TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı

KPSS A
    2019 göç uzman yardımcılığı sınavı
    345
    3699
    702646
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • B
      beveridge eğrisi @Ceteris Son düzenleyen:

@ceteris yani hocam kararlardan 7 sene sonra gerçekleşmiş bir olayı 24 ocak kararlarıyla direk bağlantı kurmak çok mantıklı değil. O zaman 5 nisan ve 2001 güçlü ekonomiye geçiş kararlarıyla 24 Ocak ı bile bağlayabiliriz. 1 ve 3 daha makul bir cevap.

C 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • K
        kuşçubaşıeşref @bulbasaur Son düzenleyen:

@bulbasaur bende apinin 87 olduğunu biliyorum ama 24 Ocak kararları eksenin de olduğu için hepsini kabul ettim benim ki yanlış olabilir ama sorunun dili beni hepsi yapmaya itti

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • K
          kuşçubaşıeşref @Ceteris Son düzenleyen:

@ceteris sorunun dili yüzünden bende hepsini kabul ettim hocam çünkü 24 Ocak kararları dese 1 ve 3 Okey ama 24 Ocak kararları eksenin de dediği için hepsini yaptım bende

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • G
            guymağduru Hazine ve Maliye Bakanlığı @kuşçubaşıeşref Son düzenleyen:

@kuşçubaşıeşref netten baktım API ile ilgili bu karara denk gelmedim

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • C
              Ceteris Hazine ve Maliye Bakanlığı Yasaklı @beveridge eğrisi Son düzenleyen:

@beveridge-eğrisi hocam haklısınız ama 24 ocak kararları sadece o seneyi kapsayan kararlardan ibaret değil. Liberalleşmeye giden bi sürecin kararları örneğin 1989 yılında sermaye hareketleri sınırları kaldırıldı. Bu da 24 ocak kararları doğrultusunda oluşan bir olay

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • K
                kuşçubaşıeşref @guymağduru Son düzenleyen:

@guymağduru hocam ben benimki kesin doğru demedim sorunun dili benim aklımı karıştırdı 24 Ocak kararları eksenin de dediği için sizinki de doğru olabilir 😃

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                • B
                  bulbasaur @Ceteris Son düzenleyen:

@ceteris Ben de aynısını diyecektim. 89'daki serbestleşme tamamen 24 ocak kararlarıyla ilintili.

C 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • N
                    Nahl Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

3 gün itiraz süresi var deniliyor ve 25 TL karşılığında. Yaa soruları yayınlayın ku itiraz edelim zati 85 TL aldınız başvuruya. Yarın bence sorulari yayınlanmasına dair kurumu arasak itiraz edeceğimiz sorular netleşir

K F 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • C
                      Ceteris Hazine ve Maliye Bakanlığı Yasaklı @bulbasaur Son düzenleyen:

@bulbasaur kesinlikle. 24 ocak kararları doğrultusunda sermaye piyasası kuruldu, interbank işlemleri açıldı, altın piyasası kuruldu. Bunların hepsi farklı tarihler ve 1980 sonrası

• K
                        kuşçubaşıeşref @Nahl Son düzenleyen:

@aroma itirazda mı paralı vay ki vay

N 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • N
                          Nahl Hazine ve Maliye Bakanlığı @kuşçubaşıeşref Son düzenleyen:

@kuşçubaşıeşref şimdi baktm 25 TL deniliyo. Yarın ilk işim kurum aramak olcak sorularn yayınlanmasına dair umarım bi olumlu cvp alrm

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • G
                            guymağduru Hazine ve Maliye Bakanlığı @kuşçubaşıeşref Son düzenleyen:

@kuşçubaşıeşref, içinde söyledi: 2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı

@mahlaki, içinde söyledi: 2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı

@gresham-t 2018 - İl göç uzman yardımcılığı soruları
                            Doğru cevaplar bulunmaya çalışılarak hazırlanmıştır ama
                            KESİN DOĞRU CEVAPLAR DEĞİLDİR .
                            HATIRLATMA AMAÇLIDIR !!!

