2018 İdari Yargı Sınavı
-
@antimülakat Bu netleşme durumu aralık sınavının geçmesine mi bağlı hocam?
-
@politics06 yok zaman içerisinde yine bilgi gelmesiyle alakalı diyelim.
-
@mr-aday hocam Facebook'ta Demir hoca paylaşmış tanımıyorum kendisini tesadüfen karşıma çıktı
-
2018 Aralığında adli sınavı olmama ihtimali var mı arkadaşlar?
-
@vamos Var tabii ki hocam. Bir yıl çok uzun bir zaman.
-
@vamos herhangi bir yılın mayıs veya aralık döneminde adli hakimlik açılmaması çok zor.
-
@burcuburcu, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@vamos herhangi bir yılın mayıs veya aralık döneminde adli hakimlik açılmaması çok zor.
300-500 de olsa alırlar diyorsun yani. Açığın kapanıyor olması moralimi bozuyor.
-
İdari hakimlikte asıl sorun bir türlü çözülemiyor? Sanırım yeni Adalet Bakanı da buna devam ettirecek gibi? İibf için %20 kota uygulaması.
-
@antimülakat Hocam o sorun devam ediyor ayrıca mülakatta da elemeye çalışıyorlar deniyor
-
Son 3 idari alımında kota tamamen dolduruldu.
-
Kota meselesi 2013 veya 2014 te Meclis'e gelmişti ama komisyon kabul etmedi. Şimdi neler olur bilmiyorum.
-
Son sınavlarda 40 kişilik kotanın doldurulduğu açıklanmıştı ancak çevremizde idari hakim olan oldukça az görünüyor. Durum böyle olunca bu 40 kişi kim kardeşim demeden geçemiyor insan?
-
Valla kimse kusura bakmasin da bi ogretmenler bir de hukuk mezunlari istedikleri herseyi yaptiriyorlar. Kota kaldirilirsa hukukcular ayaklanir,bundan yapmazlar. Idari yargiya basvuru sinavi zamani adalet bakanligina evraklari teslim icin beklerken hukukcular iibflileri asagliyordu. Yok neymis yuzde 20lik alim olacak diye bu basvuru sayisi neymis de, soyle de boyle. Oldukca sinir bozucu dakikalardi, kavga etmemek icin zor tutmustum kendimi. Yani bu kota uzgunum ki kaldirilmaz, benim asla inancim yok kaldirilcagina dair. Bizden alimi kaldirmasinlar,bence oturup ona dua edelim.
-
Kota konusunda özellikle söylemek istediğim bir kaç şey var;
- İdari Yargı sınavında yüksek puanlar alan adayların çoğu İİBF/SBF'lilerdir. Bunu çok yüksek puanlarla sınavı kazanan çok arkadaşım olduğu için net şekilde dile getiriyorum.
- Hakkıyla kazanıp düzgün puanlar alan Hukuk Mezunu dostları tenzih ederek şunu söylemeden geçemeyeceğim; Adli için puan barajı düşecek diye neredeyse dans eden arkadaşlar özellikle 4 sınavın en azından birinde 70 puan üstü yapmayı başarabildikten sonra İİBF'lilere söz söyleme hakkına sahiptir. Bu koşulu sağlayamayan Hukuk Mezunları özellikle de gidip para karşılığı hukuk diploması edinen arkadaşlar beyhude söz etmesinler.
- Özellikle siyasi partilerin yönetim ve vekil kanadındaki Hukukçu ağırlığı, Avukat kökenli siyasilerin yoğunluğu maalesef bu konuda bir anti-kulis çalışmasını doğuruyor, o nedenle kota konusunda ilerleme kaydedilebileceği kanaatinde değilim. Olan %20 korunsa ve tamamı kullanılsa şu an için kazanımdır bence. Çünkü Sn. Bozdağ'ın yalnızca Avukatlık ruhsatı olanlardan alım yapmak gibi bir projesi vardır. Neyse ki gitmesi ile beraber şimdilik rafa kalkmış gibi görünüyor. Ancak ihtiyacın tamamlanması durumunda yeniden gündeme gelebilir.
Bakalım bekleyip göreceğiz.
-
@vamos adli hakimlikte hangi açık kapanıyor nereye kapanıyor ben aynı fikirde değilim ve bin kişinin altında alım yapılmaz.
