TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı

KPSS A
    2019 göç uzman yardımcılığı sınavı
    345
    3699
    701594
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • B
      bulbasaur @atam2811 Son düzenleyen:

@atam2811 evet, doğrudur diye soruyordu.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • K
        kaimoğlan @biriibfli Son düzenleyen:

@biriibfli yabancilarin Türkiye de tasinmaz edinimi ile ilgili yanlis olani soruyordu. Siklarda 30 hektar falan vardi. 2003 de kanunla mütekabiliyet sarti getirildi ancak bu daha sonra kaldirildi. Cevapta mutekabiliyet sarti aranir diyordu bunun yanlış olmasi lazim.

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • G
          guymağduru Hazine ve Maliye Bakanlığı @guymağduru Son düzenleyen:

@guymağduru, içinde söyledi: 2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı

1. SORU MAASTRİG KRİTERİ İLE İLGİLİ HANGİSİ YANLIŞTIR
            1996 da imzalanmıştır diyordu yanlış olan sık bu
            1992 de imzalandı

@Mahlaki hocam siz hatırlıyor musunuz
          @kuşçubaşıeşref
          Yanlışı mı soruyordu doğruyu mu

K S 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • G
            GeneralGeneral Yasaklı Son düzenleyen:

85 tl alıp kalem silgi bile vermedikleri sinavin soru ve cevaplarını yayınlamamalarina şaşırmıyorum ya

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
            • B
              biriibfli @kaimoğlan Son düzenleyen:

@kaimoğlan cok tesekkurler

• K
                kaimoğlan @guymağduru Son düzenleyen:

@guymağduru Yanlış seklinde okumaniz normal cunku A sikkinin son kelimesi "olmamalı" seklinde bitiyordu
                A) Enflasyon orani uye ulkelerin enflasyon oranından yuksek olmamalidir. A şıkkını da dogruymus gibi algilamamizi istemişler.

• K
                  kuşçubaşıeşref @guymağduru Son düzenleyen:

@guymağduru doğruyu soruyordu hocam öyle hatırlıyorum

• A
                    atam2811 Son düzenleyen:

Ben size DTÖ ile ilgili soruyu soracağım bu sorunun 3 cevapı mı var yoksa bana mı öyle geliyor .DOHA turu yanlış.Bölgesel anlaşmalar diyor bu da yanlış.Ülkenin iç refahı diyor DTÖ Küresel ticaretle ilgilenen bir örgüt iç yapı umurunda değil diye biliyorum.Bu soru ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

G G 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • G
                      guymağduru Hazine ve Maliye Bakanlığı @atam2811 Son düzenleyen:

@atam2811 ben Doha yaptım

• S
                        ssefakonuk @guymağduru Son düzenleyen:

Kesinlikle mastricht kriterleri ile ilgili doğru olanı soruyordu çünkü ilk seferde yanlış diye okuyup 96 olan şıkkı işaretlemiştim sonra tekrar dönerken okudum yanlış okuduğumu fark ettim düzelttim %3 lü şıkkı işaretledim
                        @guymağduru

• G
                          guymağduru Hazine ve Maliye Bakanlığı @atam2811 Son düzenleyen:

@atam2811 Doha kesin yanlış ise şayet
                          Diğerleri bı şekilde tolere edilebilir
                          Yani sağlıklı değil ama

• B
                            bbusra @Gresham T. Son düzenleyen:

@gresham-t evet hocam

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • G
                              Gresham T. @bbusra Son düzenleyen:

@bbusra öyleymiş. Hatta hobsbawm sunu söylemiş "15. İcat edilmiş geleneklerle bu karşıtlıklar yok olmaktadır. İcat edilmiş gelenekler toplumsal birliği veya gerçek ya da yapay topluluklara üyeliği kuranları sembolize eder. Temel amaçları toplumsallaşma, inançların, değer sistemlerinin ve davranış geleneklerinin telkin edilmesine yaramaktadır." Böylece bir soru daha kesinliğe kavuşmuş oldu 🙂

