FORUMDAKİ REKLAMLARDAN YORULDUM
-
Artık tercihini yapta reklamlar yüzünden başlıklara tıklamaya korkar olduk.reklam reklam reklam reklam bu nedir arkadaşlar.Forum eskiden böyle degildi eskisi gibi REKLAMSIZ BİR HAVA SAHASI İSTİYORUZ.Tamam anladık forum sahipleri para kazanmak istiyor ama bu kadar da yapılmaz be kardelim.REKLAMLARA DUR DE
-
Ad blocker kullanmayi da yasakladilar simdi sagdan soldan ziplayan reklamlari kapatmakla ugrasiyoruz . Bir de cerez konusu var. Internetten bi sey bakmaya gör hemen forumda cikiyo onun reklami. Kapatilmiyor da . . . Bunlara hakkaten bi cozum bulmak lazim .
-
@richie-rich aynen reklamı kapatsak sorun yok x basıyorum ama kapanmıyor
-
Merhaba dostlar. Ben ekibim adına bir şey demeyeceğim işin teknik kısmı tartışılabilir ama kendi payıma olan kısma bir yanıt vereceğim. Daha evvel hep sükun ettim bu konuda ama bir şeyleri de benim dile getirmem gerek diye düşünüyorum.
Ad-blocker kullanımını ben kendi adıma üzüntüyle karşılıyorum. Adblocker kullanımını engellemiş olmamıza yapılan itiraz bana şöyle bir şey fısıldıyor. Pareto sen koştur, çalış, uykusuz kal, bir duyum, haber için günlerce bilgi kovala, bir yazı için 2 3 saatini ayır ama bunun hiçbir karşılığı olmasın. Üzerine sen dolar bazlı tüm maliyetleri de cebinden karşıla.
Dostlar burada hem tam zamanlı mesai yapıyorum ki mesleğim denetim mesleği ziyadesiyle tempolu çalışıyorum hem de burada hiçkimseyi istisinasız hiçkimseyi geri çevirmemeye çalışarak yardımcı olmaya uğraşıyorum. Sürekli üretiyor, sürekli koşturuyorum.
Reklamların çokluğu ya da belki rahatsız ediciliğine şikayeti anlarım buna dair çözümler tartışılabilir ama hiç reklamsız bakayım, adblocker kullanamıyorum şikayetini hakaret olarak algılar üzülürüm. Adblock kullanım oranını gördüğümde gerçekten üzülmüştüm, şu durumda buna olan itiraz yine aynı derecede üzücü.
Bunca vaktin, birikimin ve koşturmacanın en azından bu düşüncelerime saygı doğurmasını umuyor saygılarımi sunuyorum. Iyi forumlar dostlar.
-
@paretowilfredo admin bey adblocker felan anlamam ben kullanmıyorum öyle şeyler.bayri reklamların çarpılarını(X) büyük yapında küçük ekranlı telefonlardan rahatlıkla kapatabilelim.tamam masrafları karşılaması için yapılsın ama bizleride memnun ederseniz seviniriz.Geri döndügünüz ilginiz için teşeşkkür ederim
-
@aleks10 Dostum sizlerin memnun olacağı konularda ben kendi üzerime düşenleri fazlasıyla yapıyorum. Şu forumda A grubuna dair yanıtsız konu neredeyse yok ise bu bunun delilidir. Bu yönden bir sorun olduğunu da sanmıyorum zaten.
Gel gelelim teknik kısma dair sorunları ve yakınmaları, teknik ekipteki dostlarımız gelip izah eder fikirlerinizi dinleyip buna göre bir çözüm bulurlar eminim ki.
Iyi forumlar dilerim.
-
@paretowilfredo forum icin cok caba harcadiginiz aşikar buna sozumuz yok teşekkür ederiz. Haklisiniz tüm masraflari siz karsilamak zorunda degilsiniz ama bazi reklamlar hakkaten cok can sıkıyor sagdan soldan zıplıyor , kapanmiyor .... olmasın demiyoruz ama makul olsun. Onun dışında üyelerden masraflar için para bile toplayabilirsiniz veya ucretli uyelik olsun, reklam olmasin ben desteklerim.
-
Mobilden konuya girince ilk sayfada ekranı kaplayan bir reklam çıkıyor. X ya basıp kapatınca sayfa en baştan yeniden yükleniyor. Bunu düzeltebilirseniz bant genişliğiniz rahatlar.Onun dışında bence abartı rahatsız edici bir reklam yok. Sadece reklamlar siteden daha geç yüklendiği için hafif bir kasıntı oluyor o kadar.
Hepimiz emeklerinizin farkındayız, teşekkür ederiz. -
Foruma hem teknik hem de içerik acisindan fazlasiyla emek harcandigi belli zaten.Reklamdan kazanç saglamaniz da en doğal hakkiniz. Ama reklamlarin makul düzeye getirilmesi gerekli. Beni en çok rahatsiz eden reklam foruma ilk girişte bütün ekrani kaplayan reklam oldu. Tam bir konuya giriyorum, kaldigin yerden devam ete tiklayacakken reklam geliyor. Zaten reklamlara bu şekilde yanlislikla tiklandiginda da, ziyaretci hemen reklamverenin sitesinden ayriliyir. Forum yöneticilerine reklam geliri cok gelmez. Artik Reklamci kuruluslar tikladiktan sonra ziyaretçinin site içerisindeki hareketlerini de takip ediyor.
