2019 KPSS a
-
Arkadaşlar a grubundan hazırlanmak istiyorum ama bir kaç sorum olacak cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. 1-işletme fakültesi mezunu hangi derslerden sorumlu a grubu için hukuk iktisat vb 2-tüm kurumların mülakatına girmek için hangi derslerden sorumluyuz hukuk iktisat vb 3-a grubundan toplam kaç net üstü yaparsak kurum mülakatlara veya sınavlara girebiliriz tşk ederim
-
3.soruna cevap veriyim. 122 netim var evde oturuyorum.
-
@beveridge-eğrisi hiç bir yer alım yapmadığı için mi mülakatlarda elendiğin için mi
-
@myasar021 İşletme mezunusun muhasebe çözersin rahat. Muhasebe, iktisat, maliye, hukuk,gky. Bunları cozeceksin. Hepsinden 30+ yaparsan 95+ puanın olur. Gky da bakmayı ihmal etme. İlanlara bakarsan minimum 90 kapatıyor. YDS varsa daha rahatsın, puanlar düşer ama öbür türlü sağlam çalışman lazım. Ben uluslararası ilişkiler mezunuyum, muhasebe çözmedim, kendi alanlarım ile ilgili puanlarım 95+ama hemen atanma durumu olmuyor, mulakatlara giriyoruz, sonuç bekliyoruz.
-
Bende siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mezunuyum. Banada bu konuda yardımcı olur musunuz?
-
"a" ibaresini istemeden mi küçük yazdınız bilemiyorum ama gerçekten itibar mitibar kalmadı bu sınavda küçüldü de küçüldü. 87 üstü puanlarla ben de evde odamda son üç yılımı sorguluyorum. Yıldım mı yılmadım devam ediyorum. Bu yola giriyorsanız tek tavsiyem siz de yılmayın. Zira uzun ve meşakkatli zaman dilimleri sizi bekliyor.
-
@sim YDS 80+ise muhasebe asla bakma. Hukuk, maliye, iktisat çalış, gky sakın ihmal etme. Ama en çok uluslararası ilişkiler çalış.
Sistemli çalış, çok çalış, bir seneni ayır.
İngilizcen yoksa p48 için muhasebe çözmelisin. YDS istemeyen ilanlar aşırı yüksek kapatıyor. Kdk, İçişleri kontrolör, rekabet kurumu, btk sınavlarına başvuru taban puanlarına bakabilirsin.
-
@alageyik08 çok teşekkür ederim hakimlik sınavı için bu dediğiniz dersleri bitirmiştim. Farklı bir şey var mı diye sormak istedim. Sınava kadar tekrar yapıp bol bol soru çözeyim
-
@myasar021 aylardır guy dguy mulakatı bekliyorum. 2018 kpss den sonra ilgöç dışında girebileceğim ilan gelmedi. 4-5 sene önce bu netlerle abartısız 10 a yakın sınava girebilirdim. Amacım heves kırmak değil bence zamanınız varsa deneyin ancak çok çok zor dönemden geçtiğimizinde farkında olun.
-
Alandan 131 netim var 4 alan derside 30 üstü ancak süreç boyunca gk gy hiç çalışmadım. Alandan benden neti düşük olup iyi bir gk gy yapanların dereceleri var. Size tavsiyem gk gy önem verin.
-
@abrakadabraz @beveridge-eğrisi p48 kaç hocam sizin merak ettim
-
@mehmetkvl 92.75 80.yim
-
@abrakadabraz sizinkide derece hocam bence tebrik ederim başarılar dilerim
-
@mehmetkvl p3 73 puan en az 80-85 bandında yapabilseydim 1.2.3. olabilirdi dereceden kastım.
Sıfırdan başlayanlara ders olsun gk gy çok önemli. Ben belki şu an ön sıralardan bilgi veriyorum birde şöyle bir örnek vereyim 2 arkadaşın alan neti aynı birinin p3 85 lerde diğerinin 70 lerde, 70 lerde olan 600üncü 85 lerde olan 200üncü.. iyi bir program yapın. -
@mehmetkvl 89.8 326.yım. Gk gy yerlerde o yüzden biraz geride kaldım. Gk gy fazlasıyla önemli onu anladım.
-
@beveridge-eğrisi tebrikler hocam Allah yolunu açık etsin seninde
-
Bu kadar konuşulmuş gky önemi ben de netlerimi yazayım ki gky daha çok çalışılsın. Maliye 34, hukuk 37, iktisat 27, uluslararası ilişkiler 29 yaptım. Gy 51 doğru gk 49. Gky düşük olsa derece yapamazdım. Temelden gky iyi ise test cozun sadece ben öyle yaptım, karakutu çözdüm, deneme çözdüm. Taktiksel çalışın. Kamu ve uluslararası mezunlarına yine diyorum YDS varsa muhasebe çözmelerini onermiyorum, eğer kendi alanınızda uzmanlaşmak istiyorsanız. Risk alacaksınız ama karşılığını da alırsınız. Bu da bir başka yol olarak aklınızda bulunsun.
-
Ben bir şey sorayım o zaman beyler kpss 2019 öncesi guy ve dguy gelir mi ne düşünüyorsunuz
-
@alageyik08 şu an bir kurumda / bakanlıkta çalışıyor musunuz ?
-
@mehmetkvl Gelmez. Halihazirdaki sürecin sonlanmasi en iyi ihtimalle yaz mevsimini bulacak gibi duruyor. Bu bitmeden de haliyle zor.