İktisat Son Dörtlü
-
Dostlar selamlar..
İktisat son dörtlü için hangi kaynağı önerirsiniz ? Çalışma tüyolarınız nelerdir ?
Benim iksadi büyüme ve kalkınma ile ilgili büyük sıkıntım var. Solow, Harrod domar vs okuduğumu anlayamıyorum resmen. Aklımı çok karıştırıyor. Diğer iktisat dallarında bir sıkıntım yok ama bu bölümde zorlanıyorum. Maliye mezunu olduğum içinde iktisadi büyüme ve kalkınma derside almamıştım.
Ben katalaksiden çalışıyorum ve hiç mi hiç önermiyorum. Aldığıma pişmanım, cümleler gereksiz uzatılmış ve karışık anlatıma sahip. -
@baelish biz okulda metin berberin kitabini okumuştuk basit bir dili var isterseniz bir de ona bakın
-
@abd94 tabi bunu büyüme için söylüyorum zorlanıyorum dediğiniz için
-
@abd94 Bakıcam bi hocam sağolasın. Valla anlamadım gitti. Katalaksi kitabının karmaşıklığından mıdır çözemedim.
-
Yasin Çoban'ın kitabı ile çalışıyorum uzun ama güzel.
-
@baelish Erdal Ünsal'ın büyüme kitabı fazlasıyla yeter. Lider Yayınları'nın da Büyüme-Kalkınma bölümü fena değildir. Metin Berber başlangıç için iyi denebilir ama kitapta birkaç hata bulduğumu hatırlıyorum.
-
Elinde para-banka notu olan var mı arkadaşlar
-
En sıkıntı kısımlar en az önemsenenler oluyor iktisatta. Makro mikro bir şekilde çalışılarak yapılıyor ama TR Eko, Para Banka ve Ulus İkt. en az yapılan bölümler.
-
@antimülakat 16 adet soru
-
@abd94 kesinlikle hocam. Emin olun en az yapılan kısım orasıdır. Bence normal çalışmayla 10 net üzeri yapılır.
-
@antimülakat yapılır. Bu kısımlara çalışırken güncel verilere de dikkat kesilmek lazım.
-
@abd94 kesinlikle son 10 yıl verilerinden de sorulduğu oluyor ara sıra.
-
Monopol yayınlarının tetra diye bir kitabı var oda güzel ven bu sene ondan baktım yalnız sanki anlatımı biraz ağır
-
Paretonun son beşlisi var. Kısa ve sade hazırlanmış ama çıkmış sorularla pekiştirirseniz işinizi görecektir.
-
@antimülakat Öyle elbet hocam ama mesela o bölümlerde ösym kpss kaynaklarında bulunmayan(Akademik kaynaklar da bulunan) bilgilere yöneliyor.Çoğu kpss çalışma kitabı yeni baskılarında ekliyorlar o bilgileri. O yüzden 12-13 netin üzerinde yapmak zor. Ki konu çokluğu da adayları uzaklaştırıyor.
-
@mirliva internette yasemin yalta nin para banka notu var onu indirebilirsiniz
-
Arkadaşlar zeynel dinler hocanın üç cilt olan eski basımındaki anlatım yetersiz mi yenisi almaya gerek var mı?
-
@gençişsiz bence yetersiz hocam o soru kalıpları kullanılmıyor artık şahsi düşüncem. 2000den sorular barındırıyor içinde yani.
-
@mehmetkvl hocam ek olarak ceteris paribus da var artık bu fiyatlardan kitap almak istemiyorum bu ikili de mi iş görmez
-
Tc eko hariç katalaksi biraz yorucu ama güzel kitap ayrıntılı.Yasin ve optimal 5 li daha sade.Tetra da biraz dili ağır .