İkinci olarak güncel basliklar kişinin üstündeki reklamlardi. Tam güncel basliklara tiklayacakken reklam geliyordu. Şu an düzenlendi sanirim.
-
@paretowilfredo Üstad kimisi işsizlik der ama ben canim sıkldıkça reklamlara tıklıyorum. (Bu arada gercekten işsizim ) burası da bizim evimiz sonuçta burda ortak oluyoruz her şeye.
-
Arkadaşlar bu işlerin doğasında reklam var. Siz hiç haber sitelerinde haber okumuyor musunuz? Mesela onlara gidip ya çok reklam var diyebiliyor musunuz? Bazı siteler ad blocker kullananlara direk 2 tane şık sunuyor. Ya diyor aylık belli bir miktar yatırırsınız ya da ad blocker uygulamasını kaldırırsınız. Oradaki adminler buradakiler gibi sizinle muhatap bile olmazlar. Bence biraz reklama katlanılabilir. Katlanmak istemeyenler farklı alternatiflere yönelebilir. Sonuçta herkesin hür iradesi var.
-
@Richie-Rich @aleks10 @tiebout forumdaşlar, tam olarak hangi reklamlar çok rahatsızlık verici, en çok rahatsız olduğunuz reklam modeli hangisi/hangileri, sadece üçünüze değil herkese soruyorum bunu. Reklamları yok etmemiz mümkün değil bunda hepimiz hemfikiriz fakat en rahatsızlık verici olanları düzenleyelim, alternatif bakalım. Reklamı kapat deyince sayfanın yenilenmesi sorunu yeni oluştu ne yazık ki, en kısa zamanda onu çözmek için uğraşıyor bilişimci arkadaşımız, ona ek olarak rahatsızlıkları dile getirirseniz hem sitemiz/forumumuz hem de kullanıcılarımız minimum zarar maksimum fayda görsün diye ayarlamalar yapmaya çalışırız.
-
@byteks1, içinde söyledi: FORUMDAKİ REKLAMLARDAN YORULDUM
Mobilden konuya girince ilk sayfada ekranı kaplayan bir reklam çıkıyor. X ya basıp kapatınca sayfa en baştan yeniden yükleniyor. Bunu düzeltebilirseniz bant genişliğiniz rahatlar.Onun dışında bence abartı rahatsız edici bir reklam yok. Sadece reklamlar siteden daha geç yüklendiği için hafif bir kasıntı oluyor o kadar.
Hepimiz emeklerinizin farkındayız, teşekkür ederiz.Arkadaşın dediği gibi, asıl her başlığa girişte açılan ve ekranın tamamını kaplayan reklamlar sıkıntı. Sayfanın sürekli yenilenmesi durumu da bu ekranın tamamını kaplayan reklamlar yüzünden oluyor zaten. Onun dışında reklam sayısında herhangi bir artış yok, hepsi eskisi gibi yani. Diğerleri herhangi bir sıkıntı da yaratmıyor zaten.
-
@möözun o reklam modelinin sıkıntısı da firmasından kaynaklı, ceremesini biz çekiyoruz, aslında sadece kategorilere girince çıkması gerekirken her an her yerde çıkabiliyor, bakalım onu düzenlemeye çalışacağız, en azından ilk evrede şu sayfa yenilenmesi işini çözmek gerek.
-
@möözun aynen bu reklam hocam konuya girince ekranı kaplayan bir reklam geliyor onu geçemiyoruz illa reklam sitesine yönlendiriyor.bende Diger reklamlardan rahatsızlık duymuyorum
-
Sol yada sağ tarafta sayfa boyunca uzanan sabit reklam alanı olsa bence sıkıntı olmayacak sağ alttan çık reklamlar falan rahatsızlık veriyor mesela sayfanın tarafında reklam olsa pop up gibi çıkmasa daha az rahatsızlık verir
-
@aleks10 hocam onu kapatabiliyorsunuz diye biliyorum, net olsun diye soruyorum şu reklamdan bahsediyoruz değil mi?
-
@agor evet hıcam bu reklam
-
@aleks10 dediğim gibi bu kapanabiliyor, bununla ilgili başka tam ne sıkıntılar var? Sayfa yenileme sorunu var onu da biliyoruz, ne sıklıkla çıkıyor? Normalde kategorilere girince çıkması ya da 10 15 başlıkta bir çıkması lazım aslında.
-
@agor Hocam üstte bi arkadaş yazmış Sayfaların en sağı ve en solu boş. Oralara reklam alabilirsiniz.
Birde teknik ekipte çalışan ilgililerin üyelikleri var mı ? Sorunumuz olduğunda onlara özelden yazalım.