1.Reel kamu harcaması çarpanı -- 5
                            2.Tüketici rantı kaçtır -- 400
                            3.Gülhane hat. hum. -- 1839
                            4.Nobel ödülü almayan -- ?
                            5.GATT sorusu -- bölgesel ticaret
                            6.Seçimlerin yenilenmesi -- ÜTS 3/5(360)
                            7.2019 büyüme -enf. hedefi -- 2.5 ve 15.3
                            8.Yabancıların mülkiyet edinmesi ile ilgili soru -- ? ( mütekabiliyet var)
                            9.Kar amacı güden devlet kuruluşu (İDT) değildir sorusu -- DHMİ
                            10.AB sürecinde Ankara Antlaşması imzalama 1963-- yürürlüğe giriş 1964 hangisini soruyordu hatırlayamadım.
                            11.Suriye sorunu (Astana) -- Kazakistan - Rusya ve İran
                            12.NATO'nun kurucusu olmayan ülke -- İspanya
                            13.Kömür birliği sorusu -- Almanya- fransa
                            14.UA ilişkilerin konusu değildir -- Varoluşçuluk
                            15.Hiyerarşinin emeli olan anayasanın 137. maddesi kenar başlığı-- Kanunsuz emir
                            16.Anayasada geçmeyen yerel yönetim -- İlçe
                            17.Hangi durumda IS sola kayar -- otonom yatırımın azalması
                            18.LRAC sorusu -- ?
                            19.Hangisinde çalışma izni alman gerekmez -- ? uzun dönem ikamet izni
                            20.Artan maliyet durumunda -- MC>ATC
                            21.1 yılda 6 ay , 5 yılda 1 yıl
                            22.Mületci nerede olan olaylar sonucu gelenlere denilir diye sormuştu-- Avrupa
                            23.İkamet izini kaç gün içinde sonuçlanmalıdır -- 90 gün
                            24.Yönetim bilimi ilk nezaman bir disiplin oalrak ortaya çıktı-- 19.yy(kesin cevap)
                            25.Maastrict Kriterleri sorusu -- ? %3 lü olan şık yaptım
                            26.36 ülkenini olduğu ekonmik sosyal vs.. -- OECD
                            27.Tam sermaye hareketliliğinde GMP uygulanırsa oluşa dışalama --Net ihracat
                            28.Keynesyen iktisadi görüş ne ile zayıfladı -- Stagflasyon
                            29.Reel faiz oranı artarsa -- Tasarruflar artar
                            30.Merkez bankasının amacı değilir -- Bütçe dengesi
                            31.24 ocak kararları sorusu -- ? 1ve 3 yaptım
                            32.NAFTA üyesi -- Meksika
                            33.Gini katsayısına göre en adaletsiz -- Brezilya
                            34.Kellog paktı- savaşa girmeme
                            35.Ölüm tehlikesi içinde kaybolma -- Gaiplik - sulh huk.
                            36.Sosyal hak değildir -- Kamu görevine girebilme
                            37.Mutlak butlan değilir-- Kurucu unsurların esik olması
                            38.Tek taraflı hukuki işlem - Vasiyet
                            39.Tam iki tarafa borç yükleyen -- Munzam zarar gibi bişey vardı.
                            ( aynen ifa + gecikme tazminatı ,menfi zarar , müspet zarar var)
                            40.Liberalizm sorusu -- kamusal mülkiyet
                            41.Birleşmiş Milletlerde savaşa karşı hızlı ve esnek çözüm -- ? BM güvenlik konseyi
                            42.Tüketiminde rekabet edilemeyen ve dışlanamayan mal -- Tam kamusal
                            43. Hangisi gelir dağılımında adaleti daha iyi sağlar -- ? Transfer harcamaları
                            44.Düzenli göçle kim ilgilenir -- Yabancılar Daire Baş.
                            45.Harcamalara katılma payı sorusu -- ? Belediyenin sürekli geliri gibi bir şık vardı
                            46.Mali his iptali hangi vergide daha çoktur -- KDV
                            47.Borçlanma ile kim ilgilenir -- Hazine ve Maliye Bakanlığı
                            48.Sağlık, eğitim, güvenlik şeklinde sınıflandırma -- Fonksiyonel sınıflandırma
                            49.Türkiye'nin kurucusu olduğu -- AGİT
                            50.Siyasi partiler hangisini yapmaz gibi bişeydi -- ? Siyasi krize yol açmak
                            51.Hangisi demokrasinin temelini özgür seçimlere dayandırmıştır -- ?
                            52.Genel kullanılan oran -- Kamu harcamaları / GSYİH
                            53.ülkede yabancı yok ve ülke dışında üretim yapanlar var -- GSMH>GSYİH
                            54.GMP ve DPP aynı anda uygulanır -- STAGFLASYON
                            55.TBMM başkanlar kurulunda yoktur-- komisyonlu şık
