Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
İngilizcesi olmayıp bu sınava girecekler en büyük hak yeme olayına bulaşıyor, nasılsa sallarım tutar olayı yok yds 60 aşağı ise 50 de 20 bile yapamazsınız.Yds +70 olup puanı 88-90 arasında olanlara çok yazık olacak
-
Ilanda bir cok puan turu verilmis basvuru nasil oluyor kendimiz mi seviyoruz girmek istedigimiz puan turunu benim gepsinde farkli farkli siralamam neye gore tercih yapiyoruuz hangisi daha avantajli
-
@dnd en yüksek puanınız hangisiyse onunla başvuracaksınız
-
@rootofallevil tesekkur ederim
-
@richie-rich başvuru yapıcağımı nasıl çıkardınız anlamadım. Başvurmayacağım. En azından buradan beklediğim (kendim için değil inanın) bu tür bir tarih belirlenerek diğer sınava girecek düzeyde olanların hakkına girilmesinin yanlış olduğunun dile getirilmesi idi. Ama nafile elbette boşa bekleyiş benimkisi. Sizlere başarılar.
-
@siyasallı71 Erdal Ünsal’ın hangi kitabını ya da kitaplarını almak lazım acaba. Bildiğim kadarıyla iktisada giriş vs. Birden çok kitabı var
-
@bianconeri 43.75 yds ile ingilizce sınavını geçtim, lütfrn insanları yanlış yönlendirmeyin
-
Sayıştay sınavı bu sınavla çakışan arkadaşlar ortak bir yazı hazırlayıp cimere, ilgili kurumlara vs. yollayıp haklarını arasalar ya. Burada yaşanan tartışmalar çok lüzumsuz.
-
@andone istisna olabilir benimki genel, o sene en kolay sınavı gelmiştir ozaman. Şahsen ben 90 yds ile bist sınavını geçtiğimde zorlandım, hertürlü olabilir
-
Şu YDS 70 olayını abartıyorsunuz arkadaşlar. YDS'den 70 ve üzeri alanlar da iyi bilirlerki YDS'den 50 ve civarı alan kişinin ingilizcesi iyidir. Hatta YDS'den 50 aldıysan bir sonraki sınavda biraz daha çalışarak 70 alabilirsin. Yani insanları korkutup sınava başvurmamalarını sağlamak için bu tür gereksiz hareketlerde bulunulmasının gereği yok. Birde vicdan muhasebesi olaylarına lütfen girmeyin başvuran başvurur. Bu o kişinin hakkıdır. Sınava giremeyecek olan birisi normalde zaten başvurmamalıdır. Tutup da zevk için başvuruyorsa yapacak bir şey yok. Çünkü burada sayfalarca vizdan felsefesi yapılsa da onun umurunda olmaz.
-
Puanlarımdan biri 92 diğeri 89 iken kimsenin hakkını yemek istemem ingilizcem yok inşallah emek verenler başarılı olur ben başvurumu yapmayacağım!!! Zira emek kutsaldır.
-
@akorkmaz1910 makro mikro.dediğim gibi illa bunlara çalışmak zorunda değilsiniz.iyi bir dersane kitabı da olur
-
İktisat bilgisi zayıf olan birisi için temel şeyleri içeren ve bu sınavda iş görecek bir kaynak ya da not önerebilir misiniz?
-
@siyasallı71 dersane not kitapları fazlasıyla mevcut ancak erdal hocanın ağzından da çalışmak istiyorum. Bazen sırf bu mizaç ağız farkından bildiğimiz soruya bu ne sormuş diyebiliyoruz. Teşekkürler cevap için
-
@odtüsbky 1 tane binadan ibaret kurumla maliyeyi kıyaslamışsın bravo.adi ''rekabet'' olan kurum Sayıştay sınavına girenleri eliyor gerçekten enteresan değil mi?kpss denilen sıralama sınavında yüksek alanları dışta bırakıyor sevgili ''rekabet'' kurumun.
-
ydssi(geçecek düzeyde ingilizcesi de diyebiliriz) olmayanların hak yediğine inanmıyorum. burda adama o hak verilmiş zaten; şartlar belli 10 puan türünde 85+ almak. bu sınav adamın hakkı. ha işin vicdani ve etik boyutu var. eğer çalışıp yapamacak düzeyde ya da sallarım tutar mantığındaysa adam bu iş etik değil, vicdanı olan yapmaz. ama hak yemek değil bu, kişileri itham etmemek lazım.
