17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@paretowilfredo 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@mk-ank Hadi ya? ne demiş? biz 2 aydır söylüyoruz?
Ümit Kaymak'ta bizim forumu takip ediyor galiba Duyumu direk senden almıştır belki de
-
hocam 1 senedir abartısız yatıp kalkıp bu sınav için hazırlanıyorum artık gelsin aralıkta gelsin 100 kişi gelsinnnnn
-
@escobar_p mumkundur
-
o zaman run forest run
-
@paretowilfredo Kaymakamlık sınavında Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları bölümü dışında (ağırlığı %10) diğer bölümler KPSS'den olan konulardan oluşuyor gördüğüm kadarıyla.
Türkiye’nin İdari Yapısı ve Türkiye’de Mahalli İdareler konuları ise İdare Hukuku'nun alt başlığı diye düşündüm.Doğru mu tahminim?
-
@escobar_p doğru olmakla birlikte daha detay sorular gelebiliyor kardeşim. Örneğin, idare hukukunda mahalli idarelere çalışırken mahalli idarelerin bütçesi kısmına çalışmasanda olur ancak kaymakamlıkta soru gelebilir.
-
@Antimülakat Açıkçası Kanunname'den çalışıyorum İdare Hukuku'nu.Konu ayrımı yapmıyorum okurken,alayını okuyorum Sınav konuları Kamu yönetimi ağırlıklı olur diye Kaymakamlık sınavına girmeye niyetim yoktu ama sınavdaki konu başlıklarına bakınca KPSS dışında kalan tek bir bölüm var gibi geldi.
Madem öyle bu sınava da gireyim diye bir kanı uyandı şu anda bende
-
Kaymakamlık sınavı 300 kişi için açılabilir mi? Yeni açıklanacak Kaymakamlık kararnamesinde bu rakama karar verildiği söyleniyor.
Mahalli İdareler-Strateji-İller İdaresi-Nüfus ve Vatandaşlık-Göç İdaresindeki daire başkanlıkları değişiyor ve yerine kaymakamlar geliyor haberi de bunu doğrular nitelikte geldi bana ama ne dersiniz @Antimülakat @paretowilfredo
-
300 bilmem ama 100 sayısı bilr heyecanlandirdi beni sayıştay ve hakimlik sınav arasında bu sınavin dezavantaji ama zaten hakimlik için derinlemesine çalışıyoruz.Hele bide 4 katı mülakata cagrilirsa tadindan yenmez.
-
@escobar_p Zannetmiyorum kardeşim ama seri alımlar yapılabilir 2017 senesi içinde.
-
Bakanlığın Kaymakam adayları şubesini arayanlara "sınavın yapılıp yapılmayacağı ay sonu belli olacak" cevabı veriliyormuş.
-
Kardeşim bizde haber stabil. 17 aralık'ta sınav varmış gibi çalışmalara devam şu an aksi bir haber gelmedi.
-
@paretowilfredo Hocam ben daha önce neden burayı okumamışım! Ümidi kesmiştim ilandan, Mart a kalacak diyordum. Şimdi oturup çalışma vaktiymiş tam da.
-
@birunutkan O halde ailemize hoşgeldiniz : )
-
hocam herhangi bir hareket, gelişme var mı ?
-
Ahmet Nohutçu 16 veya 17 Aralık'ta sınav olabilir demiş kendisine good morning diyelim hep beraber, Tercihini Yap Pareto duyuralı kaç ay oldu
-
Şimdi twitterda gördüm de, Kutluay Kararlı kaymakamlik ve idari yargının bir kısmı için kamuda 5 yıl çalışan gibi bi şey söylemiş,bununla ilgili bir duyum bir bilgisi olan var mıdır acep
-
@paradoks Evet ama tasarı durumunda şu an. Bakalım nasıl yapılacak.
-
İlan sanırım en geç bir hafta içinde gelecek sayı yüksek ihtimal 100 olucak
-
bence fırsat bu fırsat diyecekler ve kaymakam adaylığı sınavı için şu şartı getirecekler 'Kamuda en az 5 yıl görev yapmış bulunmak'