-
@burcuburcu Akademi başkanı, son alımlarla hakim-savcı sayısının 20 bini geçeceğini, sayısal anlamda ihtiyacın giderilmiş olacağını söyledi.
Sence kaç yıl boyunca-ne zamana kadar en az biner kişilik alımlar yapılır? -
Tecrübeli hakim açığının çok fazla olduğu şu dönemde ben yüzde 20 kotaya razıyım. Yeter ki ilan gelsin
-
1.arkadaşlar bir kere resmi olarak kağıt üstünde yüzde 20 kotası artık yok ama bu asla olmayacağı anlamına gelmez.yani siz mülakata girersiniz bütün soruları bilirsiniz ama karşınızdaki komisyon başkanı ve üyeler kafasında o kotayı oluşturmuşsa kimse siz ne yapıyorsunuz diyemez.önemli olan düşüncelerin değişmesi
Ayrıca bu benim kendi şahsi görüşümdür 2-3 sene boyunca yüklü miktarda idari hakim alımı olacağını düşünmüyorum ancak biraz klişe olacak ama 2019 yılı seçim yılı olduğundan biraz seçim yatırımı olarak ilana çıkılabilir 2018 haziran-aralık aylarında idari hakim alımı olacağını düşünmüyorum.birde şöyle bir durum var bölge idare mahkemeleri kurulalı daha 1.5 sene oldu daha tam olarak oturmadı ve çok büyük bir yoğunluğu da yok biliyorsunuz ki bölge idare mahkemeleri danıştay da dava yoğunluğu olmasını,davaların zamanaşımından düşmesini engellemek için oluşturuldu. adli ve idari yargı teşkilattaki dava sayısı her geçen gün artıyor.2019 yılına kadar bimlerin durumu netleşir akademideki hakim adayları iş başı yapmış olurlar ve akademi darbe teşebbüsü sonrası yaşadığı sıkıntıyı yaşamamak için hazırda elinde hakim adayı bulunduracaktır ve 2019 şubatı gibi alıma çıkacaktır(daha erken beklemiyorum) ancak bir durum daha var o da adli ve idari hakim adaylarına stajyer hakimlik getirilecek söylentisidir adalet bakanlığı bu konuda bir kaç çalışması var bir kaç yerden görüş istemişliği var ve hepimizin malumu ki yargı da tecrübesiz hakimler var ve bu ciddi sıkıntılar yaratıyor.özellikle darbe sonrası akademi de eğitim bile almayan hakimler hemen iş başı yaptırıldı bunu hepimiz biliyoruz bu yüzden bir stajyer hakimlik söylentisi var bu ileride hakim alımını olumlu veya olumsuz olarak etkileyecek bir etkendir bu konuyu takip edin
ayrıca bir konu daha var bu ülkede hukuk fakültesi mezunundan çok iibf mezunları var.idari yargı teşkilatına bakarsanız danıştay başkanı bile iibf veya mülkiye mezunudur ve hala en tecrübeli idari yargı teşkilatı üyeleri iibf mezunudur.(geneli mülkiye mezunudur)adalet bakanlığı kotayı resmi olarak kaldırdı önümüz seçim bu yüzden iibf mezunlarının önünü kesmek iktidardan feragat etmek gibidir artık yüzde 49 oy alan parti iktidar olamayacak yüzde 50 oy alma şartı var ki referandum da 1.3 milyon oy gibi az bir oy farkıyla evet çıktığını düşündüğümüzde iibf mezunlarının önünü resmi olarak kesmek seçimde intihar etmek gibidir.yani 1 seçmenin oyu bile çok önemli artık ve hemen hemen her ailede bir tane iibf mezunu var bu yüzden bu yüzde 20 lik kota uygulaması resmi olarak uygulanmayacaktır. ancak komisyon kafasında bu kotayı oluşturursa ona kimse itiraz edemez ve olursa böyle bir şey olur ama ben bu tür bir uygulamayı 2019 yılına kadar beklemiyorum
-
@ersan-bozkurt 10 numara !!!!
Çok sağlıklı ciddi bir bakış açısı ...
Yorumlama değilde adalet Bakanlığı'nın ve ülkenin durumu ve siyaset üzerine hakimlik sınavının açılıp acilmayacagi anca bu kadar güzel yorumlanirdi .
Ellerine sağlık .... -
@ersan-bozkurt kağıt üzerinde yok derken? Kota yasada mevcut diye biliyorum.