2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@economicus
ben ziplamam bu 1
Ekran goruntusu attiginiz goruntu ki cok komiksiniz, yalnizca basvuru mevcut, icerik yok kim bilir ne konuda attiniz bu 2
Benim ne yaptigim sizi alakadar etsin diye yazmadim omuz vermeyeceksen beri dur diye yazdim bu 3
Akbil fiyatlari arttiginda bir grup ogrenci İstanbul'daki tum ogrenciler icin eylem yapmis ustune dayak ve biber gazi yemislerdi... Sonrasinda akbil fiyatlari asagi cekildi tekrar. Yuruyus yapan ogrenciler de en basta yuruyus yapmayanlar tarafindan, basta anarsistlik yapmak uzere 50 tane hakaret isittiler ama eyleme tenezzul edip gelmeyenlerin paralari ceplerinde kaldi ve kim bilir pervasizca je de istahla tuketmislerdir... Hah, biz hep soracagiz, mucadele edecegiz, siz hep elestirecek, FAYDALANACAKSINIZ... -
@lucasinemmisi içeriği herkesle paylaşmak istemediğim bi işle ilgili. Her türlü ruh hastasının olduğu bi yerde ben de kendimi düşünmek zorundayım. İnanıp inanmaman sana kalmış. Umrumda da değil. İnancım olan her işin arkasından koşarım ama kıçı kırık bi banka sınavı için kimse de kılını kıpırdatmaz. Siz uğraşın ben yatayım demiyorum algıları kapalı ve ezbere konuşan arkadaş. Realistim. Akbil fiyatıyla kurum ve banka sınavını kıyaslamak da aşırı tutarlı bi karşılaştırma. Bence sadece laf kalabalığı yapmak için buradasın ne sınavla ne hak hukukla derdin yok. Eğleniyorsun umarım. Bimere cimere başvuru yapmak öyle pek de bi meziyet istemiyor ayrıca . Yazı yazmayı bilen herkes yapabilir. Sadece bommmmmboş bi uğraş aynı sana laf anlatmaya çalışmak gibi. Neticesi yok. Niye bu kadar uzadı bu lanet konu. Özetle demek istediğim başından beri şuydu: çok daha büyük haksızlıklar var uykuları kaçıran cinsten. Banka sınavından önce dikkate alacak olan adam onları alır. Kime ne anlatıyorum yaa. Herkese iyi geceler. Lütfen cimere bimere yazın da ben de faydalanayım
-
@bennu Sizi o kadar iyi anlıyorum ki!
Ben de kendimce seviye olarak benden aşağı olduğuna inandığım insanlar görünce konuşma tarzı olsun, aklı fikri (!) olsun v.s çok irkilir sizin verdiğiniz tepkiyi veririm. Ama içimden veririm bu tepkiyi. Sanırım ilk defa bu tepkiyi dışa yansıtacağım sayenizde.
Ve yine sayenizde beni hiç ilgilendirmeyen bir tartışmaya gireceğim.Bu nasıl bir tarz, nasil bir küçümseme ve üst perdeden konuşmadır böyle. "delinin biri" "saçma sapan" "beyin hücreleri" siz bu cümleleri hayatta bir kere bile görmediğiniz ve görseniz bile yüzüne söyleyemeyeceğiniz insanlara hangi hak ve cesaretle kurarsınız. Lütfen ama lütfen eğer zor olmayacaksa aldığınız eğitimin ve yaşınızın size katmış olabileceğini düşündüğüm o olgunluğun hakkını verin.
Burada insanlar kesin olmayan bir bilgi, bir varsayım üzerine tartışıp çözüm bulmaya çalışıyor ki gerçek olmama ihtimali de yok değil. Kimse verdiği emekleri boşa çıkarmak istemiyor. Anlamanızı ve çözüm üretmenizi değil sakin ve anlayışlı olmanızı rica ediyorum.