• G
                                gossen @atam2811 Son düzenleyen:

@atam2811 Doha türü 2001 yılında yapılmış cevap Doha turu bence de

• D
                                  duygu55 Son düzenleyen:

Arkadaşlar hatalı sorulara itıraş edelim

• D
                                    duygu55 Son düzenleyen:

2016 da da bu kurum yapmış sınavı ne kadar sürede açıklanmış bulamadım ben internette

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                    • G
                                      guymağduru Hazine ve Maliye Bakanlığı @duygu55 Son düzenleyen:

@duygu55 2016 alımında tam darbeden bir hafta sonra falandı. Onda dolayı mı gecikti bilmiyorum da 4-5 ay sonra açıklamıştı

• B
                                        biriibfli Son düzenleyen:

30 temmuz sinav yapilmis 9 agustosta aciklanmis

• K
                                          kuşçubaşıeşref @Mahlaki Son düzenleyen:

@mahlaki, içinde söyledi: 2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı

@gresham-t 2018 - İl göç uzman yardımcılığı soruları
                                          Doğru cevaplar bulunmaya çalışılarak hazırlanmıştır ama
                                          KESİN DOĞRU CEVAPLAR DEĞİLDİR .
                                          HATIRLATMA AMAÇLIDIR !!!

1.Reel kamu harcaması çarpanı -- 5
                                          2.Tüketici rantı kaçtır -- 400
                                          3.Gülhane hat. hum. -- 1839
                                          4.Nobel ödülü almayan -- ?
                                          5.GATT sorusu -- bölgesel ticaret
                                          6.Seçimlerin yenilenmesi -- ÜTS 3/5(360)
                                          7.2019 büyüme -enf. hedefi -- 2.5 ve 15.3
                                          8.Yabancıların mülkiyet edinmesi ile ilgili soru -- ? ( mütekabiliyet var)
                                          9.Kar amacı güden devlet kuruluşu (İDT) değildir sorusu -- DHMİ
                                          10.AB sürecinde Ankara Antlaşması imzalama 1963-- yürürlüğe giriş 1964 hangisini soruyordu hatırlayamadım.
                                          11.Suriye sorunu (Astana) -- Kazakistan - Rusya ve İran
                                          12.NATO'nun kurucusu olmayan ülke -- İspanya
                                          13.Kömür birliği sorusu -- Almanya- fransa
                                          14.UA ilişkilerin konusu değildir -- Varoluşçuluk
                                          15.Hiyerarşinin emeli olan anayasanın 137. maddesi kenar başlığı-- Kanunsuz emir
                                          16.Anayasada geçmeyen yerel yönetim -- İlçe
                                          17.Hangi durumda IS sola kayar -- otonom yatırımın azalması
                                          18.LRAC sorusu -- ?
                                          19.Hangisinde çalışma izni alman gerekmez -- ? uzun dönem ikamet izni
                                          20.Artan maliyet durumunda -- MC>ATC
                                          21.1 yılda 6 ay , 5 yılda 1 yıl
                                          22.Mületci nerede olan olaylar sonucu gelenlere denilir diye sormuştu-- Avrupa
                                          23.İkamet izini kaç gün içinde sonuçlanmalıdır -- 90 gün
                                          24.Yönetim bilimi ilk nezaman bir disiplin oalrak ortaya çıktı-- 19.yy(kesin cevap)
                                          25.Maastrict Kriterleri sorusu -- ? %3 lü olan şık yaptım
                                          26.36 ülkenini olduğu ekonmik sosyal vs.. -- OECD
                                          27.Tam sermaye hareketliliğinde GMP uygulanırsa oluşa dışalama --Net ihracat
                                          28.Keynesyen iktisadi görüş ne ile zayıfladı -- Stagflasyon
                                          29.Reel faiz oranı artarsa -- Tasarruflar artar
                                          30.Merkez bankasının amacı değilir -- Bütçe dengesi
                                          31.24 ocak kararları sorusu -- ? 1ve 3 yaptım
                                          32.NAFTA üyesi -- Meksika