-
@rassal Hocam kurumun bunu kasıtlı yapacağını düşünmüyorum.Bu tarz sınav çakışmaları ilk değil son da olmayacak.Tamamen A grubunda merkezi bir planlama olmamasıyla alakalı bu durum.
-
@genclerbirlikli Forumda Hak Hukuk kavramlarımı her fırsatta dile getiren adamların başında geldiğimi düşünüyorum. Ayrıca, Hak ve Hukuklu yaşamayı elimden geldiğince kendisine prensip eden biriyim.
Bu sınav için YDS istenmeli diye düşünüyorum. Eğer istenmiyorsa, Girme Şartlarını taşıyan her kim ise, hak ve hukuku çiğnemediği düşünüyorum. Kurumun sınav sistemiyle yapmış olduğu hatayı meşrulaştırıp, İngilizcesi iyi olmayan birinin sınava girmesini yermek çok doğru değil.
Hak Hukuk açısından her ne kadar sorun gözükmese, Şahsen hiç İngilizce olmasaydı. Böyle bir sınava müracaat etseydim, Vicdanen rahatsızlık duyabilirdim. İngilizcesi hiç olmayanlar Biraz Vicdan muhasebesi yapıp karar verebilir.
Sayıştay olmasaydı, 90-92 bandında kapatabilirdi. Şuan ; 87-89 Potada. (Yatırım Tavsiyesi Değildir)
-
15.Dönem R.Uzman Yardımcısı olarak yazıyorum.Arkadaşlar, öncelikle Kurumda kendinizi geliştirmek için imkanlar oldukça fazla.Kendine özgü bir kültürü var ve çalışma ortamı oldukça verimli.Lojman olanağı ,bence, kesinlikle bir avantaj ama Kurumun kalitesini ve talebi sadece buna bağlamak oldukça yersiz.Bence insanlar bulundukları yerlerin değerini bilmeli , değerlendirmelerini de ona göre yapmalı. Geçen sene Ekonomi Bk.(Ticaret Bk.), Eximbank gibi kurumların sınavlarından başarılı olmama rağmen burayı tereddütsüz seçtim.Benzer şekilde, birçok kurumun sınavında başarılı olan arkadaşlar da burası açıklandığında , tercihini benim gibi kullandı.
Gelelim ingilizce meselesine.Evet , fazlasıyla ingilizce kaynaklarla çalışıyoruz.Ancak bu demek değil ki advanced bir ingilizce ile gelmeden başarılı olamazsınız.Yukarıda da bahsettiğim gibi , kendinizi geliştirme imkanlarınız oldukça fazla, belirli bir temeliniz varsa ve çalıştığınız takdirde bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.Bu yüzden sınav öncesi ingilizce bilmeyen, işletme bilmeyen vs. girmesin tarzı yorumları doğru bulmuyorum.Sonuçta sınav listesine girmek de bir emek istiyor.Sözüm zevk olsun diye sınavlara giren maceraperestlere değil kesinlikle.Bu arada Kurum dil kursuna gittiğiniz takdirde belirli bir süreye kadar ücretin yarısını karşılıyor.
Sınav hakkında, @siyasallı71 zaten gerekli açıklamayı yapmış.Geçen seneyi saymazsak aslında iktisatta oldukça kalifiye sorular geliyordu.Geçen sene ilk defa makro iktisat soruldu.O yüzden yanılgıya düşmeyin. Erdal Ünsal'ın Mikro İktisat'ı ile çalışmıştım ben.
Aklıma gelenler şuan için bunlar başka sorularınız olursa onları da elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.Hepinize iyi çalışmalar , başarılar.
-
@bianconeri Bakıyorum da herkes hak hukuk demeye başlamış ilah gibi (HAŞA) hak yaratma değiştirme curretinde bulunuyorsunuz adam almış kpss puanını haketmiş kurumun şartlarını taşıyarak sınava girmeye ingilizcesi yok yada yetersiz diye haksız bir eylemde bulunacağını hangi aklınızla ifade ediyorsunuz peki ingilizcesi muhteşem olup bu sınavdan hukuk-iktisat vs.derslerden kalan ve yazılı sınavı geçemeyen hiç kimse yok mu varsa onlarda mı hak yiyor ya da yiyecek.Arkadaşlar sınava 40 gün var hayat herkese ne gösterir bilinmez 40 gün az değil sınavın ne olacağı da.Hiç kimse sınav konularından birinin eksik olması sebebiyle hak cignemez ancak şu an sınava gitmeyecek olanın başvurusu haksızlık yaratır.