İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
-
@RootofAllEvil moralinizi bozmayın İnşAllah hocam. Allah size ve diğer kardeşlerimize en güzel makamlar nasip etsin İnşAllah..
Dualarımız sizle hocam...
İnşAllah seneye bu zamanlarda sizlerin de kazandığını görmek nasip olur inşAllah...
-
@RootofAllEvil Cem Yılmaz repliği vardır ya: “bir sonrakinde kralsın be oğlum” 2016 sınavını 0,5 ile kaçırdım bu sınavda ilk 100. Yeter ki bırakma kardeşim
-
Kazanan arkadaşları tebrik ederim hangi kaynakları kullandınız, tavsiyelerinizi bekliyoruz.
-
@uzmanyrdd ben kanun ve çözümlü soru üzerinden gittim sadece yeni başlayanlar için tavsiye edebileceğim bir yöntem değil.
-
Yayın tavsiyesi de bekliyoruz hangi derse nasıl çalıştınız v s..
-
Ben murat eğitimin fasüküllerini hep okudum özellikle anayasa idare ve iyukta çok iyi. Bol bol tekrar ve sadece ÇIKMIŞ SINAV SORUSU ONLARDA DA TARTIŞMASIZ OLANLAR.
En iyi tavsiye edeceğim hep bıkmadan tekrar etmek ve aynı soruyu defalarca bıkmadan çözmek. Sakın ola özgün soru çözmeyin. Çözerseniz mutlaka kendini tatmin etmeye çalışan hocalarla karşılaşacaksınız. Bu neden diye oturup saatlerce aklınızı bulandıracaksınız. En sonda unutmaya çalışacaksınız :))
-
Kazanan değerli tüm dostlara tebrikler. Ben de mülakatı 2 soruyla kaçıran biriydim. Kesinlikle kanunun metni dışında hiçbir şey gelmedi. Çıkmışlar ÖSYM sınav mantığında çok önemli. Bunu sınavlara gire çıka öğrendim artık ve bu yılki KPSS'de çok işime yaradı. Tüm sınavlar için olanlardan çıkmış soruların çözümleriyle çalışmak yeterli olacaktır.
-
@dzndr Artık öyle uzun, biraz yorum gerektiren, olay soruları da yok gibi. Direkt net bilgi soruyorlar.
-
Kanundan tek başına çalışmakla olmaz arkadaşlar. Sadece kanundan çalıştım diyenlerin mutlaka daha önceden ilgili dersle ilgili bilgisi vardır. Tek başına çok ama çok zor arkadaşlar. Bakın kitap demiyorum ama çok kısa da olsa bir nottan bakmanız gerekir. Eğer sadece kanun ile o ders anlaşılsa idi hukuk fakültesine gerek kalmazdı.
Arkadaşlar kanunlar niteliği itibariyle tanımlayıcı özellikte olup ilgili hususu tanımlar. Sadece kanundan çalışıp sınava girenlerin birçoğunun başarsız olma sebebi kuru kuruya madde metni ile bağlı örnek olmadan, akılda kalmadan çalışmaları bu sebeple mantığı oturtamadan sınava girmeleridir.
Arkadaşlar sadece kanundan çalışan biri ÖRNEK OLARAK kast ile taksiri hatta daha da çok çıkan bilinçli taksir olası kast ayrımını yapamaz zira bunlar biraz mantığı zor oturan ve örnekler ile akılda kalan hususlardır. Tüm bunlar ışığında elinizde yardımcı kitap, not vb. bulunması yararınıza olacaktır.
Bir diğer sadece kanunla çalışmama sebebimiz kanunların genel olarak sistematik hazırlanmış olmayıp konular bölümler birçok kanunda ayrı bölümlerle bir bütün halinde değerlenip beraber öğrenilmesi gerekir. Bu durumda sadece kanundan çalışan kişi ilgili konu ile bağlı konuları kaçıracaktır.
