortaya koydugumu söylemişler daha sonra yüzyüze gelince belirttiler sağolsunlar. panelde de benzer şeyler oldu pek bi sevindim. ikinci kısımda zorlamaları stress mülakatı olarak geçer baskı anında sogukkanlılık ölçülür yada ilgisiz davranılabilir adayın motivasyonunu ölçebilmek için güler yüzü eksik etmemek önemli
-
@reagan 1 kişinin 5 kişiyi falan ikna etmesi cok zor bişey o ortamda ve o kısıtlı süre artı gerginligi de hesaplarsak bence arkadasınız yanlış düşünüyor onemli olan uyumlu olmak ve saygılı olmak diye düşünüyorum kısıtlı sürede muhtesem bi performans olmuyor olumsuz yonde göze batmamak iyidir bence herkes birbiri kadar konusabiliyor aslında o ortamda ,, kendi fikirlerim
-
@kontrolluinsan Aynısı bende de oldu hocam grup mulakatim Kendimce iyi geçmişti kotu geçmiş dediler Sorulari bilmeme rağmen ortam gergindi ve inanılmaz kendimi kötü hissettirdiler gram umudum yok
-
Bence artık tevekkül vakti. Benim mülakatım üzerinden 2 hafta geçti şuan tek düşündüğüm şey sonucun hayırlı bir şekilde gelmesi. Gelmezse üzüleceğim tabi ama kendimizi de yıpratmayalım. Kendi adıma çok şey kattı mülakat bana. En azından özgüven geldi bu aşamaya gelebilmek. Büyük tecrübe kazandım 2 mülakatta kendinizi darlamayın arkadaşlar. Popüler bi dizi var lacasa de papel gidin onu izleyin inşallah güzel sonuçlar almamız dileğiyle iyi geceler
-
@frankell-p al benden de o kadar
-
@fablo zaten o altı kişiden 4 ü elenecek.. Sayısal olarak da böyle olmak zorunda. Ki genelde grupta bir kişi sivriliyor.. Diğer bir kişiyide bireysel mülakattaki performansa bakarak alırlar.. Saygı sevgi uyum güzel kelimeler bunlar fakat zaten herkes orda ortalama bu kelimelere sahip.. Aşağıda söyledim sivrilmek önemli ama dominant olmamak gerekiyor diye. Yani uyum önemli ama düşünün herkes birbirinin dediğine evet derse İK neye göre belirleyecek alacağı kişiyi.. Dediğim gibi herkes saygılı orda aranılan özellikler liderlik ikna edicilik özgüven..
-
Yazili sınav sonucunu da epey bekledik ama bu son süreç biraz sabırsız geçicek galiba arkadaşlar..en azından benim açımdan.
-
Hali hazırda hala mülakata girecek olan arkadaşlar rica etsem uzmanlık mülakatlarının ne zaman açıklanacağını sorabilir misiniz? Bizi öne çekmeye çalıştıklarını söylemişlerdi ama uzm mülakatları biteli 15 gün oldu hala ses seda yok.
-
Arkadaslar benim de surecim bitti.biraz bahsetmek isterim...grup mulakatinda 5 kisiydik ve diger arkadaslar gercekten uyumluydu.kendi adima guzel oneriler sundum ve cogu kabul gordu.diger arkadaslarin da onerilerinden mantikli gelenleri ben onayladim .yani gayet uyum icindeydik.sivrilen bastiran olmadi fakat hitabetimden midir bilmiyorum ama bir sure sonra sanki karari alacak kisi ben misim gibi diger arkadaslar vakalarin cozumlerini sadece ban bakarak anlatmaya basladi.velhasil guzel bir grup mulakati sonrasinda ertesi gun 1. Komisyonda oldugumu ogrendim(1.komisyon hakkinda bilgim yok tarzi ve tavri hakkinda duyum alanlar ayrica aydinlatirsa cok sevinirim).
- Komisyonda ilk 5 kisi panel mulakatin yapildigi yere ciktik.orda calisanlarin oldugu yerde bekledik ve bu 5 kisi aramizda konusuyorduk(grup mulakatinda da beraber oldugum sadece biri vardi) grup mulakati hakkinda.baska seyler de konustuk son kez verileri birbirimize anlattik falan.hatta yanimizda 35 yas civari bir personel arada bize laf atiyordu: )
Neyse basladi mulakat.bu 5 arkadastan en son girecek olan ben oldugum icin diger girenleri gozlemledim hep.aglayarak cikan bile oldu...gayet agrasif ve tersleyen tiplermis ve herkese en az 8 soru sorulmus...saat tuttm hepsi en az 10 dk kaldi icerde.ortalama15..