-
Selam arkadaşlar. Yazılanları takip etmeye çalıştım. Sınava yönelik belli şüpheler varmış. Ne yazık ki ülkenin sınav konusunda sabıkası bir hayli kabarık. E ne yazık ki gazozuna yapılan bir maçı bile şüpheyle degerlendirir olduk. Genel anlamda böyle şeylerin konuşulması yersiz degil gibi duruyor fakat kaba bir şüpheden ziyade daha rasyonel düşünmek gerekiyor. Bildigimiz üzere soruları hazırlayan kurum Anadolu Üniversitesi. Sınavin yapılacağı binadan tutunda gözetmenlerin belirlenmesine kadar tüm süreci organize eden kurum yine Anadolu Üniversitesi. Yani Ziraat Bankasının İK Daire başkanı dahil kimsenin bu soruları gördüğüne %1 ihtimal vermem. Ihtimal verip vermememi kisisel bir görüş olarak degerlendirmeyin. Tecrübeyle sabittir. Örnek vermek istiyorum. ÖSYM tarafından hazırlanan YDS'ye itirazlar artınca YÖK kendi bünyesinde işleme soktuğu bir sınav hazırladı. YÖKDIL. Sınavı Anadolu ve Ankara Ünv. leri hazırladı. Ilk etapta büyük bir oyun döneceğini düşünen bizler sınav yüzdelerinin YDS ile aynı olduğunu görünce aslında hastalıklı bir ruh halinin icine girdigimizi anladık. Hic bir seye güvenmiyoruz. Güvenmemekle kalsa yine yine. Fakat bunun yanında hakikaten başarılı insanların başarısına gölge düşürüyor, belli bir emeğin ürünü olan başarıyı zan altında bırakıyoruz.
Son olarak basta kisaca değindiğim bir konuyu açmak ıstiyorum. Bu konuyu tartışmak icin şu an erken diye düşünüyorum. Sebebi ise şu; dostlar, henüz sonuçlar açıklanmış değil. Onu gecelim daha sinavda sorulan sorulari bile dogru düzgün toparlamış değiliz ve kac netimiz olduğunu bilmiyoruz. Bu tartışmada ısrar eden arkadaşlar yüksek puanlarla mulakata girdiğinde şüpheyle mi yaklasmaliyiz? Öte yandan mülakatta referans konusuna gelince yine daha baştan havlu atmış görünüyorsunuz. Buna sizin adınıza üzülüyorum. Girdiğim hic bir mülakatta boş dönmedim. Hiç bir zaman referans kullanmadım istesem dahi kullanma gibi bir lüksüm olmadı çünkü gücü elinde bulunduran cenahla taban taban zıt bir fikirde ve durustayim. Tavsiye demeye utanırım sadece bir öneri, inanalım; yapamam diyen yapamaz..
-
@economicus algidan algi yok, kafadan kafa yok ustune bir de yorgun izlenimi yaratmis hey Allahim ya, Allah islah etsin, akil fikir versin yoksa mazallah sizler de aile kurup irkinizin devamliligini saglayacaksiniz... Akbil vakasi ile "kici kirik" deyip olmasi icin yirtindigin banka sinavi vakasina birbirine az evvel 6 yasindaki yegenim benzetti ama nafile. Neyse faydalanacaksin zaten onu herkes biliyor golge etme son sozumdur...
-
@the-ruk benim için sınava kimlerin girmiş olduğu önemli değil. Sınava banka personelinin girme ihtimali tartışılır ki ben o tartışmaya dahi girmem elimde somut şeyler yokken. Referans v.s her sınav için konuşlan şeyler hiç umarsamıyorum bile, bu tarz şeyler hiçbir zaman havlu attırmadı bana.
Şu an sinirlenmiş olduğum tek şey insanların hassas noktalarıyla seviyesizce dalga geçmek. Bu hadsizlik öldürecek beni.