                            56.Çift dipli resesyon -- 2008-2009 ABD krizi ( hocama sordum kesin dedi)
                            57.Klasiklerle ilgili soru -- Savunma harcamaları
                            58.Negatif dışsallık içselleştirilirse -- Fiyatlar artar, üretim azalır.
                            59.Fransız ihtilalinin nedeni değildir -- ? Burjuvanın zayıflaması
                            60.İzin alınması gerkir sorusu -- Dernekler ( dışişlerinden izin almalı)
                            61. Politka çatışması yoktur-- Gelir dağılımında adalet ve büyümede
                            (diğer şık gelir dağılımında adalet ve büyümede ARTIŞ olanı yapmadım)
                            62.Piyasa başarısızlıklarını ele alır -- Neoklasik
                            63. 7xK^0.5 x L^0.5 ise K=49 L=16 -- 140
                            64.Hangisi yabancılara verilmesi zorunlu bir haktır gibisinden bir soru vardı -- ? ülkeyi terk (çıkış izni )
                            65.Hangisine ikamet izni verilemez -- anne ile ilgili olan şık
                            66.Kamu harcamalarının gerçek artışı -- Önceki yıla göre reel kamu harcamalarının oranının artması
                            67. 2. dünya savaşı sonrası Doğu ve Batı bloğunda savaş olması korkusu olarak nitelenen durumun adı -- soğuk savaş
                            68. c=0.8 ,500 vergi artışı sonucu Y ne olur -- 2000br azalır
                            69.Hangisi doğru değildir. -- Haksız tahrik cezayı kaldırır.
                            70.Hangisi doğru değildir.--zincirleme suçtan ilk suçtan ceza verilir.
                            71.Tam istihdam da olan ekonomi de genişletici politikada.reel hasıla değişmez fiyatlar artar.
                            72.Yabancıların sosyal hakları nasıl düzenlenir -- uluslarası hukuka uygun kanunla.
                            73. Göç sonucu yerleşmeler ne ile sınırlanabilir tarzında bir soru vardı
                            74.Turizm teşvik kanunu na göre %10 a kadar yabancı çalıştırma sorusu-- izin ve kontenjan
                            75.Uluslararası antlaşmalarda bir ülkenin bazı maddelere uymuyacağı yönönünde -- çekince
                            76. Vergi ve harç arasındaki fark - vergi karşılıksızdır.
                            77.Neorealizmin kurucusu kimdir --. Kenneth walts
                            78.Uluslararsi entegre soru -- İhracatı arttırıp ithalatı azaltmak
                            79.Yönetim biliminin özelliği değildir --- Sosyal bir bilim degildir
                            80.Ddk hangisini denetleyemez . -- Yargi organlari
                            81.Devletin 2020 de 5 g internet getirerek daha hızlı ve daha ucuza hizmet sunması ve girişimci X ' in bu hizmetten faydalanması nasıl bir dışsallıktır.-- ? Üreticiden Tüketiciye pozitif dışsallık.
                            82. Resesyon ve aşırı enflasyon sonucu AD eğrisinin konumu ne olur. -- ? AD sola kayar
                            83. Vize muafiyetinin tanımı
                            84.İştirakle ilgili yanlış olanı soruyordu.-- İştirakçiler eşit ceza alır şıkkı yanlıştı.
                            85.Hukuk boşluğu sorusu
                            86.Kayıtsızlık eğrisi varsayımında X malı kullanım miktarı arttırılıp Y malı kullanım miktarı azaltılırsa MUx/MUy nasıl değişir - Azalır.
                            87.Uluslararasi degerlendirme komisyonu diye bi cevap vardi
                            88.Hangisi sınır dışı edilebilir. -- AB vatandaşları.
                            89.Hangisi ülkenin sınırları içinde sayılır -- ? kara suları
                            90. neoklasik ozelliklerini soruyordu. Yukardan asagi iletisim vardi şıklarda.
                            91. CBK kararı ile kurulan --? Göç kurulu
                            92. Hangisi ikamette kesinti sayılmaz -- verilen seyahat belgesiyle yapılan turistlik amaçlı gezi
                            93.Hangisi ikamet izni değildir - - sporcu ikamet izni
                            94.Milletler yaratılmış kültür topluluğudur gibi bir söz vardı kim söyledi diye soruyordu.
                            95. Türk eşten boşanan yabancı kadınla ilgili soru
                            96. klasikler üretim sürecinde neyi gözetmez gibi bir şey diyordu.-- işcileri teşvik için onlara aynı yardım yapar vs diyordu cevabı o yörenin sosyal ve kültürel durumuna bakar gibi bir şey işaretledim.
                            97.GATT'ın turlarıyla ilgili bir soru vardı.
                            98. UA korumayla ilgili bir soru vardı -- uluslararası koruma ve değerlendirme komisyonu gibi bir şık vardı
                            99.Rekabetçi Elitizm sorusu - şıklarda schumpeter vardı