                                          33.Gini katsayısına göre en adaletsiz -- Brezilya
                                          34.Kellog paktı- savaşa girmeme
                                          35.Ölüm tehlikesi içinde kaybolma -- Gaiplik - sulh huk.
                                          36.Sosyal hak değildir -- Kamu görevine girebilme
                                          37.Mutlak butlan değilir-- Kurucu unsurların esik olması
                                          38.Tek taraflı hukuki işlem - Vasiyet
                                          39.Tam iki tarafa borç yükleyen -- Munzam zarar gibi bişey vardı.
                                          ( aynen ifa + gecikme tazminatı ,menfi zarar , müspet zarar var)
                                          40.Liberalizm sorusu -- kamusal mülkiyet
                                          41.Birleşmiş Milletlerde savaşa karşı hızlı ve esnek çözüm -- ? BM güvenlik konseyi
                                          42.Tüketiminde rekabet edilemeyen ve dışlanamayan mal -- Tam kamusal
                                          43. Hangisi gelir dağılımında adaleti daha iyi sağlar -- ? Transfer harcamaları
                                          44.Düzenli göçle kim ilgilenir -- Yabancılar Daire Baş.
                                          45.Harcamalara katılma payı sorusu -- ? Belediyenin sürekli geliri gibi bir şık vardı
                                          46.Mali his iptali hangi vergide daha çoktur -- KDV
                                          47.Borçlanma ile kim ilgilenir -- Hazine ve Maliye Bakanlığı
                                          48.Sağlık, eğitim, güvenlik şeklinde sınıflandırma -- Fonksiyonel sınıflandırma
                                          49.Türkiye'nin kurucusu olduğu -- AGİT
                                          50.Siyasi partiler hangisini yapmaz gibi bişeydi -- ? Siyasi krize yol açmak
                                          51.Hangisi demokrasinin temelini özgür seçimlere dayandırmıştır -- ?
                                          52.Genel kullanılan oran -- Kamu harcamaları / GSYİH
                                          53.ülkede yabancı yok ve ülke dışında üretim yapanlar var -- GSMH>GSYİH
                                          54.GMP ve DPP aynı anda uygulanır -- STAGFLASYON
                                          55.TBMM başkanlar kurulunda yoktur-- komisyonlu şık
                                          56.Çift dipli resesyon -- 2008-2009 ABD krizi ( hocama sordum kesin dedi)
                                          57.Klasiklerle ilgili soru -- Savunma harcamaları
                                          58.Negatif dışsallık içselleştirilirse -- Fiyatlar artar, üretim azalır.
                                          59.Fransız ihtilalinin nedeni değildir -- ? Burjuvanın zayıflaması
                                          60.İzin alınması gerkir sorusu -- Dernekler ( dışişlerinden izin almalı)
                                          61. Politka çatışması yoktur-- Gelir dağılımında adalet ve büyümede
                                          (diğer şık gelir dağılımında adalet ve büyümede ARTIŞ olanı yapmadım)
                                          62.Piyasa başarısızlıklarını ele alır -- Neoklasik
                                          63. 7xK^0.5 x L^0.5 ise K=49 L=16 -- 140
                                          64.Hangisi yabancılara verilmesi zorunlu bir haktır gibisinden bir soru vardı -- ? ülkeyi terk (çıkış izni )
                                          65.Hangisine ikamet izni verilemez -- anne ile ilgili olan şık
                                          66.Kamu harcamalarının gerçek artışı -- Önceki yıla göre reel kamu harcamalarının oranının artması
                                          67. 2. dünya savaşı sonrası Doğu ve Batı bloğunda savaş olması korkusu olarak nitelenen durumun adı -- soğuk savaş
                                          68. c=0.8 ,500 vergi artışı sonucu Y ne olur -- 2000br azalır
                                          69.Hangisi doğru değildir. -- Haksız tahrik cezayı kaldırır.
                                          70.Hangisi doğru değildir.--zincirleme suçtan ilk suçtan ceza verilir.
