Multivitamin tavsiyesi
-
Arkadaslar pharmaton gibi multivitamin kullandiniz mi hic? Kilo aldiriyor mu
Ramazanda iceyim diyorum ama kilo almaktan da cekiniyorum. Kullananlar oldu mu hic? -
@1umut ben kullandım hocam. Kilo sıkıntısı yaşamadım ama günlük yürüyüş de yapmıştım, sırf kilo aldırır korkusuyla daha yemeye dikkat ettim. Ama şunu diyeyim bende aşırı derecede kalp çarpıntısı yaptı. Bunu da ara ara bırakınca farkettim. Düşük tansiyonluyum, bunun etkisi olabilir belki.
-
-
@möözun ben de dusuk tansiyonluyum belki bende de yapabilir o zaman:( hocam peki enerjinizde hissedilir bi artis yasamismiydiniz?
-
Pharmaton'un tek başına kilo aldırma özelliği yok ancak iştah açıyor. Ramazan'da o yönden zorluk çıkarabilir. Ama dinç tutmak açısından aşırı yoğun temponuz yoksa benim gibi yeterli gelir. Alternarifi olabilecek ilaçların çoğunu kullandım ancak yeterli gelmedi. Pharmaton'u da dönem dönem d vitamini eksiğimden dolayı devit ile birlikte kullanıyorum. Ikisi birden olduğu dönemlerde oldukça iyi ayakta tutuyor. Özellikle etkilerini göstermeye başladıkları dönemi aşınca.
-
@abd94 kisiden kisiye degisir , belki sizde yapmaz kalp carpintisi. icip test etmek en dogrusu. Kilo olarak da ne mutlu sizin icin.hafiften kiskandim
-
@paretowilfredo boyle diyince bi rahatladim:)
Peki ramazanda iftarda icmek mi mantikli sahurda mi:)) sahurda iceyim die dusunuyorum ama emin de olamiyorum -
@1umut Sahurda içmek daha mantıklı bence. Keza onun emilim süreci geçene kadar insan zaten acıkır sanırım.
-
@1umut yani beklediğim gibi bi etki yaratmadı. Biraz daha dinç tuttu ama böyle bi enerji yaşadım diyemem. 2 ay falan kullandım ama daha iyi anlamak için daha mı uzun süre kullanmak lazımdır bilemedim.
-
@paretowilfredo tamamdir. Tesekkurler pareto gonul rahatligiyla gidip alacagim o vakit pharmatonu, cunku diger multivitaminler de kafami karistiriyordu ama karar vermis bulunmaktayim:) insallah ramazani kilo alarak bitirmem
-
@möözun hadi ya:( ictigim gibi gunde 22 saat ders calistirmasini filan bekliyordum ben neyse, alalim da icelim bakalim. insallah etkisi olur. Cok tesekkur ediyorum hocam
-
multivitaminler pek tavsiye edilmez.bazı değerler çok yüksekken bazıları da çok yetersiz oluyor.
pharmatonun bende de iştah açıcı etkisi olmuştu ama dinç tutuyordu az uyumama rağmen.siz "rhodiola" kullanın hocam bu konuda osman müftüoğlu'nun epey yazısı var
B12 çok önemli.ölçtürün hocam.500 hatta daha fazla olmalı diyorlar:)
probiyotikler de çok önemli
ve magnezyum sitrat. toz olanı.magnezyumsuz hayat olmaz
son olarak D vit. K2 ile kullanılmalı
-
@1umut 22 saat çalıştırmaz da 21 saat belki diyeyim siz yine tansiyon durumunu söyleyin eczaneden alırken. Daha başka multivitaminler de var. En kötü ramazan yani hocam yatıp kalkıp dua edin Rabbim beni elden ayaktan düşürme diye rica ederim faydasını görürsünüz umarım
-
@otuzyılsavaşı Hocam sizi bu konuda bayağı bilgili görüyorum kullandığınız takviyeleri liste halinde yazabilir misiniz önem derecesine göre
-
@1umut
illa ki alacağım diyorsanız "Centrum Advance"i de bir araştırın hocam ama dediğim gibi multiv.ler pek tavsiye edilmez diğer taraftan 1-2 aylık kullanım da ciddi bir sıkıntı yaratmaz heralde ki bende de iştah açması dışında bir yan etkisi olmamıştı. -
@otuzyılsavaşı valla kaynak tavsiyesi gibi olmuş @kilici
-
@otuzyılsavaşı hocam Allah razi olsun ya️
“Aydinlandik”
B12 bende de dusukmus 200mu ne cikti ama o kadar usengecim ki gidip bi hap igne vs yazdiramadim:(( tez vakit gidip onu da yaptirayim.
Zaten istahim cok acik, daha nasil acar bu multivitaminler bilemiyorum acikcasi:( rhodiolayi siz kullandiniz mi peki? -
Ne kadar kullanan insan varmış bu ilacı. Ders çalışmak için geçici ritalin bas geç bende vitamin falan etkilemedi ki böbrek rahatsızlığı yaptığını işittim.
-
@kilici
1-Solgar Rhodiola Root Extract
2-NBL Probiotic Optima
3-Magnesium Diasporal(2-3 günde bir)
4-Solgar B12 (2-3 günde bir)
5-Ocean Omega 3 Şurupayrıca bir kase yoğurt+keten tohumu+deve dikeni tohumu +üzüm çekirdeği+zerdeçal+az karabiber+ısırgan otu tohumu+1 kaşık zeytinyağ
:))ve ağrı kesici olarak kesinlikle ASPİRİN !
kullanıp bitirdiklerim de çok (Dvit+K2 vs...)
BÖBREKLERİM YERİNDE ŞİMDİLİK
DOKTOR TAVSİYESİ DEĞİLDİR
-
@rorschach159 hocam ritalini kim bulmus ki biz bulalim:D kirmizi receteyle yazilan bi ilac degil mi o