-
Son bir sey daha, bankanın soruları kendi personeline verdiği iddiası inanın gercekten cok uzak görünüyor. Noye diyecekseniz? Bir banka buna neden tenezzül etsin. Kurum icinde basit bir görevde yükselme ile bunu çözemez miydi sizce? Bunu yapmak varken ve yapması noktasında yapısal hic bir engel yokken neden elinde patlayabilecek bir seçeneği tercih etsin?
-
@bennu heralde ziraat calisani olarak bu sinava girdin
Ayrica psikolog kimliginde var galiba da bu baslikta bi psikologun ne isi var onu cozemedim. Hic gelen giden yok galiba issizlikten yeni hesap acip bi forumdaki kisilerin psikolojik analizini yapiosun:D:D bi miktar uzuldum suan sana be -
Ama kisisel fikrimi de belirteyim. Ben o bahsedilen sorularin cikmis sorular vs olabilecegini dusunuyorum. Yani bi soru dagitilmasi bana cok mumkun gelmio ama icinde bu supheyi barindiran kisilerin bunun pesinden gitmeleri en dogal haklari. Cunku emek veriliyor bu sinavlara. Ne kadar objektif sartlarda yapildigini takip etmek en dogal hakkimiz. Kimse kimseye sizofren su bu diyemez. Zamaninda bu ulke sinavlarda yapilan ne hirsizliklar gordu. Onlarin pesinden gidilmeseydi cikarmiydi o hirsizliklar ortaya, hayir. O yuzden bi suphenin ustune gitmesi insanin en dogal hakki. Kimse kimseyi yargilayabilcek , hakkinda fikir yurutebilcek konumda degil burda
-
Gerçekten şaka gibisiniz. Yok anadolu üniversitesi vermez sorulari yok banka tenezzül etmez sorulari istemeye yok bilmem ne . Arkadaşlar burası türkiye onu bunu işe sokmak için bir adet fasikül soruyu mu isteyemeyecek banka bu çok mu zor bi olay . Illa banka çalışanı olarak neden düşünüyorsunuz. Gerçekten bi halt döndüğü belli. Hangi sınavda dönmediki. Şahsım adıma konuşuyorum 400 500 masraf yapıp şu sinava girdim ve böyle birşeyle karşılaştı insanlar. Destek olacak olacağınıza böyle bisey olmaz diyip sizinle aynı konumda olan insanlara sırt çeviriyorsunuz. Biz bize destek olamadıktan sonra kim bize ne yapsın. Ates olmayan yerden de duman çıkmaz . Banka sınav başı 100 lira aldı. Bunca kişi girdi . Anladiniz umarım neden kurum içi geçiş değilde sınav yaptı.
-
@tercihiniyap katılıyorum dostum sana ateş olmayan yerden duman çıkmaz gerçekten varsa eğer yatacak yerleri yok
-
Bu arada Tabikide 100 kişinin de 100 ü bu sorularla kazanmicak bu çok ütopik. Ama azınlık bile olsa bir kişi bile haksızlık yapmışsa burdaki insanlar sesini çıkartmak zorunda kimse kusura bskmasin esek dunyasi degil yani canımıza tak etti . Adalet yerini bulur bulmaz o ayrı ama sen göz göre göre koyun gibi susarsan başka mesele. En azından vicdanin rahat eder buda ayrı . Herkes üstüne düşeni yapmalı
-
Ben bizzat arkadaşımdan duydum anadolu üniversitesi bilgi işleminde çalışan bir arkadaşı demiş soruları biz hazırlıyoruz vereyim diye arkadaş kul hakkına girmemek için kabul etmemiş.Elbet kabul eden olur şu dönemde kim kul hakkını tınlıyor ki?
-
@krdnl38 nasıl bi polyanacıliksa yazdıkları o kadar anlamsizki öyle bisey olurmuymuşşs . Zehir zıkkım olsun başka hiç birşey demiyorum . Mülâkat referans olayına da okey demiyorum ama arkadaş hadi onu hazmettik hadi o devran öyle dönüyo kendini yirtsanda değişmiyor. bari sınav da yapmayın ya el vicdan merhamet ...
