Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
-
@kombassankoma 12 Levha Kanunları M.Ö. 451-M.Ö. 449 (Leges Duodecim Tabularum), günümüz Avrupa Hukuku'nun temelini oluşturan Roma Hukukunun gelişiminde, yazılı olmayan hususların yazılı biçimde hukuki kurallar haline getirilmesi devrine ait hukuk kaynağıdır.
-
Genel Kültür testinde 'vatandaslik' sorularini hatirlayan var mi acaba?
-
arkadaşlar şu bütçe emanetleri 4t'de ve pareto maliyede yok. maliyesi iyi geçenler hangi kaynaklardan çalıştı?
-
@kadrolu-öğrenci hocam 5018 sayılı kanunu okumadan girmemek gerekiyormuş. Ben de sınav sonrasında anladım bunu. sadece maliye kitaplarıyla olmuyor artık. Ösym yeni tür sorulara yönelmeye başladı. Yoksa geçmiş yıl KPSS sorularını erişime açmazdı.
-
@westakin hocam geçmiş yıl kpss soruları hala kapalı. ancak 5018 konusunda haklısın.
-
arkadaşlar bir de davut heykeli sorusuna bakıyorum da bunu yapan bir tane Allahın kulu var mı yahu? MEB'in hem lise hem de aöf lise pdflerine baktım böyle bir şey yok. Nasıl başardınız?
-
Bir sınavı doğru dürüst yapamadılar ki şurada soru tartışması yapalım adam akıllı. Cidden rezillik ya.
-
@kadrolu-öğrenci Davut heykeli değil o Musa heykeli cevabı bu soruyu Papa'yı seven veya denk gelen biri yapmıştır:)
-
@görünmez-el kahkaha attım hocam ne alaka böyle sorular ya. yok davut heykeli, musa heykeli bunu ne yapacak sayın denetçi ? gidip bu soruyu sorana o çıplak çüklü heykeli hediye etmek lazım!
-
@kadrolu-öğrenci hocam sorular açıldı sabah baktım hatta 2017 dahil. o soruya gelince, soru şuydu Michelangelo'nun örtülerini çok iyi yaptığı ve kardinalin mezarına konulması için vasiyet ettiği heykel nedir sorusu. cevap pieta. ama komik olan şey Meb kitabında Musa heykeli için örtü kıvrımları çok iyi diyor şıklarda Musa da vardı. Ama kardinal vasiyeti ve mezarındaki heykel olduğu için cevap Pieta. her 2 heykel de Michelangeloya ait bu arada.
-
@westakin heh şimdi pieta diye aratınca çıktı. var ol dostum.
-
bu arada şu bütçe soruları hakkında siz kaynaktan mı yoksa 5018 sayılı kanundan mı çalıştınız arkadaşlar?
-
Maliye soruları artık şans hangi kitabı alırsan al mutlaka absürt bir şey çıkıyor
-
@westakin hayır sallıyorusunuz, 2.julius'un mezarında duran musa heykeli. google'dan bile düzgün aratamıyorsunuz.
-
-
Musa’nın Hükmü, Michelangelo tarafından yapılan ve II.Julius’un mezarının merkezindeki yer alan ana heykeldir. Heykelde tasvir edilen kişi Musa peygamberdir.
İnsan üstü boyutta ve oturan adam şeklinde tasarlanan heykelin sağında ve solunda, dışa dönük canlı bir yaşamla içe dönüklüğü temsil eden Lea ve Rahel heykelleri bulunmaktadır.
-
Bu arada ua iktisat, muhasebe standartları gibi müfredat dışı sorularda sorulmuş. Yoksa bana mı öyle geldi.
-
sorular toplu şekilde mevcut mu?
-
@fondra kardesim ben 2. Julias falan demedim ki. Sadece örtü kıvrımı mezar ve kardinal sözcüklerinden yola cikarak googledan aradim karsima pieta cikti. Pieta da mezar icin yapilan heykel. Ben Pietayı arattim ve ilgili yaziyi gorunce diger siklardaki heykellere bakmadim yalnizca meb kitabinda musa heykeliyle ilgili yazani zaten soyledim. Dogru cevap musa ise bilgilendirirsiniz ama salliyosun falan demeyin. Kimse burda kimseyi kandirmaya calismiyor ikna etmeye de calismiyor sonucta puanlayici biz degiliz. Siz musa dersiniz ben pieta derim cevap belki baska bir sıktır.
-
Arkadaşlar hukuk soru dağılımı nasıldı hatırlayanlar yazabilir mi ? Teşekkürler