Bir örnek daha verirsek hukuki tanımlama olup kanunlarda yer almayan bazı tanımlamalarda zaman zaman sorulabilmektedir. Örneğin muhtemel kesintisiz suç, kanunda yer almamaktadır.
Özellikle geçen sınav döneminde medeni usul üzerinden bu konu çok konuşuldu. Medeni usulü birçok kişi hayatında ilk kez karşılaştı ve çalışmak istedi. Maalesef birçok kişi başta sadece kanun okuyayım dedi ama sistematiği kafasında oturtamadı olumsuzluğa kapıldı. Sonra ben o zamanda dedim. Mesela adalet bakanlığı kısa notu var ona Bakarak çalışın kanun en son eksikleri tamamlamak için olur dedim. Benim dediğim gibi çalışan ve medeni usulü ilk kez öğrenen kişilerden ful yapan da oldu genelde herkes sonradan cok teşekkür etti..
Hayırlı akşamlar..
-
Öncelikle aylardır burada gönül bağı kurduğumuz tüm canlara selam olsun.. Kazanan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Forumdaki çok değerli abilerim kardeşlerim hamd olsun sonucumuz olumlu . Büyüklerimizden edindiğimiz “ Makamlar gelip geçici aslolan insan olabilmek “ düsturuyla yola çıktığımız bu süreçte Allah bizleri şaşırtmasın .. Kazanamayan abilerim kardeşlerim inşaallah sizlere daha hayırlı ve daha iyileri nasip olur ..
-
@Kenan hocam sadece çıkmş soruları çözmek kaymakamlık sınavı için de geçerli mi ?
-
Allah nasip ettikten sonra olmaz diye bir şey yok arkadaşlar 2016 idari hakimlik sınavına öylesine girmiştim aldığım puan 53 sıralamam 11 bin küsürdü son sınavda ise 84 puanla 115. olarak mülakata kalmak nasip oldu. Şimdi ise Allah’a şükür süreci olumlu bir şekilde sona erdirdik. Kazanan diğer arkadaşlara da hayırlı olsun. Rabbim herkesin gönlünün muradına tez zamanda kavuşmasını nasip etsin.
-
Sonuçların acıklandıgını bugun ogrendım ve inanın kendım kazanmıs gibi mutlu oldum gözlerim doldu.Burada emek veren her sekılde bızlere yardımcı olan bıglılerını tecrubelerını paylasan arkadaslarımız var sızın adınıza cok cok sevındım Allah yolunuzu açık etsın.Insallah seneye bu zamanlar bızler aynı duyguları yaşarız :)Hepınızı tebrık ederım:)
-
@Kenan hocam justice tavsiyesi almistim siz onermezmisiniz
-
@olursaolur hocam ben 2016 sınavından sonra yazmıştım cimer'e. hukuk dışı alanlardan 40 kişi alındı diye cevap gelmişti bana.
-
@FC-Real-GDP yine yazalım o zaman hocam.ben de yazılı sinavi sordum çok absürd bir cevap gelmişti burda paylaşmıştım hatta insallah yine oyle bir durum yaşamayız
-
@botan01 ona hiç hazırlanmam hocam ama sorularını gördüm. Sadece mahalli idarede ve teşkilat yapısında eksik kalır bence
-
@av-alper aldım bende ama hiç hoşuma gitmedi olduğu gibi duruyor hocam.
-
@Mehmetemir kardeşimin yazdıklarına imzamı atarım. Şunu da naçizane eklemek isterim . Dostlar Vergi Hukuku ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu kısmının hepsini doğru yapmak rakiplerinizden 10 adım önde olmanızı sağlayacaktır. İnşaallah temelinizi kitaplardan attıktan sonra sınava 1 ay kala sadece kanun okumanız sizlere çok faydalı olacaktır birebir tecrübeyle sabittir. İnşaallah emeklerinizin karşılığını kat be kat alırsınız. Allah yar ve yardımcımız olsun .
-
@dzndr hocam çıkmış soruları hangi kaynaktan alıp çözelim