2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları
-
@alexistocquevill dönem başı ve dönem sonu ticari alacak verilmediği için ticari alacağı 2 ye bölmedim. En iyisi cevapları beklemek .
-
@alexistocquevill donem basi ve donem sonu denilmedikce 2 ye bolunmez hoca aynen kabul edilir cevap 72 olacak yani
-
@köymen10 hocam yetmis ikiyi nasil buldunuz donem basi ve sonu demedigi icin ben direkt 60/10= 6 devir hiz dedim 360:6 =36 gun diye buldum
-
Şıkları vatan hizmeti kamu denetciligine basvurma vevar bilgi edinme olan bir soru vardi. Onun cevabi neydi acaba ?
-
@nilayfb vatan hizmeti
-
@muzgor teşekkürler hocam
-
@dnd 60 milyonun yarısı peşin tahsil edilmiştir diyordu soruda hocam. Dolayısıyla yarışı kredili satış kabul edilmeliydi. (30milyon). Yok sonu ve başı ayrımı vermediği için alacaklar direk 6 milyon kabul edilip 30/6=5 sonrada 360/5=72 çıkıyordu en azından ben böyle yaptım:)
-
İktisatta azalan marjinal fayda sorusunda şıklarda jevons var mıydı. Ben Marshall yaptım ama ne şimdi bu sorunun cevabı
-
@friedmanmilton Marshall hocam
-
@maliyefs ben de öyle yaptım hocam da birçok arkadaş ortalama alacakları (Dönembaşı+sonu)/2 den 3 bulmuş
-
Harcama vergilerini soran soruda BSMV harcama vergisi midir?
-
@başkent1910 evet hocam.
ya maliyede 14 soru tamam fakat bir tane maliye teorisini hatırlayamadım. tibout, dışsal faydalı soru, diğeri neydi? mali yanılsama maliye politikası olarak düşündüm. -
@başkent1910 evet hocam. Bsmv harcama vergileri arasında yer alır.
-
Sorular bugun yayınlanır mı dersiniz arkadaslar? 12 Ağustos sınavının soruları 14 Ağustos’ta yayınlanmış
-
@gazi3 insallah yayinlanir
-
@başkent1910 hocam 2016 sayıştay yazılı sınavında benzer bir soru vardi. Herkes direk almış alacakları ancak ben ortalama alacak olacak diye 2ye bölmüştüm tam olmayan saçma bir sonuç çıkmıştı. Diğer bir çok arkadaşım 2ye bölmeden yapmışlar ve tam bir sayi çıkmıştı. Sorular ve cevapları yayınlanmadığı için hangisi doğruydu bilmiyorum. Ama tam sayı çıkmayıp küsuratlı saçma bir sayi olduğu için 2ye bölme mantıksız diye düşünüyorum.
-
@marsiyal Ben denklemin diğer taraflarını da genişleterek çözmüşüm o zaman işlevsiz oluyor haliyle. Cevap denilen gibi 10 muhtemelen doğru çözülmüş.
-
Peki arkadaşlar öncüllü Medeni sorusu vardı 1 ve 2 yapan var mıydı
-
@başkent1910 alt soya özgülenmesi ile miras açıldığı zaman acz hali yoksa mirastan çıkarılanın istemi öncüllerini doğru kabul ettim ama hangileri bilmiyorum.
-
@maliyefs hocam normalde kredili net satislar/ortlma alack ama burda donem bilgisi yoktu bes alamayiz,net satusi bende 30 milyon diye dusundm ama 120 yoktu cvplarda o yuzden direkt 60 bence