bendeki son durum bu hocam aynıları yazın numaralarıyla bakalım düzeltelim

1. Soru ile 97. Soru aynı mı ?

91 kesin göc kurulu mu acaba

• K
                              kuşçubaşıeşref @Nahl Son düzenleyen:

@aroma bunlar bizi milyarder sanıyor sanırım

N 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                              • B
                                biriibfli Son düzenleyen:

Evet ya itiraz hakkimiz varsa sorulari yayinlamalari lazim arayalim bence de

• N
                                  Nahl Hazine ve Maliye Bakanlığı @kuşçubaşıeşref Son düzenleyen:

@kuşçubaşıeşref bunlar sanıyor ama değiliz işte sorun orda☺

• G
                                    Gresham T. Son düzenleyen:

Nobel sorusu da iptal edilmeli net bir yazım yanlısı hatası var

• M
                                      mehmetkvl Son düzenleyen:

Yarın açıklarlar zaten listeyi aksilik olmazsa

• B
                                        bucalı @mehmetkvl Son düzenleyen:

@mehmetkvl inşallah hocam geçen sene bir gün sonra açıklamışlar.

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • M
                                          mehmetkvl @bucalı Son düzenleyen: mehmetkvl

@bucalı ben 70 le kapayacağını düşünüyorum var mı öngörüsü olan 200 kişi falanda mülakata kalır

• S
                                            seV-Ren @atam2811 Son düzenleyen:

@atam2811 yararlananlardan değilde özel yarar elde edenlerden alınır deseydi sizin dediğiniz olurdu sonuçta bayındırlık hizmeti kamu hizmeti olarak illaki yarar sağlıyor ben sizin dediğiniz şıkka özellikle dikkat ettim cevabı bulamayınca 0,5 olanı işaretledim

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 97
                                            • 98
                                            • 99
                                            • 100
                                            • 101
                                            • 184
                                            • 185
                                            • 99 / 185
                                            • İlk ileti