KPSS Alan Bilgisinde Soru Sayıları Arttırıldı (2017-KPSS)
-
slm arkadaşlar kırk soru olması beni endişelendiriyor. bi de şunu çok merak ediyorum. 120 puan türü 2017 puan hesaplanmasında hala geçerli mi ? örneğin guy p35 den alım yapıyordu. bu sene de öyle mi olacak? toplam 160 sou oldu ve sınava hazırlananlar için iyi oladığını düşünüyorum. sınavın ertelenme durumu olabilir mi sizce? lütfen bi bilgi istiyorum
-
@elif-atılgan muhtemelen puan türleri değişir , yani her kurum kendi alımı için farklı puan türüne geçecektir.
-
@elif-atılgan hanım bu konuyla ilgili analizlerimiz var onlara da bakabilirsiniz. Ben bir kaç sorunuza cevap vereyim: Öncelikle puan türlerinin hesaplamasi değiştiğine göre kurumların ilana çıkacakları puanlarda değişecektir. İkinci olarak soru sayısı artmasında endişelenmenize gerek yok, soru sayısı arttıkça yanlış yapma lüksünüz artacaktır. 40 soruda 12 yanlış sizi çok kötü değilken, 30 soruda aynı yanlış çok büyük sayı. Sınav ertelenmez net tarih belirli, o konuda değişiklik olmaz.
-
acaba soruların konulara dağılımlarında değişiklikler oldu mu? örneğin, eskiden hukuk anayasa %10 diğerleri %15 şeklindeydi. şimdi nasıl olacak acaba.
-
@emrediyebiri Soru oranları aynı değişiklik yok..
-
Arkadaşlar sayıştay sınavında da soru sayılarının artıtılması olasılığı varmıdır sizce ?
-
@ceronimo yakın zamanda öyle bir bilgi almadık hocam.
-
@Antimülakat hocam YDS nın durumu nedir acaba bu yeni sistemle gecen sene puan aldık bu sene girmek zorunlu mudur ? Puan hesaplanır mı ? girmezsek ?
-
@polo88 hocam puan türlerine yds etkisi kalmadı. Geçerliliği hala 3 yıl ama şu sistemde topu kurumlara attılar. Kurumlar son iki yıl sonucuna göre de ilana çıkabilir, son beş yıl sonucuna göre de çıkabilir.
-
@Antimülakat eyw hocam sağolsasın 90 kagıdı bosuna kaptırmayalım o zman zaten yuksek yds yok etksiide yoks gerek yok bı daha uğrasmya.
-
http://tercihiniyap.net/hangi-kurumlar-yds-puani-isteyecek/ yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
-
Her ders icin ayri sure uygulamasini olumlu buluyorum.
-
hukuktan ya da işletmeden vakit ayırıp iktisata muhasebe ye vakit buluyorduk benim için kötü oldu
-
@haninerdeler kesin bir şey yok daha sınav ücretleri başladığında kesinleşir durum bence
-
@Nolmuyor oturum sayisini arttirdilar ucretler bu sene batircak bizi
-
@busus her bölğm için tek süre vermesinlerde sayı kac olursa olsun valla süre sıkıntısı çekmeyelim birde
-
merhaba, işletme mezunları için hazine ve iller bankası artık hangi puan türüyle alabilir tahmininiz var mı?
-
@matador iktisat ve işletme ağırlıklı puan türleri olacaktır hocam. Bölüm bazında alım yapan kurumlarda değişen bir şey yok. Örneğin, Hazine 15 İşletme, 9 İktisat mezunu alımına çıkarsa, işletme mezunlarını işletmenin yüzdesel olarak fazla olduğu puan türüyle çağırırken, iktisat mezunlarını da yine aynı şekilde iktisat'ın yüzdesel olarak fazla olduğu puan türüyle çağırır.
-
@Antimülakat tamamdir sagolun.