Bu iş olursa kpssyi tamamen bırakacağım temmuzda ki sınava bile girmem o derece çok bunaldım çokk ... Ydsye odaklanırım o da dil tazminatı için. Neden bilmiyorum ama paylaşmak istedim
ceska
@ceska
İktisatçı
ceska tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
Son tartışma konusuyla ilgili ben de kendi düşüncelerime değinmek isterim. Maaş beni tatmin etmeyecek bunu biliyorum.(fakat Ankaralıyım ve Ankarayı tercih ettim kazanırsam kira giderim olmayacak.Bu maaş bana yetmez ama evet düşüncesindeyim.)
Ama bir yerlerden başlamak zorundayım. Bir işim, iş dünyası için bir vasfım olmak zorunda. Ve önümdeki bu fırsat hiç de yabana atılacak bir fırsat değil.( Maaş yetersiz olsa bile)
Eğer olur da mulakatlari geçersem çalışıp para kazanabilecek, paradan da önemlisi tecrübe edinebileceğim. Tecrübe demek vasıf demek aynı zamanda. Yani artık BANKACI olacağım. İibfnin en önemli sorunu bitirince ne olacağındır. (Ve bankacılıkta kendine güveniyorsan yükselme imkanı kuşkusuz vardır hele ki bir kamu bankası olan Halkbank'ta bu daha da fazla.)
Hemşirelik,mühendislik,polislik,öğretmenlik,tıp veya psikoloji okuyanların böyle bir sorunu yok. Fakat biz iibflilerin var: "bitirince ne olacağız ?" Öyle ki mali musavirlikten tutun da insan kaynaklarına kadar her meslekte uzmanlasabiliriz. (Son olarak bunlara uzlaştırıcı da eklendi galiba )
İnanın "ben neyim" sorusu benim için şu an paradan çok daha ağır basan bir soru. Ha, ben de isterim bir doktor veya psikolog kadar maaş almayı. Paraya ihtiyacım tabiki var orası ayrı.
Maaşı dert etmeyin arkadaşlar. Forumlardan ve diğer kaynaklardan okuduğum kadarıyla servis görevlisinde de zaten yükselme imkanı var ve buna paralel olarak maaş da artacaktır. Ama artık "ne iş yaparsın ?" dediklerinde "bankacıyım" demek için sabırsızlanıyorum. İş dünyasında kendi kimligime kavuşmak benim için çok önemli o yüzden bir yerden başlamak lazım düşüncesindeyim.
Mesleğinizde mutlu olmasanız bile devam etmeye çalışın gidebildiği kadar. Sektörde edineceginiz tecrübeler size başka kapılar için anahtar olacaktır.
-
RE: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
@caglarr Çünkü “Nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz… Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız…Bir amacımız yok; ne büyük savaş ne de büyük bir buhran yaşadık…Bizim savaşımız ruhani savaş… Ve bunalımımız kendi hayatlarımız…’’ Chuck Palahniuk, Fight Club
-
RE: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
Rivayetlere göre sınav açıklanınca Mısır piramitleri'nde yanan son mum da sönecek. Çin'in Noungau kentinde araştırma yapan bilim insanları Mısırlılara ait tabletler ve sanat eşyaları buldu. Yetkililer incelenen bulgularda 2,0,1,8 rakamları ile değişik papiruslar buldular. Yaptıkları sistematik araştırmalarda M.Ö 2000 yılına ait bu bulguların ortak bir sembolü çağrıştırdığı kanısına varıldı. Bu sembol bir bankanın sembolu idi. Yapilan görsel araştırması sonucu bu sembolün Türkiye'de faaliyet gösteren Halkbank'a ait olduğu saptandı. Sembolün hemen yanında eski misircada sınav manasına gelen 'karatambaratura' ayrica 2,0,1,8 rakamlarının bulunduğu belirtildi. Yetkililer tabletin bu bulgularla sona erdiği ve ardından hicbir olguya rastlanılmadigini açıkladı. Çin'de önde gelen tarihçiler ve arkeologlar bunun büyük bir felaket anlamına gelebilecegini ifade ediyor ve bu felaketten yalnızca bu sınavı kazananların kurtulacağını ifade ediyor.
-
Hakikaten maaş mevzusu sıktı artık. Önceki grupta da 50 sayfa muhabbeti yapıldı burada da yapılıyor fazlasıyla. Alacağımız miktar aşağı yukarı belirli işte. Neyin tatavası bu ?
