Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
Hazine'de hukukta yedek olan kişi son 1 ay içerisinde açıklanan sonuçlara göre TİKA ve SHGM'de de yedek oldu. Buradan beni duyuyorsa 3 kez üst üste yedek olduğu için üzülmesin. Zaten bu yıl işe giremeyen YDS'si olan tüm hukuk mezunlarının 6'sı Gümrük uzman yrd.na kalanları da 33 kişilik açılan TBMM uzman yrd.na mülakata girecek sayısının 35'i geçmemesi sayesinde girebilecek.
-
Sınavın İktisat kısmında usul konusunda hata var. Özellikle yedek arkadaşlar itiraz edebilir ya da idari dava açabilir.
Sınav ilanındaki belli bir alandaki sayı tam olarak doldurulmazsa yedek listesi yayınlanamaz.
Çünkü yedek listedekiler de asil listedekiler gibi sınavda başarılı olmuşlardır. Yedek olma nedenleri başarısızlık değil, sıralamadır. Sıralamada boş yer varsa bu boşluklara yedek adaylar asil olarak atanmalıdır.
Kurum daha az kişiyi almayı takdir etmiş olabilir, ancak böyle bir durumda da yedek listesi atayamaz."Hazine Müsteşarlığı, yapılacak sınavlar sonucunda yukarıda belirtilen sayıda başarılı aday bulunmadığı
takdirde, başarılı aday sayısı kadar Hazine Uzman Yardımcısı alabilir veya yukarıda belirtilen alanlar ve sayılar
arasında değişiklik yapabilir."Yukarıdaki maddeden yola çıkılarak iktisat alanındaki yedeklerin de sınavda başarılı olduğunu düşünürsek kontejyan sayısını değiştirmenin haklı bir yönü olmadığı görülebilir.
İktisat yedekleri için kesinlikle haksız bir durum olduğu aşikar, belki tam ifade edemedim. Hukukçu arkadaşlara konuyu danışmanız ve itiraz etmeniz faydanıza olacaktır.
Saygılar.
-
Mülakatta bana sorulan sorular seneye girecek olanlara bir yol gösterir belki
1)Kendini tanıt
2)Tarihte ne okuyorsun
3)Enver paşa hain mi kahraman mıydı
4)1 Enver 50 Atatürk eder demişti Mustafa çalık ne düşünüyorsun bu konu hakkında sence kaç tane eder
5)Osmanlı alfabesi kalsaydıda camiler kapatılsaydı diye bir tartışma vardı ne düşünüyorsun bu konu hakkında
6)Afrin operasyonunu anlat
7)Afrinden sonra hedefler nereler
8)Bir devlet görevlisi olarak uluslarası ortamda afrin operasyonunun haklılığını dair bir açıklama yap
9)Sokaktaki bir insan gözüyle İstanbuldaki sorunlar neler sence
10)Sokaktaki bir insan gözüyle Türkiyedeki sorunlar neler sence
11)Türkiyede konuşulan aktif ekonomi tartışmaları nelerdir
12)Merkez bankasının son dönemdeki politikalarını anlat sence faiz artmalı mı düşmeli mi
13)İngilizce kendini tanıtkazananlara hayırlı olsun
-
@snc1991 siz mülâkatı geçtiniz mi?
-
@snc1991 sorular soru hani
-
@aroma aynen ben de ondan sordum arkadaşa geçtiniz mi diye
-
@accosator Arkadaş çevremde az çok tartıştığımız konuştuğumuz konulardı pek problem olmadı sorulara cevap verirken.Ancak heyetin gözünde yeterli olamamışım ki geçemedim
-
Kyk müfettislik için mülakata gelmeyecek var mı kazanan arkadaşlardan
-
@snc1991 umarım başka bir mülakatı kazanırsınız.
-
@snc1991 bu ne ya. Sanki trol alıyorlar.
Hazine müsteşarının geçenlerde akrabalarının düzey görevlere atandıgiyla ilgili haberler vardı. -
@snc1991 Hazine müsteşarlığı mülakatı için epey ilginç! sorular
-
@snc1991 hocam bölüm neydi sizin merak ettim
-
@monser kesinlikle. Arkadaşın yazdıklarını okuyunca şaşırdım ben
-
@genclerbirlikli genç oğlum Naber? Nasıl yorumluyorsun bu soruları :):):)ağır yahu bu sorular
-
@accosator valla ne diyim çok şaşırdım bana sadece zarftaki sorular soruldu, sonra da meslekle ilgili bi kaç soru.
-
@genclerbirlikli haklısın usta
-
Peşpeşe sormuşlar bi de çocuğa...
-
@accosator kimi ağza giriyor kimi burna
-
@genclerbirlikli Hahahaha oğlum süper :):):):) alemsin yaaa :):):)
-
@genclerbirlikli, içinde söyledi: Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
ak ettim
iktisat ,zarf yoktu