28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
-
@atlas07 sorular kaliteli baya ama yapılır süre sıkıntısı oluyor biraz onu iyi ayarlamanız lazım
-
Ben bundan iki önceki sınava girmiştim. Seneyi hatırlayamadım ya 2017 ya da 2016. O dönem maliye beni zorlamıştı. Geçen sınavda da maliyenin zor olduğunu duydum. Şimdi başvuru yapacağım ama muhasebe mi maliye mi seçsem kararsız kaldım. Girdiğim yıl yeni mezun olduğum için zorlamış olabilir diye düşünüyorum ama muhasebede nasıl sorular sorulduğu hakkında hiçbir bilgim yok. Giren arkadaşlar muhasebeyle ilgili görüş verebilir mi acaba? Zorluk düzeyi nedir? KPSS ile yakın mı vs...
-
@mbguy muhasebe secmeni oneririm maliyeye gore daha kolay
-
@zencitarzan Sınavı geçemeyip uzman olan bir arkadaşla konuşmuştum il göç sınavında. Duyum değil gerçek yani.
-
@zencitarzan ikametgah istanbul yazsam. sonra ikametgah belgesi isteniyor. kesin olmayan birşey için şehirlerarası ikametgah değiştirmek bayağı zor olur.
-
@zencitarzan Anladım hocam, cevabınız için teşekkür ederim.
-
@simón-bolívar yani siz de haklısınız hocam ama durum bu başımdan geçen olay geçen sene böyleydi sonra üzülmeyin diye söylemek istedim.
-
Arkadaslar sinav ucretini yas ve derslerin yazili oldugu ilan metninin linkini yazabilir misiniz bende o metni bulamayanlardanım anlamadim
-
@bulbasaur yani baraj altı kalan birisi de uzman olabiliyor ozmn ingilizcede 75 genel yetenekte 65 barajı istemişler bu alımda. 2018 sınavında farklıydı.
-
Müfettiş yardımcılığı 18 ay tamamen turne şeklinde geçiyor sonrasında ise yetkinizi alıyorsunuz Türkiye’nin her bölgesine denetime gidersiniz hatta yurt dışı şubelerine iştiraklerine denetimlerine de gidersiniz ilk 3-4 yıl yoğun şekilde üstünüzde baskı ve çalışma stresi hissedersiniz daha sonrasında ise siz üstad olmaya başladığınız için basit ayak işlerinden kurtulursunuz müfettiş olursanız 15 senede Başkan olma ihtimaliniz vardır. Uzman yardımcısı olacaksanız sabit olduğunuz için de olumlu yönleri vardır çoğu müfettiş ve iç kontrol sabite geçmek ister bir süre sonra uzman yardımcısı iken şube hariç genel müdürlükte direkt şubelerle iletişimde olan birimler ve hiçbir şekilde şubelerle işi olmayan bankanın önünüze gelen her işini yapmak için kafa yoran bir beyin takımı vardır buralar da iyidir ama yapınıza göre iyidir Yani daha çok şube odaklı çalışmak mı banka menfaati daha ön planda bankanın mevzuat, ürün geliştirme, dünyada olanları bankaya taşıma ve alt yapı ekran yenilikleri İçin de uğraşabilirsiniz 20 senede Başkan olabilirsiniz. İç kontrol ise teftiş ve uzmanlık arasında kalmışlardır denetim yaparlar ama daha çok birimin ne iş yaptığına dairdir genel müdürlükte daha çok bulursunuz teftişin yetişemediği yerde şubelerde de görürsünüz ama soruşturma açamazlar görüş bildirirler yeterince boş vakitleri olduğu için her iki kesimin de gözü hep oradadır rahattır güzeldir hoştur insanın olası gelir ama mevzuat bilgileri ve realiteyi bilmedikleri için geriden gelirler yine başka olabilirler ama 20 senede. Her bankada bunlar vardır genel bir açıklama yapmak istedim. Eğer bu üç unvandan birisini olacaksanız bankada kişilik yapısına ve tarzınıza göre de seçin hepsinin artı eksileri var turnelerin getirdiği maddi artı durum hayattan da götürürken uzmanların daha rahattır hayatı ama bilgi birikim bakımından da ürün geliştirmiyorsan bankalarda çok önemli değilsindir fakat teftiş seni önemli yapar nihayetinde sen denetleyeceksin ama senin yazdığın mevzuata uyarak denetim yapacağı için de bir rahatlık olur. Yani duruma göre değişen şeyler vardır. Hayatınızı ve kişilik özelliklerinizi ön planda tutarak unvanları seçin. Maaş konusunda da kamu bankaları için bu üç unvan turneler hariç yıllık 4.900-5100 arası değişir son zamlarla birlikte. 3maaş temettü 4kere ikramiye 2 kere prim bu söylediğim ortalamanın içindedir. Son olarak her sene 2 kere normal zam alırlar fakat sağlık güvencesi olarak emekli sandıkları ve birçok hastane ile anlaşmalı oldukları için özel hasteneye gidip 1500 liralık işleme 60 lira öder çıkarsınız fakat şunu da söylemek isterim hazineye devredilen bu kamu bankaları için temettü ve sağlıkta avantajlı durumlar kalkacak söylentisi çok büyük.
-
@north-remembers İngilizce 75 değil hocam, bu sene de 70.
@xxx https://webservis.vakifbank.com.tr/sinav/Brosur.aspx -
@north-remembers O yıla özgü de öyle bir şey yapmış olabilirler belki. Ben sadece tesadüf eseri öğrendim.
-
-
@vamos yanlış görmüşüm galiba teşekkür ederim
-
@friedman98 ikamet edilen ilden farklı bir il için sınava girebiliyormuyuz?
-
şöyle bakıyorum da sorduğunuz soruların neredeyse %80 i ilan metninde yazıyor arkadaşlar ilan metnini okuyup geldim anca 2-3 mesaj farklı şeyler içeriyor. Yapmayın biraz okuyun lütfen.
-
Merhaba,
geçen senelerde hukuk mezunları, kaça kaç netlerle mülakata çağrılmıştı? Bu konuda bir bilgisi olan var mı? -
Sınav ilanına Vakıfbank ana sayfasından ulaşılabiliyor.
Doğrudan link:
https://www.vakifbank.com.tr/Default.aspx?pageID=2688Özet bilgiler:
28.04.1991 ve sonrası doğmak
31.07.2019’a kadar mezun olmak
Bu yıl farklı bir kurum sınavı hazırlıyor: Boğaziçi Üniversitesi
Başarı için barajlar değişmiş:
Yabancı Dil min.70 aynı zamanda GY 65 olmalı
Sınava girenlerin ortalama puanları dikkate alınarak sıralama yapılıyor. Baraj, sınava girenlerin başarısına bağlı. Geçen yıllara göre değişken olabilir.
İlanın sonunda Dikkat önemlidir alanı var: Başvuru sırasında doğru bilgi girilmesi konusunda... -
@makulguvence geçen yıllarda neresi hazırlıyordu biliyor musunuz?
-
@bellatrix Eski ilanlardan...2017:Anadolu Üniversitesi 2018: Ankara Üniversitesi