• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@istihbarat_mia, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@cevatcobanli444 ilana daha var en az ağustos sonu
-
İlan ağustos sonu gelecek ise o zaman sınavın 27 ekimde olacağı söylentilerinin doğru çıkma ihtimali yüksek. 2015 teki ilk kpss siz sınavdan bu yana ilanla sınav arasında 60-65 gün civarı süre olmuş, 24-25 ağustos gibi ilan gelir dersek sınav 27 ekime denk geliyor.
-
kitaplar bol bol çıkıyor bizi de tekellikten kurtarıyor ancak dikkatimi çeken şey fiyatları oldu.. Neredeyse hepsi 100 tl civarında geziyor...
-
@kemoenes Kağıt fiyatlarındaki uçuştan dolayı dostum, 1650 sayfa kitabı fotokopi çektirsek bile tahmini 100 lira tutar, geçen seneye kadar fiyatların bu seviyede olması mantıksızdı ancak artık kağıt fiyatlarından dolayı yeni basım kitapları ucuz almak imkansız.
-
bir kaç istisna hariç önüne gelen kopyala-yapıştır soruları ile kaymakamlık kitabı çıkarıyor.bu iş bu kadar kolay olmamalı:).aklıma 31 martta vatana millete hizmet için(!) yüzbinlerce kişinin muhtar adayı olması geldi.kaymakam olma hayali kulağa hoş gelir anlıyorum ama hayal kuran bilinçsiz çoğunluğa bu kitapları itelemek...bilemedim
-
@mülki, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@kemoenes Kağıt fiyatlarındaki uçuştan dolayı dostum, 1650 sayfa kitabı fotokopi çektirsek bile tahmini 100 lira tutar, geçen seneye kadar fiyatların bu seviyede olması mantıksızdı ancak artık kağıt fiyatlarından dolayı yeni basım kitapları ucuz almak imkansız.
üstad öyle tabi de çalışmayan kişiler için ciddi bir külfet.
-
Arkadaşlar Metin Kayanın İdare hukuku ve teşkilat kitabı nasıl kullanan var mı?
-
@kemoenes Hem de fazlasıyla külfet, nisandan beri sadece kitaplara 500 tl civarında para vermişim, sınav ücretiyle birlikte bin lirayı bulacaz bu gidişle. Aslında bu kitaplar e-kitap olarak satılsa ve misal kitabı bir kez alınca kitabın güncellemelerinden falan da faydalansak bir daha asla basılı kitaba para vermem.
-
@yurtlu-john kitap başı 20 lira karı olan biri 1000 kitap satsa 20.000 tl tertemiz kar alır, easy money diyelim
-
@mülki, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@kemoenes Hem de fazlasıyla külfet, nisandan beri sadece kitaplara 500 tl civarında para vermişim, sınav ücretiyle birlikte bin lirayı bulacaz bu gidişle. Aslında bu kitaplar e-kitap olarak satılsa ve misal kitabı bir kez alınca kitabın güncellemelerinden falan da faydalansak bir daha asla basılı kitaba para vermem.
kesinlikle öyle, e-kitap olarak var birkaç kitap aldım ama telefondan hiç çalışılmıyor, insanın aklından gidiyor. Kitaplardaki handikap güncelliğini yitirmesi ve maliyet. Geçen sınavda gördüğümüz üzere sorulara yakın kitap bulmak da mesele. Bakalım bu sene nasıl bir sonuç yaşayacağız. Az ama öz alacağım desek bile en az 500 tl gözden çıkartmak gerekiyor. Bir de bu mesleğin hayali göz önüne gelince varsın gitsin diyorum
-
Arkadaşlar kaymakam adaylarının büyük çoğunluğunun görev yerlerinin değişmesinden dolayı sınavla ilgili çalışma yapılamadığı , söyleniyordu yakın zamanda tamamlanan kaymakam adaylarının yer dağılımı sonunda sınavla ilgili çalışmaların başladığı , yönetmelik değişimiyle birlikte yakın zamanda ilanın geleceği söyleniyor. Tahminimce Eylül sonu Ekim başı gibi yapilacak sınav. Ek olarak sayı konusunda tartışmaların olduğunda konusuluyormus kurumda. 100 kesin fazlası da olabilirmiş. İyi çalışmalar
-
@müspetmenfi ilk baskı bende var baskı dizgi iyi sayılmazdı, kitapta eksikler de mevcuttu ancak geçen sene aceleye gelmiş olabilir. Özet bi kitap themis yada nohutçu kadar kapsamlı ve ayrıntılı değildir, kullanılabilir
-
@aday-adayı Saolun hocam elimde şuan themis var zaten değişiklikleri eklersem sıkıntı kalmaz sanırım.
