YDS'nin Önemi
-
Hocam işten de once, YDS puanindan da once. Kpssyi de gectim...
Yil 2019 olmus nerdeyse. Ingilizce ogrenin. Su çağda kör, sağır, dilsiz olmak gibi bir sey.
-
@rootofallevil bi guy var allahtan... ona da yds gelir.
-
@voshue bence derler. Girin yds ye yine
-
@foucault İngilizce bilmek ile YDS yi kazanmak paralel ancak yeterli bir şey değil.Ana dilimiz olan Türkçede test ortalamasının öğretmenlik alanında 50 de 27 olması gibi.
-
@kurwa haklisin hocam evet ben sadece su perspektiften yaklastim. ingilizce bilen kisi ydsyi yapar. kolay bir sinav. Abartmaya gerek yok. Test usulu dil sinavi iste. Ha sacmami sinav evet..dil seviyesibi iyi olcebiliyor mu hayir.. ama ingilizcesi olan kisi yani ben dil biliyorum ogrendim kullaniyorum diyen kisi zaten ydsye ekstra bir efor harcamadan gerekli puani alir.
Ha bunun tersi gecerli degil iste. Yds puanin var demek ingilizce biliyorsun demek degil. cunku test teknigi vs. Ezber derken de yapiliyor sinav. 85 puani puani olup iki kelam muhabbet edemeyen insan var.
Benim demek istedigim sinav icin, is icin, teknik strayeji usulu yds puani yapmak yerine su isi kultur olarak kullabilecek seviyede ogrenmenin daha kiymetli oldugu idi. su cagda artik ingilizce bilmek elzem. Yani su isi sadece puan almak icin yapmamaliyiz.
Ha konu disi oldu biraz ben saptirmadan aranizdan cekileyim kotu bir niyetim yoktu.
-
@foucault Yok hocam estağfurullah sen haklısın zaten.Ama ilkokuldan itibaren sadece sınav üzerine kurulu olan İngilizce düzenimiz bizi böyle kolay yollarla kazanmaya itiyor.
-
Başlıktakileri ibretle okudum. Sürekli yds ile girilecek ilanların az kişi olduğundan bahsedilmiş bir nevi o kadar da gerek yok denilmiş.
Peki arkadaşlar size soru, geçen sene ydssi olmayıp p48 i 85 olan kişi kaç merkez uzmanlık, müfettişlik sınavı gördü, kaçı atandı ? 85 altı zaten guy bekledi ya da dguy.
Peki 75-80 alıp merkez uzmanlık kazanan var desem ne dersiniz, gülersiniz. Hah işte bu insanlar yds ile mis gibi girdi merkez kadrolara. Fark tam olarak burda, siz ydsli alımlar 5 10 kişi diyorsunuz da 85 90 alan adam beklerken, taşradayken 75 80 alan adam ankara'da bakanlıkta çalışıyor. Bu farkı görmek lazım işte. İl göç 85 ile kapattı yani 85+ kişiler şu il göç. Sgdy aynı şekilde. Ama 75 alan adam merkezde uzman yardımcısı.Şimdi bakın ydsli ilanlar az ve etkisiz mi, siz karar verin.
-
yds'siz kpss puanı 87 de olsa 94 de olsa işe yaramıyor! bu süreçte en önemli unsurdur 70 yds puanı.lanet olsun yds çalışmak gerekiyor ya da önceden halletmek gerekirdi,geçti artık daha yolun başında olan arkadaşlar ,lütfen yds çalışın yds olduktan sonra (gençlerbirlikli hocamın da dediği gibi) 75-80 li puanlar fazlasıyla yetebiliyor.
-
@otuzyılsavaşı sal be hocam sen dguy olduktan sonra halledersin artık yds'yi
-
@sofuoglu
ahh hocam! dguy olsa keşke.inşallah olursa,sadece uzmanlık şartı için çalışacağım yds'ye.amin :).hakkımızda hayırlısı... -
yds yerine alternatif olarak pte academic sınavlarına hazırlansak boşa heves mi olur? sınavın ücretleri de yüksek 600 TL galiba? toefl sınavları da dolar bazında ücretlendiriliyor kur farkı malumunuz... kelime ezberle, taktikleri iyi öğren falan sıkıcı geliyor onun yerine konuşmalı yazmalı sınavlara yöneleyim diyorum
-
@rootofallevil ösym nin dil denklik tablosu var hocam yani yds ye denk saydığı sınavlar gosteriliyor tabloda varsa orda çalışın mantıklı bi tercih olabilir
-
toefl ibt, pte bunlar bizi aşar önce yds yi halledelim hobi olarak gene diğerlerine çalışırız
-
@rootofallevil toefl'a gir hocam 85 alırsan "iş bankası" sınavlarına girersin
-
@genclerbirlikli Hocam bu 75-80 li puanların girdiği kurumlar hangileri?
-
@kurwa hazine gümrük ticaret eximbank... bir çok kurum var.
-
@genclerbirlikli gümrük uzman yardımcılığı alımı yapılmıştı, yakın zamanda süreci tamamlandı bildiğim kadarıyla.. siyaset bilimi ve kamu yönetimi için taban puan kaç olmuştu hatırlıyor musunuz? bir şey daha sorayım yeni alım olursa iibf kamu yönetimi mezunuyum gerekli yds şartını sağlarsam başvurabilir miyim çünkü siyaset bilimi ve kamu yönetimi sbf lerde okutuluyor yanılmıyorsam
-
@rootofallevil yok hocam hatirlamiyorum maalesef, sitesinde ya da burdaki sayfasında bulunabilir belki. Kamu yönetimini de kabul ederler.
-
@genclerbirlikli Evet ama alanlara vurursak ortalama 3-4 kişi alındığı için sıkıntı oluyor.Eğer alım sayıları ortalama 50 kişi olsa YDS çalışmayanların %70i çalışmaya başlar,tek neden alımların az olması.
-
@rootofallevil 86'dan yüksek kapatmıştı yanlış hatırlamıyorsam 88 olmalıydı.Epey şaşırmıştım hatta bu duruma yds isteyen kamu yönetimi ilanları biraz daha düşük kapatıyor genelde