Sira bana geldi.gozum korksa da sakinligimi korudum.iceri girdim.hakikaten bikkin ve gergin bi halleri vardi ama etkilenmedim.ilgisiz bir sekilde anlat bakalim kendini dediler.ben de anlattim..o sirada kapidan biri girdi,bilin bakalim giren kim onunde herseyi konustugumuz o personel! Ben komisyona grup mulakati hakkinda iyi gectigini gayet uyumlu oldugumuzu ve ortak bir karara varabildigimizi soyledim,yani grup mulakatinin amacinin kendimizce yerine getirildigini belirttim.o personel resmen bizi ispiyonladi komisyona dondu ve gulerek dedi ki "ya bunlari gorsen icerde grup mulakatinda soyleydik boyledik diyip durdular(sonra bana dondu) grup mulakatinda amac uyumlu olmaniz degil kendi gorusunuzu karsidakileri ezmeden ikna etmenizdi" diyerek beni bozdu...ben sadece tebessum edebildim...neyse devam edildi.ekonometri mezunu oldugum icin bana biri sunu dedi "iktisat gordunuz mu?" Evet dedim.hic duymadigim bi kavrami sordu bunu biliyor musun diye.hayir efendim bilmiyorum dedi.sonra bana vergi ilkelerini sordu.yarim yamalak cevapladim.hatirladiklarim bunlar dedim.sonra surekli pc ye bakti.hic soru sormak istemez gibi bi hali vardi ya da bu ekonometri okumus ne sorulur ki gibi bir hal...onun tereddudunu farkedince dedim ki efendim mezun olduktan sonra alan bilgulerine agirlik verdim.ozellikle muhasebede kendimi gelistirdim epey dedim.o da diger arkadaslara sordugunun aynini sordu bana "ozkaynaklari anlat" anlattim ben de.sonra yanindakine bakti sen bisey soracak misin gibisinden.o da yok dedi.tamam dedi yolladi beni...
Icerde 5 7 dk arasi durdum yani girmemle cikmam bir oldu...(bir de esimin isini neden tercih ettigim ili yazdigimi esimin oraya gelip gelemeyecegini sordu.yine agrasif bir tavirla tabi)
Kotu bir mulakat degildi bence ama neden bana digerleri gibi cok soru sormadilar? 5 dk da neden ciktim anlamadim...ilgisiz ve agrasif bir tavir benimsediklerini zaten diger arkadaslardan da cozumledim ama bana soru sorulmak istenmemesi canimi sıktı..galiba sonuc olumsuz ki gerek duymadilar.zira kimi cok zorlamislarsa onlar kazanmis gecmisten anlatanlardan okudugum kadariyla..
- Komisyonda ilk 5 kisi panel mulakatin yapildigi yere ciktik.orda calisanlarin oldugu yerde bekledik ve bu 5 kisi aramizda konusuyorduk(grup mulakatinda da beraber oldugum sadece biri vardi) grup mulakati hakkinda.baska seyler de konustuk son kez verileri birbirimize anlattik falan.hatta yanimizda 35 yas civari bir personel arada bize laf atiyordu: )
-
@marjinalfaydali hocam bence canınızı sıkmayin, grup mulakatinda iyi oldugunuzu belirtiyorsunuz, belki de kendinizi ifade edisinizi orda gördüler ve gerek duymadılar fazla soru sormaya. Bende diyorum mulakatlarim güzel geçti diye ama sonucu hiçbir şekilde kestiremiyorum. Umarım en hayırlı bir şekilde sonuclanir beklentilerimiz.
-
@prsnll-adayı-52 evet hocam grup mulakatim oldukca iyiydi benim acimdan.heyecandan srsim titrememedi gayet rahattim.panelde de ayni sekilde.onlarin agrasif tavrina karsi dahi gayet sakin ve guleryuzluydum.
Ama mesela 2013 mezunuyum.bi zamana kadar ne yaptin bile demediler(tabi 2013 mezunu oldugumu dinlemislerse...). -
@prsnll-adayı-52 tabi yine de herseyin hayirlisi...
-
Arkadaşlar bana pazarlamada mı, operasyonda mı çalışmak istersin gibi bi soru sormadilar. Olumsuza yormak istemiyorum hemen ama bakıyorum biçok arkadaşa sormuşlar, bu da bana acaba almayacaklar mı dedirtti. Belki alakası yoktur ama her soylenenden veya soylenmeyenden bişey çıkarıyor insan.
-
@alexdelarge banada sormadılar