ÖSYM Sınav Ücretleri
-
Sonunda birkaç siyasetçi tarafından gündeme getirildi. ÖSYM abartılı sınav ücretleri konusunda ses yükseltemezsek belli ki sınava girmek için işe girip çalışmak gerekecek. Hakimlik sınav ücreti 300 tl nedir?
-
@burcuburcu aslına bakılırsa yeni başkanla birlikte ösys ve kpss için sınav ücretleri makul hala getirildi. YKS için belirlenen ücret toplamda 100 tl. Aynı şekilde kpss içinde 100 küsur olacak gibi. Bu gözler kpss için 430 tl sınav ücretini gördü. Daha da ötesi olmaz sanırım. Halen o sınav ücretini belirleyenlere buradan bol kulak çınlaması diliyorum. 430 tl nedir Allah Aşkına, utanmaz adam birde herkesin kendi isteği oturuma girmesi için yaptıklarını söylemişti.
-
@antimülakat Aynen kardeşim. Bir de şu hatırlatmayı da yapalım, bu konuda birlikte hazırladığımız kapsamlı bir çalışmamız vardı. Onu da şuraya bırakalım
https://forum.tercihiniyap.net/topic/1411/adaylardan-ösym-manifestosu
Biliyorsun burada sadece ücretlerin yüksekliğinden değil, diğer tüm sorunlardan bahsetmiş epey de güzel geri dönüşler almıştık.
-
@paretowilfredo bunu arayıp bulamamıştım teşekkürler
-
@burcuburcu Sağ üstte büyüteç işareti var dostum. Oldukça kullanışlı başlık bulmak konusunda
-
@antimülakat 430 tl rezaletini hatırlıyorum ama o zaten kabul edilemez bir şeydi. Bu sene 100-200 arası bir KPSS ücreti olursa yine idare eder tabi ki ama düşününce bu paralarda çok az sayılmaz işsiz insanlar için.
-
@paretowilfredo başlığı hatırlamayınca işler zora giriyor
-
@burcuburcu muhakkak öyle de sınav gözetmenleri için ödenen paralar yüksek ve bu bildiğim kadarıyla ösym bütçesinden veriliyor. Hal böyle olunca min. seviyeye indirmek kolay olmuyor.
-
@antimülakat hocam bakkal hesabi yaparsak bir sınıfta 15 kişi olsa, oturumu 80 lira olsa 1200 lira eder. Gözetmenler 150 lira alsa 300 2 gözetmene gider. Kalır 900. Bu kalan para 15 kişinin kağıt,taşımacılık,okul kirası ve diğer masrafları karşılamaz mı ? Bence fazlasıyla karşılar. Elbette sabit maliyet var ama ösym yıl içinde bir çok sınav düzenliyor, bunun yansıması 1 sınavdaki 1 sınıfa çok az olacaktır.
-
@genclerbirlikli Yanlış hatırlamıyorsam oturum başı 40 tl den 4 oturumda 160 lira vermiştik 2017 kpss alan+gkgy için.
Bu arada okullarda duran polis vb. kişilerede ciddi miktarda ödeme yapılıyor. 100 liradan fazla oluyor sanırım. Birkaç gün önce polislerin ücretlerine zam yapıldı diye haber görmüştüm hatta.
-
@byteks1 hocam o çok tepki yoksa 420 lirayı kitleyeceklerdi. 80 i ortalama olarak söyledim, kaymakamlık 165 ti, dgs 90 yds 90... 80den düşük sınav 1 2 tane o da çok tepki çekecek sınavlar yks gibi kpss gibi, sınavların geneli 80+
-
@byteks1 ço fazlaymış, orada icra ettikleri vazife o kadar riskli veya zor değil diye düşünüyorum.
-
@burcuburcu şimdi baktım 110 liraymış polislerin ücretleri. Gözetmenlerin bundan daha fazlaymış.Vazife zor değil ancak hafta sonu insanların yarım günleri gidiyor. Bence normal ücretler.
https ://www.memurlar.net/haber/731130/osym-sinavlarinda-gorev-alan-polislerin-ucreti-artti.html
-
@byteks1 hafta sonu çalışıpta ek ücret alamayan çok meslek var hocam 100 lira gerçekten iyi ücret.
-
Sınavın amacı ölçmeyse eğer bir kuruş dahi kar edilmemeli ama şu an düzenlenen sınavlardan kar etmeme ihtimali yok.
-
Şu sayiştayin 200lira ücretini de kabul etti ya herkes bravo. 200 az bunlara 500olsun kisi basi yine ses cikarmazlar
-
@shady1 kesinlikle hocam çok yüksek bunun bu kadar sessiz kalınması tuhaf ya yalnızca ben mi çok buldum diyordum. .Sınav ücretinden ibaret değil şehir dışına gidip kalması var daha...
-
Herkes ücretlerden rahatsız şikayet eden,etkinlik yapalım diyen çok az kişi...
Yıllarca insanların emeklerini ölçemeyen kurum son iki yıldır artan sınav ücretleri ile bambaşka boyuta ulaştı.
-
Bu ülke gariplerin , mazlumların , ülkesinin geleceğini düşünen insanların ülkesi değil malesef ya da diğer tabiriyle o çok sevdiğim(n)iz bakanların ifadesi ile ümmetin kurtuluşunun yolunu açacak bi yer değil . Şu an var olan sistemi her gün eleştiriyoruz ama 200 tl / 300 tl 'ye devletim(n)izin yaptığı sınavlara girmekten de geri duramıyoruz . Bize artık ciddi manada twet den ziyade sesimizi yükselteceğimiz , bakın biz de buradayız , ve artık biz bunları yaşamak istemiyoruz diyeceğimiz bir 'eylem' gerekli . Ve de ne yazıktır ki o ışık hiç yok .
-
200 lira sınav ücreti +otobüsu konaklmasi yemesi İçmesi ilk tur da bana 400 500 liraya gelir.
İkinci tur da da otobüsu yemesi İçmesi konaklaması 250 de ona gider
Mülakata kaldık diyelim yine kalması yemesi İçmesi otobüsü 250 de burdan
Birde elendikmi ooo hesap 1000 liraya gelir .Sayıştay sınavına girecek arkadaşlara başarılar dilerim beni aşar bu sınav.