-
@grimmjow Şu hale bak . Üniversiteye bak . Yazık beee. Agzimdan cok sey cikcak kendimi zor tutuyorum. Allah'ın adaletine birakiyorum.
-
şimdi bu hafta sınava gireceğim sınavım kötü geçerse okulun bahçesinde bir arkadaş bulup ya zaten soruları biliyordum hepsi aynı çıktı deyip çevrede bi kaç kişinin duymasını sağlacağım. Böylelikle sosyal medya ve forum sitelerdinse yayılıp sınavın iptal olmasına kadar gidecek bu iş.
benim kim olduğum bile önemli olmayacak kimse doğru mu yalan mi sorgulamayacak, ülkede bunlar olağan durumlar olduğu için.
Gelelim sizin iddianıza, tıpkı yukarda verdiğim örnekte gelişmiş durum değil mi. Biri basımdan bu geçti dedi herkes daldı hemen.
Hadi diyelim doğru söylüyor ee sınavı yalan kurum çıkmış soru sormasın mi?
Basit örnek verelim hemen; guy sınavı defalarca onlarca aynu soru çıktı şimdi k sınava kurumdan biri önceki soruları çozse girse fulle yakın çıkarsa sorular verildi mi diyeceksiniz.
Ikinci örnek verelim; Ben bankanın X pozisyonunda calışıyorum diyelim yukselme sjnavna girdim sonra banka başka bir sınav açtı ona girdim sorular benzer çıktı yaptım burda kötü olan ben miyim sınavı yalan kurum mu? Hiç kimse kötü ya da sorumlu olmaz olamaz zaten. Sınavı yapan kurum mileti takop edemez sınırlı sayıda sorusu ve havuzu vardır hazırlar verir
Öyle bilgi işlemden soru alınır falan bunlar biraz zor şeyler. Rasyonel olup herşeye şüpheci bakmamak gerek. Bir tesadüf eseri oldu ya da olayı yayan kişi tamamen yalan söylüyor(ki ben öyle düşünuyorum)Özetlemek gerekirse bişey çıkmaz burdan arkadaşlar çünkü sadece bir kurgu üzerinde yürüyorsunuz.
Destek meselesine gelince kimse hava da kalan bir iddia için destek vermez, Ha verse yarın ciddi olaylarda bunlar emsal olur bak olduk bisey çıkmadı denilip busefer de olması gereken yerde olmaz ve bu daha kötü.
Gene de kolaylıklar diliyorum size. -
Arkadaşlar bu sınav 81ilde yapılmadı. Yani nice insanlar kmlerce yol geldi masraf yaptı Haftasonu iç oldu yani fırsat maliyeti yüksekti. Bir arkadaş Facebookta yazmıştı sınavdan yaklaşık 13 saat sonra arkadaşlar Diyarbakır’a gidiyorum yolu yarıladık gibisinden. Yahu insan şunun için bile biraz daha hassas yaklaşır konuya acaba der olabilir mi der. Olmadı mı? Örneğini bu ülkenin SINAV kurumunda gördük. Yıllar sonra şerefsizlerin ipliği piyasaya çıkınca anladık 120 soruda 119 netleri 117 netleri. Şuraya varmaya çalışıyorum. Kurum iki sebepten kurum içi sınav yapmaz. Birincisi sınav başına 100 lita aldı çok ama çok ciddi bir hasılat. İkincisi halkın gazını bir şekilde almak zorunda sonuçta burası bir kamu bankası. Kurum sınavı gibi sınav yapıyor. İnsanların hayalini diri tutmak zorundasınız. Deseydi ki ben 100 kişi alıyorum kpss puanına göre puanı olmayan veya düşük olan insanlar altta kaynamaya başlardı. Şimdi onbinlerce insan sınava girdi. Üç dört katı neyse mülakata kalacak alınacakların. Kaybeden en azından hak tanındı şans verildi sınavı/mülakatı kazanamadım deme hakkına sahip olacak. Devletin en asli görevi kurumları eliyle halka fırsat eşitliği çerçevesinde iş sahibi yapmak değil mi yani en azından teorikte. Kısacası gaz alma operasyonu.
