2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
Arkadaşlar lütfen bilgisizliğimi hoş görün ilk defa katılacam sınava ve işleyiş tarzını bilmiyorum. Şimdi bu sınav elektronik ortamda olacaksa bize müsvette kağıt ve kalem verecekler mi veyahut biz götürebilirmiyiz ayrıca dikkat etmemiz gereken başka bir husus var mı bilgilendirirseniz çok sevinirim hayırlı günler.
-
@fc-real-gdp yani yuzde 20 dogru mu
-
hocam sizde hata yaptınız sanırım işlemde. vergi öncesi 50 vergi sonrası 54 çıkıyor fiyat. şimdi yaptım. ben vergiyi yanlış ekliyordum arz denklemine Qs= -50+4P-5 yapiyordum ben. Qs= -50+4(P-5) doğrusu. cevap %20 ama doğru yani.
-
Arkadaşlar bi sorum olcak. Dosya büyük geldiği için fotoğraf yükleyemedim.
-
(İdari Hakimlik- 2010 sorusu)
Aşğ. Hangisinde beyan yoluyla tarh söz konusu olmaz?
C) emlak vergisi
D) değerli kağıtlar vergisi -
( guy -2007)
Aşğ. hangisinde beyanname verme uygulaması yoktur?
A) Damga
B) MTV
...
Şimdi bu iki sorunun arasındaki farkı anlamadım ben. Yani Emlak ve MTV 'de beyanname verme usulü yok. İkinci sorunun cevabını anladım. birincinin cevabı tamam D değil ama niye C de değil? Çok uğraştım şunu yazana kadar n'olur ilgilenin
-
-
@möözun emlak vergisi, değerli kağıtlar vergisi ve Mtv de beyanname yok kardeşim ilk soruda hata olmalı ; beyanname olmayan 3 vergi türü bunlar
-
@yigidooo ya bence bi şey var gözden kaçırdığım ama anlamadım. İkna olmadım ben de öyle düşündüm, bu mesela Matrah, yanlıştır diyip konsensusa baktım orda da öyle. Yine Matrah 'ta özgün sorular kısmında bu türde aynı sorular var. 4t çıkmışta da verilen cevap aynı. Şüpheye düştüm böyle olunca farklı bişi mi var diye. Aynı hatayı tekrarlayıp durmazlar heralde dedim.
-
Sınav başvuru bilgilerinde sınav tarihi ve saati gözüküyor bende sınav tarihleri belli oldu mu yoksa hep mi vardı emin olamadım sizde gözüküyor mu acaba
-
@eeyore13 bende siz söyleyince baktım 26 mayıs 14.45 diye bendede yazıyor
Sizdeki tarih kaç 27-28 mayıs yazanlar var mı acaba -
@fc-real-gdp Siz sonuca ulasabildiniz mi? Ugrasiyorum ancak bende yuzde 80 buluyorum
-
@möözun emlak vergisinde özel bi durum var %10 nu kesiliyodu . tam hatırlayınca yazacağım inşallah.
-
@pump-priming vergi öncesi fiyat Qs=Qd eşitliğinden 50tl olarak bulunur. Daha sonra 5 tl vergi Qs denkleminde -50+4(P-5) olarak düzenlenerek Qd denklemine eşitlenir, böylece vergi sonrası fiyat 54 tl olarak bulunur. Bu durumda 5 tl lik verginin 4 tl sini (%80) tüketiciler ödemek durumunda kalır. Soruda üreticilerin ödediği vergi yüzdesi soruluyor, yani cevap %20.
Sanırım çözümü böyle.
-
@vural Teşekkür ederim hocam, sanirim sorunun karışıklığından mantik hatasina dustum. Sizinle ayni sonuca ulasip 54 tl odemesi gerekenin uretici olacagini düşündüm. Ureticinin eline P-5 tl gececegini goz önüne alinca verginin cogunu tuketicinin odemesi gerekenin ortaya çıkıyor. Cok sağolun
-
Emlak vergisi, mükellefleri tarafından zamanaşımına uğratılabilen bir vergi değildir tıpkı mtv gibi o da her yıl kendiliğinden tarh ve tahakkuk eder.
-
@eeyore13 bende 26 Mayıs yazıyor
-
@möözun arkadaşlar emlak vergisinde diyelim bir ev aldınız yıl sonuna kadar belediyeye ev aldım diye beyan vermeye gidiyorsunuz yani ilk anda beyan vardır ama MTV de öle bir şey yok arabayı aldığın an MTV tahakkuk eder
-
26 Mayıs..
-
@görünmez-el hocam o beyan mı bildirim mi yoksa.
-
@fc-real-gdp beyanname veriyorsun gayrimenkulün alındığı yılın sonuna kadar bir kereliğine veriyorsun diğer yıllar kendiliğinden tahakkuk ediyor
-
Emlak vergisi demişken unutanlar için hatırlatma: emlak vergisi ve gümrük vergisinde pişmanlık hükümleri uygulanmaz.
-
@görünmez-el hocam kanunda beyannameyle ilgili kısımlar 2002 yılında mülga edilmiş.