Kampüs Deyince Aklınıza İlk Gelen Üniversiteler Hangileri?
-
Ankarada yaşayan biri ve okuyan biri olarak, ODTÜ, HACAETTEPE, BİLKENT kampüslerinin bir öğrenci için bir çok şeye sahip olduğunu söyleyebilirim. Gazi , Ankara ve Yıldırım Beyazıt Üniversiteleri merkezde fakülte fakülte oldukları için kampüsleri çoğu öğrencinin okuduğu fakülteyi içerisinde barındırmıyor. Bu yüzden listeye dahil edemedim.
-
Ege Üniversitesinin kampüsü Bornovada yer almasına rağmen çok dağınık, yol geçen hanı gibi hoşuma gitmedi, Dokuz Eylülde de bazı fakülteler merkezde iken bazıları büyük kampüste.
-
Adana Çukrova Üniversitesi kampüsüne gitme fırsatım oldu baya da güzel, arkasından dere gibi bir şey var. Büyük bir kampüs, Anadolu Üniversitesinin kampüsü meşhurdur ancak onunda sürekli yokuş çıkılan bir olduğunu söyleyebilirim çık çık bitmiyor pek hoşuma gitmedi.
-
Çukurova üniversitesi kampusu ortam olarak çok iyidir.manzarasina zaten diyecek yok.
-
Samsun ondokuz mayıs üniversitesi, isparta Süleyman Demirel üniversitesinin de kampüsleri sürekli gelişen ve öğrenciler için oldukça uygun bir kampüs haline geliyor. Konya selçuk üniversitesinde de üniversite öğrencilerinin kaldığı Bosna Caddesinin oldukça meşhur olduğu söyleniyor
-
kampüsler gerçekten üniversiteyi üniversite yapan şeyler.bu açıdan önemli.
-
Uludağ Üniversitesi'nin yerleşkesi sağlam...İstanbul'daki tüm yerleşkeler ise kötü.
-
Bir Adanali olmasam okuyacağım okul Çukurova olurdu.Bununla beraber İstanbul Uni Beyazit kampusü çok kötü.
-
@Rawls hocam bir adanalı olarak ortam ve kampüs açısından tr nin en güzel ünisidir çukurova , odtü den bence çok daha sosyal
-
Diğer illeri bilmem ama Ankara'da en iyi kampus ODTÜ'nündür. Bunu söyleyen sadece ben değilim, Ankara'nın başka üniversitelerinde okuyan tanıdıklarımdan da duymuştum. Gördüğüm diğer kampuslardan Hacettepe'nin Beytepe Kampusu ile Bilkent Kampusu bana çok yapay gelmişti. ODTÜ Kampusunda nadiren dışarıda insan görüldüğü sabah 5 sularında bile insanın içi ayrı bir huzurla doluyor. Ancak Bilkent ve Beytepe kampuslarında etrafta hiç insan yokken öyle hislere kapılmamıştım. ODTÜ kampusunda bölümler ve yurtlar birbirine yakın olduğu için kaynaşma ortamı da daha iyi oluyor yani asosyal biriyseniz, ODTÜ'de de asosyalliğinizi devam ettirmeniz için ek bir çaba sarf etmeniz gerekir çünkü bilardo dersinden şan dersine, korfboldan su altı hokeyine, Quidditch topluluğundan e-Sporlar topluluğuna kadar birçok ders, spor ve öğrenci topluluğu ve bunların düzenlediği etkinlik mevcut. Kürek takımı antrenmanlar için Eymir Gölü'nü kullanırken Amerikan futbolu ve ragbi takımları Devrim Stadyumu'nu kullanıyor. Ayrıca kampus içinde öğrenciye beleş, mezununua paralı tenis kortları, cüzi bir miktarla girilen kapalı yüzme havuzu, fitness salonu vs. imkanları da mevcut. Halı sahaları da dışarıdaki fiyatlara göre oldukça uygun. Kampus içi sürekli dolaşan ring servisleri de var. Ve en önemlisi de Ankara'nın ciğerleri olan ODTÜ ormanı sayesinde kampusta bulabileceğiniz tertemiz havayı Ankara'da başka bir kampusun içerdiğini sanmıyorum.
Ayrıca, Sakarya Üniversitesi mezunu birkaç kişi de kampuslarını çok övmüşlerdi. Sapanca Gölü'nün manzarası çok iyiymiş...
Ek: TDK'ye göre kampüs değil kampus olarak yazılır. Yerleşke de denilebilir.
-
@odtüsbky forumda böyle kişilerin olması bizi daha güçlü kılıyor. Eyvallah kardeşim, bir işe girdikten sonrada buralarda kalmaya devam etmeni bekliyoruz senden özel rica, escobar_p aynı şeyler senin içinde geçerli
-
Kesinlikle Ankara Üniversitesi değildir hele ki Cebeci Yerleşkesi hiç değil :cartwheel_tone2:
-
Kampüs deyince aklıma gelen ilk üniversite ise kesinlikle Boğaziçi Üniversitesidir. Orayı gördükten sonra kendi üniversitemin kampüsü lise gibi gelmişti:cartwheel:
-
Gazili olmak ... Neyse ya kampus deyince girmesem o konuya sanki daha iyi, özellikle İİBF kampusü konusunda
-
Bkz: Üniversite denince aklınıza gelen kampüsler? o.O
-
Hacettepe Beytepe kampüsü tabi ki
-
Hacettepe Beytepe Yerleşkesi
-
İki yıl öğrencisi olduğum Akdeniz Üniversitesi de kampüs açısından güzeldir. Kaleiçi mimarisine benzer inşa edilmiş Olbia çarşısı cafeleri ve salonları ile iyidir özellikle simitçisi güzel tartışmaların döndüğü yerdir. Sonradan yapılan Yakut çarşısı da hoştur. Öğrenciler kampüsten çıkmaya pek gerek duymazlar, sosyal imkanları ile yaşam alanıdır kampüs. İİBF'nin kütüphanesi küçük olsa da merkezi kütüphane olanakları ile tatmin edicidir. Merkezi yemekhane gerçekten kampüsün merkezinde yer alır her fakülteden kolayca ulaşılır. (Yakut'un yemekhanesi daha boş oluyor o yüzden ) Antalya Kültür Merkezi, Cam Piramit ve Konyaaltı sahiline yakınlığı, merkeze otobüsle 15-20dk. uzaklığı diğer artılarıdır.
-
O kadar konuşmuş bir ktü dememişiz nazarımda efsanedir.
-
ODTÜ
Ege Ünv.
Akdeniz Ünv.
Kastamonu Ünv.
İTÜ
Yeditepe Ünv.