                                          71.Tam istihdam da olan ekonomi de genişletici politikada.reel hasıla değişmez fiyatlar artar.
                                          72.Yabancıların sosyal hakları nasıl düzenlenir -- uluslarası hukuka uygun kanunla.
                                          73. Göç sonucu yerleşmeler ne ile sınırlanabilir tarzında bir soru vardı
                                          74.Turizm teşvik kanunu na göre %10 a kadar yabancı çalıştırma sorusu-- izin ve kontenjan
                                          75.Uluslararası antlaşmalarda bir ülkenin bazı maddelere uymuyacağı yönönünde -- çekince
                                          76. Vergi ve harç arasındaki fark - vergi karşılıksızdır.
                                          77.Neorealizmin kurucusu kimdir --. Kenneth walts
                                          78.Uluslararsi entegre soru -- İhracatı arttırıp ithalatı azaltmak
                                          79.Yönetim biliminin özelliği değildir --- Sosyal bir bilim degildir
                                          80.Ddk hangisini denetleyemez . -- Yargi organlari
                                          81.Devletin 2020 de 5 g internet getirerek daha hızlı ve daha ucuza hizmet sunması ve girişimci X ' in bu hizmetten faydalanması nasıl bir dışsallıktır.-- ? Üreticiden Tüketiciye pozitif dışsallık.
                                          82. Resesyon ve aşırı enflasyon sonucu AD eğrisinin konumu ne olur. -- ? AD sola kayar
                                          83. Vize muafiyetinin tanımı
                                          84.İştirakle ilgili yanlış olanı soruyordu.-- İştirakçiler eşit ceza alır şıkkı yanlıştı.
                                          85.Hukuk boşluğu sorusu
                                          86.Kayıtsızlık eğrisi varsayımında X malı kullanım miktarı arttırılıp Y malı kullanım miktarı azaltılırsa MUx/MUy nasıl değişir - Azalır.
                                          87.Uluslararasi degerlendirme komisyonu diye bi cevap vardi
                                          88.Hangisi sınır dışı edilebilir. -- AB vatandaşları.
                                          89.Hangisi ülkenin sınırları içinde sayılır -- ? kara suları
                                          90. neoklasik ozelliklerini soruyordu. Yukardan asagi iletisim vardi şıklarda.
                                          91. CBK kararı ile kurulan --? Göç kurulu
                                          92. Hangisi ikamette kesinti sayılmaz -- verilen seyahat belgesiyle yapılan turistlik amaçlı gezi
                                          93.Hangisi ikamet izni değildir - - sporcu ikamet izni
                                          94.Milletler yaratılmış kültür topluluğudur gibi bir söz vardı kim söyledi diye soruyordu.
                                          95. Türk eşten boşanan yabancı kadınla ilgili soru
                                          96. klasikler üretim sürecinde neyi gözetmez gibi bir şey diyordu.-- işcileri teşvik için onlara aynı yardım yapar vs diyordu cevabı o yörenin sosyal ve kültürel durumuna bakar gibi bir şey işaretledim.
                                          97.GATT'ın turlarıyla ilgili bir soru vardı.
                                          98. UA korumayla ilgili bir soru vardı -- uluslararası koruma ve değerlendirme komisyonu gibi bir şık vardı
                                          99.Rekabetçi Elitizm sorusu - şıklarda schumpeter vardı

bendeki son durum bu hocam aynıları yazın numaralarıyla bakalım düzeltelim

1. Soru ile 97. Soru aynı mı ?
                                          B G 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • B
                                            bulbasaur @kuşçubaşıeşref Son düzenleyen:

@kuşçubaşıeşref 87-98 aynı. Konut dokunulmazlığı sorusu eksik.

K 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 95
                                            • 96
                                            • 97
                                            • 98
                                            • 99
                                            • 184
                                            • 185
                                            • 97 / 185
                                            • İlk ileti