Lise zamanı 1.87 boy 103 kg olup 1 senede 77 kg ya düsüp inceden sixpack cikarmis biri olarak tavsiyelerimi asiri kilolu arkadaslar icin yazacagim gerci bu sene 95 kgya ciktim tekrar ama kışla beraber spor yapıp kilo alma zaten hedefim var neyse
Şu yiyeceklerden menuler yapıp sabah öğle aksam kombininizi gunluk almaniz gereken kalorinin 200-300 kalori altinda (acliga dayanabileceginiz kadar) azaltarak baslayin en az 1.5-2 ay bu kadar kalori eksik gidin sonrasi icin -400 500 kalori olmasi lazim
Haşlanmış ya da tavada yumurta (çicek yagı, sanayag kullanilmayacak kesinlikle yenmemesi gerekenlere yazacam onlari zaten)
Yagsiz lor ya da light peynir
200 gr Yulaf ezmesi ya da günde 2-3 dilim tahilli ekmek
Yarim yagli ya da yagsiz süt
Light yogurt
Yesil mercimek,nohut vb.
Haslanmis ya da izgara tavuk gogsu
Balik cesitleri (kizartma yok)
Arada kırmızı et yine pisirilmesi onemli
Bulgur arada kepekli makarna
Sınırsız sebze salatalik ya da yemek olarak(ispanak,semizotu vs)
Mantar
Günlük 50 60 gr herhangi kuruyemis
Sade soda
En az 2.5 litre su
Yag yakmak icin kesinlikle kaliteli yag tuketilmesi gerek yagsiz yiyerek zayiflamak zor bunu kuruyemisten alacagiz + yemeklerde zeytinyagi veya tereyag kullanilacak.
Kesinlikle uzak durulmasi gerekenler: unlu mamuller, kizartmalar,fast food, cicek-misir-palm yagi iceren yiyecekler ve icecekler , seker iceren her sey, abur cubur, kola, meyve suyu vb (meyve 2-3 gunde 1 yenilebilir hic yenmese daha iyi)tatlı, cikolata vb az cok bunlari herkes bilir. Tatli krizi gelirse kucuk bir parca bitter yenilebilir.
Gunluk olarak alinmasi gerekenden -200 kalori az almanin yanina spor aktiviteleri eklernirse hem surec hizlanir hem de sarkma 0 olur kendini ac birakarak zayiflayan arkadasimin gobegi tamamen sarkmisken dedigim gibi ben six pack cikarmayi basardim
Alisveris yaparken aldiginiz urunlerin besin degerlerini kontrol edin seker - glikoz fruktoz surup vs iceren urunleri kesinlikle almayin.
Fast foodlar junk foodlar maalesef cogumuz icin aliskanlik vazgecilmez halde o yuzden programa sıkı bi sekilde uyarsaniz 2 haftada 1 gun kendinize serbest 1 ya da 2 ogun verin mesela caniniz 13 gundur kokorec ve kola cekiyor 14.gun spordan once kokorec yemeye gidin boylelikle yaptiginiz rejime istedigimi yiyerek zayifliyorum diyerek sadik kalirsiniz. Not: yazdiklarimin hepsi kisisel tecrubeme gore yazilmistir genel hatlari boyle olsa da kisiden kisiye farklilik gostermesi mumkundur bu sebeple once diyetisyene gidilmesini saglik acisindan tavsiye ederim.