2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@genclerbirlikli Forum da yaygın bir görüş var ayrıca biri ÖSYM ile görüşmüş yarın açıklanacak bilgisini almış.O yüzden söyledim.
-
@g-uzmanı anladım hocam teşekkürler
-
Toplam ürünün maksimum olduğu noktada l soruluyordu diye hatırlıyorum. Yani mpl nin 0 olması lazım. Verilen fonksiyonun birinci türevi mpl’ yi veriyorsa tek türev yeterli gibi? ( çok az iktisat biliyorum ben)
-
Arkadaşlar puanlama alandan yapılan bir net mi daha kıymetli yoksa gk-gy kısmında yapılan bir net mi ? Hangisi daha puan getirir ? Sapmaya göre mi belli oluyor yoksa.
-
@y-oguz90 bu soruya hiçbir şık tam cevap olmuyor.1950 yerine 46 olsa mantıklı.Yabancı sermayeyi teşvik kanunu da 50 de çıkmıyor.Marshall ve Truman da 47’de.50 de alınan kararlar falan da yok.Resmi olay nedir bir kanuna mı dayandırıyoruz yoksa Dp’nin seçimleri kazanmasıyla hemen dış ticarette serbestlik mi ilan ettik? Çok mantıklı gelmedi 1950.Sınavda da böyle uzun uzun düşündüm.
-
@cevatcobanli444 hocam şu an kitabı açtım. Tufan samet ozdurak 2013 yılı 1. Basim elimde kitap var sayfa 45 diyor ki hoca dışa açılma sürecinde yabancı sermayeden yararlanıp buradan bulunacak fonlarin ülkenin kalkınmasına özgülenmesi için 1951 yılında yabancı sermayeyi teşvik kanunu çıkarılmıştır. 1951 yılında çıkarılan bu kanunla ülke içerisinde yatırım yapmak kaydıyla ülkeye gelen yabancı sermayenin teşvik edilmesi kararı alınmıştır. Bu kanunun yetersiz kalması üzerin e 1954 yılında yeni bir yabancı sermayeyi teşvik kanunu çıkarılmıştır.... vs devam ediyor. Sınavda aklıma bu cümle geldi 1950 yaptım 1951 ve 1954 te yabancı sermayeyi teşvik kanunu çıkarıldığını biliyordum ancak en yakın seçeneği işaretledim. %100 Cevap 1950 diyemem tabi büyük ihtimalle budur diye düşünüyorum. Size kaynakta gösterdim takdir sizlerin arkadaşlar.
-
bu gazete sorusunu net hatırlıyoruz,şıkları da hatırlıyoruz. Kitaplarda yazmıyor, soruda savaş esnasında diyor.internette çıkmıyor vs
Bu nası soru Allah aşkına ?
İnkılap Tarihi doktora sınavına mı giriyoruz? Bu kadar detay niye onu anlamadım?
İdare soruları çok kalitesiz,
Her testte bir Türkiye eko sorusu var
İktisat yapan kazanıyor, sorulmasın demiyorum elbette bilinsin, ama belirleyici olması saçma. Sonuçta Hazine-Maliye veya Ticaret Bakanlığı vs sınavına girmiyoruz.Yetki gaspı saptırması fonksiyon
İdari işlem
Mali sorumluluk
Kamu malları
Kamu hizmeti gördürülme usulleri
Sözleşmeler ihaleler hiçbiri çıkmadı
1 tane kolluk sormuşlar siyasi kolluk nedir yahu bu nedir Allah aşkına.Bilgi yerine şans ölçmüşler.
Mülakata laf ediyoduk, şimdi yazılı sınavda da bilen adam istemediklerini öğrendik.
Velhasıl böyle sınav olmaz ! -
@böğürtlen yazıklarınızın hepsine katılıyorum, kesinlikle haklısınız ama referans kaybaklarınız 51 ve 54 gibi tarihler şıklarda yıl aralığ sorsa on numara olcaktı.Şimdi bulmaca gibi soru sormuş gereksiz yere
-
@beyefendi tpl nin en yüksek olduğu yeri soruyordu o da mpl nin 0 olduğu yer tpp nin türevini alıp sıfıra eşitlemek gerekiyor ve L:2 çıkıyor hocam
-
İkdam gazetesi doğru cevap mı?
-
@yavuzyıldız46 albayrak gazetesi olmasi lazim cevap. Yanlis hatirlamiyorsam erzurum kongresinde cikarildi. Lepays hadisat ve albayrak gazeteleri
-
Tr ekonomisinde cevap 1950 olması lazım 53 te geri adım atılan liberalleşme sorusu ;dış ticaret açığının yüksek olmasından dolayı
-
Serbest dış ticaret sorusunda kesin bi pislik vardı, sınavda belki 5 dk ayırdım bu soruya. "İlan edilmesi" ibaresi benim kafamı karıştırdı, 1980 kararları ile ithal ikamecilikten vazgeçildi diye onu yaptım, ama cevap herhangi biri çıkarsa da şaşırmam
-
1983 yili 28 sayili karar ile olmadi serbest dis ticaret. En son 1989 yilinda 32 sayili karar ile tam serbestlesme saglanmadi mi?
-
@kaya87 1983 yili 28 sayili karar ile oldu yazacaktim
-
Liberal sistem disa acilma ihracata dayali tabirleri serbest dis ticaret sayilmazki
-
@böğürtlen İsyanlara karşı alınan önlemler sorusunun cevabı ne kardeşim
-
@27ömer27, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@böğürtlen İsyanlara karşı alınan önlemler sorusunun cevabı ne kardeşim
XX. Kolordunun Ankaraya taşınması hocam.
-
@kaya87 yalnz değilsin öyle yaptm benn
-
@yea-sbf Teşekkür ederim