sıfırdan İngilizce öğrenmek için nasıl bir yol izlenmeli ?
-
arkadaslar nihai hedefim yds ye hazırlanmak ama yds ye hazırlanmadan önce evde kendi imkanlarımla bir seviyeye gelmek istiyorum çünkü şuana kadarki araştırmalarıma göre yds ye hazırlanmak için dahi bir seviyeniz , temeliniz olması gerekiyor bu yüzden sizden bu konuda , kaynak olsun nasıl çalışacağım konusunda olsun tavsiyeler beklıyorum (dipnot ; yıllardır ıngılızcenın yüzünü açmadıgım için yahu kardeş hiç mi bılmıyorsun derecesinde bu konuda eksiğim
-
@abd94 ODTÜ'nün reader at work kitabının 2 kitabını evde çözün hocam. Bunu da Cambridge grammar in use ile birlikte götürün. Temel noktasında iyi yol katedersiniz. Konuşma telafuz da istiyorsanız Rosetta Stone programını indirip bilgisayardan çalışabilirsiniz. BBC'nin sitesinde de çokca pratik var. Onlardan da yararlanabilirsiniz.
Kelime ezberi içinde Melik Duyar'ın küçük bir seti var çok işinize yarayabilir. Tabi bunların hepsi disiplinle çalışabiliyorsanız işinize yarar. Alan çalışmaktan odaklanamadım bir türlü. Yoksa evde bu yollarla dil sorunu kökten hallolur. -
@abd94 arkadaşımız hemen altta güzel tavsiyeler vermiş. Ben iki yöntem ekleyin derim. Biri tureng açık olsun sürekli bilmediğiniz kelimelere bakın diğeri kelimeleri mutlaka yazıp arada okuyun.
-
suat gürcan uğur albayrak hocaların yds ön hazırlık seti var mümkünse videoları alın olmazsa 6 seviye kitabı .Ceviri üzerinden tüm grameri anlatıyor sonra gerçek yds hazırlık setini edinebilrsiniz.180 tane reader at workten seçme parçalar var .
-
@aslan-reyiz Hocam on hazirlik setinin tam adi ney ya bulamadim ben
-
@onuktekin tavsıyelerın ıcın tesekkur ederım kardesm bahsettıgın kıtap benım ıcın bıraz agır gelmezmı cunku gramer kelıme bılgım gercekten yok ?
-
@luthor, içinde söyledi: sıfırdan İngilizce öğrenmek için nasıl bir yol izlenmeli ?
@aslan-reyiz Hocam on hazirlik setinin tam adi ney ya bulamadim ben
-
@aslan-reyiz Sadece kitaplar sence yeterli olur mu dostum?Birde bu setin ardından asil yds seti dediğin hangisi oluyor?
-
@abd94 bir şey olmaz hocam alışırsın. En başta sıkılırsın ama ilerledikçe alışırsın. Grammer kitabı da seviye seviye zaten. Kelimeler öyle zor kelimeler değil. Arada bilmediklerin çıkarsa not edersin. Öğrene öğrene gidersin. @Aslan-Reyiz in tavsiyesi de güzel bence. Daha derli toplu ilerlemeni sağlayabilir.
-
@abd94 Rica ederim hocam. İnşallah başarılı olursunuz
-
@aslan-reyiz arkadaşa söyledim de beni kaale almayıp başlık açtı
-
@genclerbirlikli senın soyledıklerın hep aklımda lakin benim ingizlice ay go yu go vi go o yuzden biraz temel olusturmam lazım
-
Dostlar els yayınlarını da tavsıye ettıler o kaynaktan calısan varmı nasıl o
-
@abd94 kardeşim soru sormak yerine çalışmaya başlarsan yemin ederim master seviyesine çıkacaksın:) sadece saldır, ingilizce öğrenmiş arkadaşlara gerçekten şunu sor nasıl çaba göstermişler, benim gördüğüm modeller anlamasa da bıksa da yorulsa da özellikle yoğun çabaları ile öğrendiler:) bol bol oku kelime öğren chat yap film izle inan ki bu çaba ile öğreneceksin gerçekten istiyorsan:)
-
@agor abi dershane konusunda paldır küldür arastırmadan gırdım sonucunda dılım yandı o yuzdendır bu sorularım haklısın ama
-
@abd94 dersane işinde sorabilirsin çünkü her dershane ders hane değildir. Sadece ama sadece para kazanmak icin bu işi yapanlar var yani ticaretane demek daha doğru olur fakat başarı, öğrenme gibi şeyler detaylar havuzunda boğulmadan odaklanıp ana konu için çabalama ile olan şeyler. Sıfırdan ingilizce nasıl mı öğrenilir? Gerçekten öğrenmeye karar vermek ve başka bir şey düşünmeden onun için bir bebeğin yürümeye çalışması gibi çabalamak ile
-
Hedefin Yds ise Akın dil ya da Suat gürcan EEC . Ben Suat Gürcan eğiitim videosu satın aldım ön hazırlık ve yds hazırlık offline kurs . Gayet iyi. Vaktin zamanın uyarsa online almanı tavsiye ederim Akın dil de iyi diyor arkadaşlar. Yds ye hazırlanırken kelime ve çeviri de iyi olursun ama ing konuşma düzeyi için daha baska yöntemler uygulaman gerek diye düşünüyorum.
-
Hocam altyapı yoksa bence önce kursa gitmek daha mantıklı bence.
Grammar falan tek başına uğraşmaktansa kur alıp gelip tekrar edip pratik yaparak vs daha güzel oturtursun.
Yoksa ulan bu neden böyle oldu şimdi diye düşünmek çok vakit kaybettirir.Yabancı dizi filmlerdeki altyazılara da çok takılma%100 çevirmiyorlar.
-
Kaynak önerileri yazımıza göz atabilirsiniz.
https://www.tercihiniyap.net/haber/yds-kaynak-kitap-onerileri