-
@fagam91 Hocam guvenlikle konuştum hatta biz de gelecegiz eğitim Antalya'da olacak dedi. Kesin yani net bilgi dediğiniz gibi.
-
Duyumlar diye başka bir başlığın açılması bence olmamış. Zaten her şeyi burada konuşuyorduk .
-
@luthor @nikola-tersLa Kesinlikle size anlam veremedim. Hele ki mülakatlar ile ilgili dediklerinize çok şaşırdım. Eminim ki burdaki herkes maaşın ne kadar olduğunu az çok biliyordur. Maaş 200 TL az veya fazla olsa çok şey mi değişecek ?(çok acil durumda olan arkadaşları tenzih ederim) Pek sanmıyorum. Ayrıca mülakat sadece bize sorulan soruları bilmemizden mi ibarettir ? Kesinlikle hayır ! Belki de sana sorulan "leasing nedir" sorusunu bilip bilmemen başarılı olmanda en etkisiz faktörlerden. Stres,vücut dili, diksiyon,kendine güven,hitabet gibi birçok faktör var. Mesela aşırı stres karşısında nasıl başa çıkabileceğimiz ile ilgili birbirimizle bir şeyler paylasmak, maaş konuşmaktan çok daha yararlı olabilir. Zaten mülakatı yapanların elinde bizim alan/gkgy/ingilizce bilgilerimizin ne kadar olduğu ile ilgili veri olacak. Önemli olan şey çizecegimiz profil. Siz leasingin ne olduğunu sonra da öğrenirsiniz ama misal iletişim kurmada eksik olduğunuzu onlara hissettirirseniz başarısız olursunuz. 10 dakikalık mülakat kesinlikle şans işi değildir. Çoğumuz 10 dakikada bir insanın bir iş için uygun olup olmayacağının tahlilini yapabilir ki insan kaynakları bu işte takdir edersiniz ki ustadır.
Maaş konusu hayli konuşuldu sınav grubunda da burada da. Tabiki ben bunu engelleyemem ve karışamam. Fakat inanın yararı olmuyor. Stresle mücadele,diksiyon veya vücut dili ile ilgili paylaşılacak bilgiler,deneyimler çok daha faydalı olacaktır kanaatimce. -
Bu arada eğitim meselesi konuşulmuş. Ben Halkbank genel müdürlüğünde bir çalışanla konuştum Ataşehir'de. Eğitim Antalya'da olacak dedi.
ceska tarafından gönderilen son iletiler
-
@reagan Yok hocam o kişi ben değilim
-
@hadibakalim başka herhangibir cezai tazminat var mı ? Eğitim ve konaklama yanında?
-
Arkadaşlar çok acil bu bilgiye ihtiyacım var. Eğitimden sonra şube açısından mağdur olan bir kişi hemen istifa ederse ne kadar tazminat öder ?
-
@crnm Onlardan biri de benim. Bizim yüzümüz gülmedi yedek kardeşlerimizin yüzleri gülsün inşallah.
-
Arkadaşlar kısa bir süre içinde ayrılma halinde ne kadar tazminat ödenir ? Yani eğitim ve konaklama masrafları ne kadar tutar bir bilgisi olan var mı ?
-
Arkadaşlar malum çoğumuz merak ediyor. Sözleşmede istifa halinde eğitim ve konaklama masraflarının ödenmesi gerektiği yazıyordu. Ne kadar süre çalışılırsa tazminat ödemekten kurtulunuyor ? Sadece merak ettim.
-
Arkadaşlar kuşkusuz iş temposu yoğun olacak fakat ben aynı zamanda yüksek lisans da yapmak istiyorum. Bu mümkün müdür ?
-
@duranvarlık vardır be hocam ben de Antalya'da otellerde çalıştım çokça yürüme mesafesinde olur genelde.
-
@snkskl yok hocam sınava bile girmeyenler diyor alakasi yok bizle yani.
-
Dedim kendi kendime ne güzel Antalya'da kafa dinlerim iş öncesi . Ama bu kotuleyenler yüzünden içim rahat rahat gidemiyorum Antalya'ya. Hadi kaybedeni anlarım uzanamadigi cigere mındar der ama benim arkadaşlarım var ya bence gitme vb şeyler diyen.