2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@efe_yakup kesinlikle. yalnız şöyle bir şey yaptım, 800000/40000 yazdım eşittir 2 dedim o anki kafa ile:s bence sonucu yazmışım eşittirden sonrasına bakmasınlar:) kaç puan kırılır acaba
-
Ticaret soruları nasıldı arkadaşlar önceki senelere göre zor veya kolay?
-
Beni en çok maliye zorladi. Medyan seçmen modeline örnek ne olaki 50 nin altindayim maliyede kesin.
-
Baktim aklima hiçbir şey gelmiyor, saçmalayayim en iyisi dedim ve şunu yazdim: iki siyasi parti var ve ülkedeki seçmenlerin çoğunluğu bu iki siyasi partinin ideolojileri ile bölünmüş durumda, bu yüzden de her iki siyasi parti de çoğunluğu saglayamadigindan iktidara gelebilmek için iki ideolojiye de kayitsiz kalan azinliktaki bir seçmen grubunun oyunu alip iktidara gelebilmek için bu gruba dönük popülist vaatlerde bulunuyor. Yani secimin sonucunu belirleyecek olan bu azinlik seçmen grubu medyan seçmen oluyor :))))
-
@efe_yakup Tamam doğruyu bulmuşsunuz işte ben de bu durumu çan eğrisi grafiği üzerinde gösterdim medyan seçmeni grafikte tespit edip gösterdim ve belirttim
-
Ben puanlamanin nasil yapıldığını merak ediyorum örneğin gensoru sorusunu genel olarak yanlış yaptım ama belediye başkanının siyasi sorumluluğu çerçevesinde yine belediye meclisinin kararıyla yapılan denetimdir ifadesine puan verilir mi
-
@g-uzmanı, içinde söyledi: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Ben puanlamanin nasil yapıldığını merak ediyorum örneğin gensoru sorusunu genel olarak yanlış yaptım ama belediye başkanının siyasi sorumluluğu çerçevesinde yine belediye meclisinin kararıyla yapılan denetimdir ifadesine puan verilir mi
Açıkçası bende en çok buraları merak ediyorum mesela ivedi yargılama sorusunda verdiğim 3 tane süre net doğru ya da gen soruda siyasi sorumluluk, meclis kararı gibi ifadeleri bende kullandım bunlar puan getiriyor mu? Süreci daha önce yaşayan geçen üstadlar varsa bilgi verebilirse çok seviniriz.
-
@efe_yakup yazım hatası olmuş hocam doğru cevap şudur.
Vergi karşılığı ve beyannamesi mali kardan kayıtlandırılacak.
Bilançoya aktarılacak bedel ise ticari zarar olacak ve ek olarak mali kar nedeniyle ödenecek olan vergi.
50.000 zarar + 12.000 vergi toplamından 62.000 tl zarar bilançoda olacaka)
691 borçta 12.000 tl
370 alacakta 12.000 tlb)
371 borçta 7.000 tl
193 alacakta 7.000 tlc)
692 borçta 62.000 tl
690 alacakta 50.000 tl
691 alacakta 12.000 tl591 borçta 62.000 tl
692 alacakta 62.000 tld)
370 borçta 12.000 tl
371 alacakta 7.000 tl
360 alacakta 5.000 tl -
@maxmin ben de bu şekilde yaptim
-
Benim tahminim örneğin ivedi yargılama ile merkezi sınavlara ilişkin yargılamada 5 'erden 10 tane süre soruluyor ve soru 10 puanlık iken doğru verilen her soruya 1 puan verecekleri yönünde. Yanlış olanların puan sileceğini sanmıyorum bu tarz sorularda.
-
@efe_yakup, içinde söyledi: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Baktim aklima hiçbir şey gelmiyor, saçmalayayim en iyisi dedim ve şunu yazdim: iki siyasi parti var ve ülkedeki seçmenlerin çoğunluğu bu iki siyasi partinin ideolojileri ile bölünmüş durumda, bu yüzden de her iki siyasi parti de çoğunluğu saglayamadigindan iktidara gelebilmek için iki ideolojiye de kayitsiz kalan azinliktaki bir seçmen grubunun oyunu alip iktidara gelebilmek için bu gruba dönük popülist vaatlerde bulunuyor. Yani secimin sonucunu belirleyecek olan bu azinlik seçmen grubu medyan seçmen oluyor :))))
Öncesinde konuyla alakalı bir kaç tanımlama da yaptıysanız muhtemelen tama yakın puan alırsınız.