Ve Anadolu Üniversitesi soruları ziraate göndermiş midir? Basıma gitmeden worddeki hali bile gitmiştir, üzerindeki yazım kuralları, köşe boşlukları düzeltilmeden şablon halinde:) herkese iyi geceler
-
Savunani az diye doğru bildiğimi savunmaktan vazgeçecek değilim. Ben de bu muhabbetin benzerine şahit oldum. Elimden geleni de yapacağım. Havada kalan bir durum yok. @Te_go_çı hocam sizin varsayımınizdaki örnekle durumun alakası yok. ÖSYM soruları verdiğinde de sizin bu varsayımlarınızı bolca okudum ve dinledim. Sonuçlar mağlum. Guy sınavında da yapıldı aynısı ya 2012 ya da 2013 tam hatırlamıyorum çok zor sorular vardı. Kimse anlam verememişti. Neyse sonra mevzu anlaşıldı atılanların girdikleri yıllardan. Burada temel istek bu konunun açıklamasının yapılması isteğidir. Destek konusunda bir şey daha ekleyim, kitap çekilişi ya da guy ilanı istenmedikçe kimse hiç bir şeye destek olmuyor.
@bennu iftiranın asıllısı mı olur? Ortada çok yanlış bir durum var. İk bunu okuyorsa bu konunun gerekli yerlere ulaştırılması yerine işlem başlatmayı -ne işlemi başlayacaklarsa artık- düşünmeleri çok art niyetli olur. Çıkıp desinlerki anadolu uni.nin açıköğretimde çıkmış sorularından şuradan buradan bir kitapçık hazırlayıp kendi personelimizie verdik. Bu mesele böyleyse eyvallah ama diğer türlü bu konu araştırılmalı.
Bunca soru çalma,ÖSYM'ye kablo çekme,kopya çektirme,adayın kendi yerine başkasını sokması gibi skandalları görüp sonra: "Olmaz öyle şey" demek hiç gerçekçi değil.
Şunu da eklemek lazım yüksek puan alana hırsız muamelesi yapmak değil bu. Bu alnının teriyle yüksek puan alabilecek adayların da hakkını savunmaktır.
Uzun iletileri hic sevmiyorum. Uzun olduysa kusuruma bakmayın. Lütfen konuları kişisellestirmeyin. Burası kişisel alanı değil kimsenin. Şurada bir konuyu normal normal konuşup tartışamıyorsanız hiç bulaşmayın. -
Gece vakti başka sorular tartışılmış yazılmış mı diye başlığa girdim sayfalarca fuzuli şey, kavga kıyamet. Arkadaşlar hemen her başlıkta kavga edip duruyorsunuz başlıklar amacından sapıyor. Anlıyorum gerginsiniz ama biraz sakin olmanızı öneriyorum.
-
@grimmjow @alika28 , sorularin dağıtılmış olma olasiligina inanmıyorum fakat doğrusu biraz ciddiyeti varsa bile böyle iddialarla konu bağlamından tamamen kopuyor. @Grimmjow konunun merkezindesin artık. Bilgi islemden soru almayi reddeden, kul hakkı yemem deyip sıyrıldığını düşünen arkadaşını savcılığa gitmesi konusunda ikna etmelisin. O gitmiyorsa sen gitmelisin. Sende gitmiyorsan sınavda şaibe olduğunu düşünenlerin seni savcılığa ihbar etmesi gerekiyor. Etmeyeceklerse lütfen konu kapansın. Cimerle, bimerle olacak is değil. Bu işler savcıların işi.