ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ HAKKINDA HER ŞEY (Nedir? Ne kadar maaş alır? Başvuru şartları nelerdir?)
-
@aliveli güzel bir söz ama çalışıp emeğinin karşılığını almak daha da güzel olmaz mı bence mükemmel olur!İllaki kaybedeceğiz ama herşeyin hayırlısı tabi....
-
@oznurgunes sadece her şeye hazırlıklı olmak lazım anlamında dedim
-
@oznurgunes İktisat mezunuyum.
Sadece Akademisyen olmak için uğraşacağım dersen, şansının çok yaver gitmesi lazım. (Ya da sağlam torpilin,maalesef bir Türkiye gerçeği)
Eğer il fark etmez Hakkari'ye bile giderim diyorsan veya 50/D kadrosunda araştırma görevlisi olarak atanmak istiyorsan Akademisyen olmak için şansın biraz daha fazla...(50/D kadronun dezavantajı da doktorayı bitirdiğinde okulla ilişiğinin kesilmesidir. )
Ama benim gibi "İL" tercihi de yapıyorsan İstanbul,Ankara,İzmir'in dışına çıkmam diyorsan süreç epey zorlu
-
@escobar_p araştırma görevlisi ilanlarında bazen tamamen burslu yazıyor bununla anlamı në
-
@tolga80 Devlet Üniversitelerindeki 50/D kadrosuna karşılık geliyor.Doktora bitince ilişiğiniz kesiliyor.
-
Arkadaşlar Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi mezunuyum araştırma görevlisi veya öğretim görevlisi olmak için hangi branşı tavsiye edersiniz ?
akademik ilanlarda hangi branş fazla açılıyor ve daha fazla alım yapıyor ? ben muhasebe ve finans ilanı çok görüyorum şu ara o yüzden soruyorum
tezli tezsiz bu noktada fark yaratıyor mu ?
şimdiden teşekkürler.. -
@sacred123 hocam tezsiz yüksek lisans size malesef akademik kariyer yolunu açamaz o yüzden tezli yüksek lisans programına kayıt olmanız şart. Diğer bir konu olan hangi alan sorusu ise bence kendinize en çok güvendiğiniz alan sonra ise en çok alım yapan alan olarak belirleyin.
-
50/d olayından sonra akademi pek mantıklı görünmüyor.Doktora sonrası %20 atama şansı var. Açıkta kalma ihtimali epey fazla(tabi 33/a geri döner mi bilemiyorum) İnsanlar gelecek kaygısı çekerken nasıl bilim yapacak onu da bilemiyorum.
-
@monser haklısınız üniversiteler doktora mezunu işsiz üretimine başladı. Bu durum bir ülke açısından pek gelecek vadeden işler değil.
-
Güncel maaşlar hakkında bilgisi olan var mı?
-
@sasvesas 2018 araştırma görevlisi maaşı aşağı yukarı merkez uzman yardımcısı maaşı ile aynı 4.700 tl civarında alıyor. Bölüme göre proje cs görev aldığı bir iş varsa ek gelir elde edebiliyorlar ama istisnai bir durum.
-
Valla öyle bir imkanı olan varsa direk akademiye yönelsin. Akademiyi, Devletteki Sayıştay dahil hepsine tercih ederim. Sadece maaş değil her anlamda avantaja sahip. Resmen ekmek elden su gölden.
-
@antimülakat üstad akıl verin bana
tezli yüksek lisansın tez aşamasındayım özelde 2bin lira maaşa çalışıyorum kıbrısta hukuk okuyorum aynı zamanda , akademisyenlik istiyorum
gümrük muhafazaya mülakata gitmeli miyim kazanırsam ders çalışmaya vakit olur mu sınavlara gitmeme izin verirler mi çok kararsızım ne yapmalıyım -
@sasvesas Allah güç kuvvet versin kardeşim doping kullanıyor musun
-
@kartel06 kullandığınız varsa tavsiyeye açığım
-
@antimülakat ekmek elden su gölden mi? artık sadece öğrenciyken kadroya girebileceğini öğrenciliğin normal süresi bitince kadronun sona ereceğini ve %20 sorunsalıyla 30 yaşında doktoralı işsiz kalma sorununu göz ardı edersen tabiiii :-)))
-
50/d olaylarından sonra üniversiteler pek cazip değil artık. Tanıdığım çoğu öğrenci yüksek lisans ve doktora sürelerini uzatmaya başladılar.Ki elbette haklılar, doktora sonrası ne olacağı belli değil. Yüksek lisans/doktora hakkıyla yapmanın zorluğundan bahsetmeyeceğim. Bir yandan bu zorluklarla boğuşurken diğer yanda sürekli doktora sonrası ne olacağının meçhuliyeti var.
-
@sasvesas isteyen hepsini bir arada yaparken, istemeyen birini bile götüremez hocam. Ben devlete girme fırsatı olana bir an evvel girmeyi öneririm. Daha sonrası kendiliğinden şekillenir.
-
Araştırma görevlisi olmayı düşünenler için 33/a ve 50/d konusu: https://www.tercihiniyap.net/nedir/33-a-kadrosu-ve-50-d-kadrosu-nedir
-
Araştırma görevlisi maaşı 2018 temmuz sonrası 5.000 TL oldu mu?