-
h ttps://www.academia.edu/30544908/Demokrasinin_%C4%B0ktisadi_Analizi?auto=download
Burada ortanca seçmen yaklaşımı ile ilgili bir örnek anlatılmış. -
Ben muhasebe ile ticaretin ayrımını nasıl yapacaklar onu merak ediyorum. muhasebe için muhasebe seçenlerin ayrı grupta toplayıp mı standart sapma yapacaklar yoksa kaç aldıysak o mu öyle olursa ticaret seçenler 70 ten aşağı yoktur ama muhasebe de 100 alan pek çıkmaz nasıl olacak
-
@oa80 o şekilde bir ayrım yapacak olsalar insanlara iki tane ders verip daha iyi olduklarını düşündükleri dersi seçip genel puanlarını yükseltme şansı vermezlerdi, muhasebeyi niye seçtin kardeş, ticareti ezberlemek sayısal mantıktan daha zor geldiği için değil mi ? Şimdi bu isyan niye insanlar iyi olduklarını düşündükleri dersi seçtiler, ticareti yapan adam herşeyi ezberleyip girdiği için yaptı. Kaldı ki muhasebe kurum sınavlarının hepsinde zordu bddk murakıplığada girdim çok zordu yani sadece sayıştaya özgü bir durum değil. Kısacası öyle bir ayrım yapılması sınavın mantığına aykırı geliyor .
-
@70mb aynı şeyi ttk soruları zor olsaydı da isteyecek miydiniz merak ettim
@oa80 Sanırım sınav kılavuzunda böyle bir ayrımdan söz edilmiyor ama adil olan her iki dersi seçenlerin kendi aralarında gösterdikleri başarıya göre değerlendirme yapılarak belirlenmesi olurdu , nasıl ki her ders için standart sapma kendi içinde değerlendiriliyorsa o şekilde -
Bence de yani bu isyan niye ? Hepiniz bilerek ve isteyerek muhasebe sectiniz,haksız rekabetten bahsediyorsunuz. Zırvadan başka bir şey değil dedikleriniz. Muhasebe çalışması daha uzun fakat mantığını kavrayinca yapması daha kolay ve ezber yapmana gerek yok . Ticaret çalışması daha kolay ama onun da ezberlemesi zor . İkisinin de birbirine karşı avantajları ve dezanvajlari var . Çıkan muhasebe sorularını biliyorum ,öyle uzay sorular falan değil. Zaten muhasebe mantığını kavradım diye doğru düzgün muhasebe çalışmadan sınava girmissiniz ,kötü geçince de daha zordu diye bagiriniyorsunuz. Hiç samimi değilsiniz ...
-
@maxmin kusura bakma ama kardeş sana hiç yakıştıramadım . Oyunun kuralını bilip de kaybedince oyuna isyan eden insanlardan farkın yok . Bütün kuralları onceden belli olan bir sınava girdin isyan ediyorsun akıl tutulması yaşama bence .
-
Muhasebe soruları bir önceki yazılı sınavda yapılabilir cinstendi, bu sınavda ise kolaydı
-
@emoward kardeşim düzgün çalışana her ders kolay zaten . Adam 5 bilinmeyenli denklem soruyor sanki . Biri yukarda yazmış Özkaynak sorulur mu, dönen varlık duran varlık sor falan demiş :)) şaka gibi gerçekten ya ,Özkaynak hesapları şirket ve yatırımcı için en önemli hesaplardir,adam çıkmış Özkaynak sorulur mu diyor :)) ne denir ki yani .. pes!!
-
@atam2811 ben illa böyle olsun vs demedim ki kardeşim kendi görüşümü söyledim sadece, o da suç değildir heralde benim için farkeden bir şey yok zaten sıkıntı ettiğim bir konu değil
Geçen sınavda da muhasebe seçenler avantajlıydı ama nasıl değerlendirildiği hakkında bilgim yok