16 Ağu 2018 18:50

Siyasi görüş, düşünce ve eylemimiz ne olursa olsun! Milli sınırlar içerisinde, aynı gemide yer alan bireyleriz. Bu geminin su almasını çoşkuyla karşılayanların, ben gerçekten vatansever olduklarına inanmıyorum ve doğal olarak da onlarla bazı konularda kesinlikle ayrıldığımı ve ortak paydada buluşamayacağımızı belirtmek istiyorum. Ekonomi meselesi partiler, ideolojiler üstü bir mesele. Bu meselede öncelik ülke menfaatleri olmalı. ABD'nin yapığı alçak oyun gösterdi ki, biz henüz çok güçlü ekonomiye sahip bir ülke değiliz. Gerçekten boğazımızdaki düğmeyi ilikledikleri anda terlemeye başlıyoruz. O zaman ne yapmalıyız böyle zamanlarda, bu gemide ülke olarak birlikte batmaya başladığımızı bilmeliyiz. Politik düşüncelerden sıyrılıp, nasıl bu bataktan çıkmalıyız fikrini yoğunlaşmalıyız. Elbette ekonomi siyasetten bağımsız düşünülemeyeceği için makul seviyedeki eleştirilerimizi ekonomik saikleri ellerinden tutan siyasetçilere de yöneltmeliyiz. Ama her şeyden önemli olanın ülkeyi yeniden düzlüğe çıkarmak olduğunu da unutmamalıyız.