Sayıştay sınavı Ankara ulaşım
-
Ön not; lütfen yazıyı okuyalım, yazıda sırasıyla kızılay,ulus,havaalanı,aştı,tren garı tarifleri var. Halen daha anlamadığınız yer varsa o zaman soralım. Sürekli arkadaşlar kızılaydan nasıl giderim sorusu sorulmasın diye bu destanı yazdim
ön not2; @odtüsbky egoyu aramış sormuş ve 496 hattı açılmayacak denmiş. 496 seçeneklerini gözardı edip okuyun yazıyı.
Arkadaşlar sayıştay başlığında yazdığım giriyi ayrı başlık haline getirmek istedim çünkü önümüzdeki 3 4 günde bu soru defalarca sorulacak, ve gereksiz kalabalık olacak. Soranları bu başlığa yönlendirin, hala kafasında soru işareti olan da bu başlıktan yazsın cevaplayayım
Ankara e sınav merkezine ulaşım ; ( kızılay,ulus,esenboğa,aşti,tren garı anlatımı)
Şehir merkezinden(Kızılay-Ulus) ulaşım;
Ösymden 487 ve 487-3 geçer.
487 ego hattıdır ankarakart gerekir ulus- opera-sıhhiye-ankara arena(burdan ulus yönüne geri döner)-Atatürk spor salonu(19 Mayıs stadı önü)-(tekrar) ulus( asbü önü)- dışkapı-aydınlıkevler istikametinden ösymye doğru gider. Cumartesi 25 dkda, pazar 30 dkda bir ulustan hareket eder.
487-3 beyaz minibüs olan halk otobüsüdür, paralıdır kartlı değil. Atatürk spor salonunu önünden( ulustan 19 Mayis stadına giderken) kalkar, aski-k.karabekir caddesi-dışkapı-aydinlikevler istikametinden ösymye doğru gider. Cumartesi 8 dkda pazar 9-10 dkda bir hareket eder( egoya göre)kızılay'dan sıhhıye'ye gelip dil tarihin karşısından 487 ego otobüsüne binebilirsiniz.
ek bilgi; Havaalanından ulaşım
ayrıca uçakla gelecek arkadaşlar tekrar şehir merkezine gelmesin, ya esenboğa çıkışına yürüyüp ankara yönüne giden 487 ve 487-3 otobüslerine ordan binip ösym duraginda inin ya da belko air şoförlerine bi rica edin indirirlerse ne ala indirmezlerse saray'da ya da pursaklar'da inip geldiğiniz yöne doğru(esenboğa'ya doğru) giden sayılan hatlara ( ankarakartiniz yoksa 487-3 nolu beyaz minibüslere) binip ösymye varın.
Ben eğer vakit varsa, elde çanta yoksa ve bulurum derseniz esenboğa çıkışına yürümenizi tavsiye ederim belkoya 11 lira vermeye gerek yok.
havaalanından taksiye de binebilirsiniz çok fazla bi şey yazmaz.
Ek bilgi 2; Aştiden ulaşim
Aştiden gidecekler için ya havalanına giden havaş otobüslerine binip sorun indirirlerse ne ala indirmezlerse pursaklarda esenboğa yönüne giden 487 ve 487-3 e binin. servis veya dolmuşlarla ulus a geçip 487 ve 487-3 e de binebilirsiniz.
ek bilgi 3; Tren garından ulaşım
trenle gelecek arkadaşlar başkentrayla sıhhıyeye(yenişehir durağı ) geçip 487 ye binebilir, ankara arena veya 19 mayıs stadının oraya yürüyüp 487 ve 487-3 e binebilirler.
Ankarakarti olmayan arkadaşlar tek binislik kağıt biletler gişe ve bankolardan satılıyor 3.5 liraydı galiba. Ama bence 5 liraya boş ankarakart alıp içine 10 lira yükleyin, alamazsanız içerden birine de rica edebilirsiniz.
-
Havaalanından taksiyle ne kadar sürüyor arkadaşım
-
@venica 10 dakika sürer sürmez.
-
10 dakikalık yere taksiye binmeye çalışırsanız dayak yiyebilirsiniz.Google Maps doğruysa 3-4 km gözüküyor.
-
@enki hocam yine de bir 15-20 tl tutar diye düşünüyorum, götürürler herhalde.
-
Ankara ulaşim Genel Müdürlüğü Genel Başkani @genclerbirlikli saygilar başkanim
-
Havalimanına giden belko'lar orada durmaz diye biliyorum. Yine de sorup şansınızı deneyebilirsiniz bence.
-
@genclerbirlikli ya tren garindan gelecekler napsin
-
@venica çok fazla tutmaz
-
@başmüfettiş tren garından gelecekler stadın ordan 487lere binebilirler
-
Ankara taksicileri anlayışlı götürürler , fazla uzak olmasında hehehe
-
@æon_flux asla durmuyorlar durak harici yerlerde
-
@genclerbirlikli aşti’den gelenler otobüs firması servisleriyle ya da ankaray ile kızılay’a ulaşıp oradan 496 hattı ile direkt sınavın yapılacağı yere gidebilir doğru anlamış mıyım? teyit etmek durumundayım tekrar soruyorum kusura bakmayın ilk kez ankara’ya gidicem de
-
@genclerbirlikli Bu da helikopterle gelecekler için dostlar. Çok çılgın kurum.
-
@emestina doğru anlamışsınız hocam
-
@paretowilfredo hahaha bu seçeneği eklemeyi unutmusum hemen ekliyorum
-
@genclerbirlikli hocam 496 ile sınav yeri kaç dakika sürüyor bir bilginiz var mıdır
-
@johnnash Trafik durumuna göre 1 saate yakın sürebilir dostum. Şehrin sonunda çünkü sınav merkezi. Yaklaşık 30 kilometrelik bir yol var.
-
@johnnash 40-45 dk sürer @paretowilfredo hocamın da dediği gibi trafik olursa 1 saate yakın sürer. Haftasonu bi şey olmaz demeyin burası Angara bakmışsınız bilmem kim geliyor yollar kapalı hobaa bekle dur. İşinizi sağlama alın derim.
-
@genclerbirlikli çok teşekkür ederim.