-
Kitap olduğu icin duyumlarımızi rahat yazamıyoruz malum yanlis anlasilmasin diye:)
Aldığım bir kac duyum ve özelden ulaşan arkadaşlarımızın bakanlıktan aldığı saglam duyumlara göre ceteris peribus 2019 da sinav olacak, tarih ekim sonu kasım başı daha ağır basmaktadır, sayi konusunda 100 ve üstü olacak. -
tesekkurler yiğit bey
-
@kemoenes @mülki aslında benim çalıştığım e-kitap var. Onların dışında sadece Yiğit hocanın kitaba bakıyorum. Tüccarlara para kaptırmaktan bıktım. Fiyatları da çok uygun. Değişiklik olunca otomatik güncelleniyor. Tablet üzerinden okuyorum çok kullanışlı. Reklam yapıyor dememeleri için isim vermiyorum. Ama isteyene özelden isim verebilirim
-
Facebook’ta ve burda duyum akıyor maşallah. Tüm duyumlar ya kitabı olanlardan yada yeni kitap çıkartacak olanlardan geliyor:) Ekimmiş kasımmış şu kadar açık varmış falan. Sizin sahip olduğunuz bilgilere personel genel müdürü sahip değildir hadi iyi geceler.
-
@isko61 forumu ne kadardir takip ediyorsunuz bilmiyorum ancak burada yazan ozellikle 3-5 kisi son 3 kaymakamlik sinavi icin nokta atisi tahmin yapti. 2 sene klasik yapilan sinav icin bu sene test olacak dendi, dogru cikti. sayi konusu dogru cikti, 70'i gecemeyen mulakata kalamayacak dendi dogru cikti, az sonra aciklanacak denmesi bile dogru cikti. bu sekilde kirici seyler yazarak calismalarini verilen tarihlere gore ayarlayan kisilere de kotuluk yapiyorsunuz aslinda farkinda olmadan. yigit yilmaz isimli arkadasla hayatimda bir kere konusmadim. kitabini da almadim ancak hatirladigim kadariyla o da sinavi kazanmadan evvel forumdaydi. simdi kendisi yardimci olmaya calisiyor. insanlari kirmayalayim, bu ortamdan uzaklastirmayalim. iyi aksamlar.
ekleme: simdi baktim siz de aralikta demissiniz. tesekkur ederim kendi adima duydugunuzu yaziyorsunuz demek ki. ne kadar cok duyum o kadar iyidir. hic olmazsa umudumuzu koruyoruz.
-
@varetopilfredo forumu uzun yıllardır sürekli takip ediyorum kardeşim. Yazdığım gönderide Facebook diye belirtmemin zaten özel bir amacı var. Burda canmavi amirim gibi isimlerin duyum kalitesi tartışılmaz. Hepsinden Allah razı olsun. Ama gönderiyi iyi okursanız kitabı olanlar ve çıkartacak olanlar diye bahsetmişim ve Facebook diye eklemişim. Sınava çalışanlara Kötülük yapan ben değilim kötülük yapan sınav tarihini ay ay erteleyip ilan umutları sıcak tutup bundan kitap kurs vb. Şekilde yarar sağlayanlardır. Bu mesleği isteyenler zaten duyuma aya bakmadan çalısıp zamanı geldiğinde inşallah kazanacaklar. Uzun polemiklere girip forumu işgal etmeyelim.
-
o zaman facebook gruplarında durma çık hem grupta durup hem de o duyumlardan şikayetçi olma