Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Kadrosu
-
Dikkat edilirse, çok çeşitli kişileriz. Her kuşaktan, her anlayıştan insan var aramızda. Ama bir Maliye Müfettişi tipi de var. Dışımızda olanlara ve hele benzerlerimize hiç benzemiyoruz. Bizi biz eden de işte o benzemezlikte. Başkalarına karşı benzemezliğimiz içinde biz birbirimize çok benziyoruz. Kendi aramızdaki tek tek benzemezlikler de çeşitlilik, zenginlik olarak ortaya çıkıyor.? Cemal Süreya
Müfettişlik hayalimin mimarıdır Maliye Müfettişliği. Çok güzel bir haber bu. Selam olsun.
-
üstadlar , hazine ve maliye bakanlığı teftiş veya uzmanlık kadrolarında kurum sınavında fark yaratan dersler nelerdir ? yani kpss ye göre daha zor ve seçici hazırlanan dersler ? muhasebe ve maliye kpss de çok yüzeysel bunlar için ek çalışma kitabı vs almaya gerek varmıdır ? daha önce kurum sınavlarına girmiş arkadaşlar yazarsa sevinirim.Kpss yeni bitti şuan yds çalışıyorum olası bir kurum sınavına nasıl hazırlanmalıyım hiç bir fikrim yok teşekkürler şimdiden ..
-
@Baumol Bir tanıdığın Kaymakamlık hayaliyle Ece Ayhan'ın Kaymakamlık tecrübesi arasında duygusal bağ olduğunu düşünmüştüm vaktinde:) Sanki Şairin yerine koyuyor gibiydi kendisini, siz tabi bu minvalde yazmamışsınız ama paylaşımınız bana onu hatırlattı:)
Kolaylıklar dilerim çalışmalarınızda umarım süreçler hayalinizce ilerler.
-
@plansız Benim hayalimle Cemal Süreyanın tecrübeleri bir bütün olur inşallah. 1.5 yıldır iş teftiş 1 yılı aşkın da Sgk teftiş sonucu bekleyen biri olarak bu gelişmeyi bir işaret sayıyorum. Çok teşekkür ederim size de kolaylıklar diliyorum :))
-
Hey gidi maliye müfettişliği bir zamanlar sayıştay denetçiliğinden bile daha forsluydu. Rahmetli GİB başkanı Adnan Ertürk sayıştay denetçi yardımcılığından maliye müfettişliğine geçen isimlerdendi. Maliye müfettişi olanın bürokraside sırtı yere gelmezdi mutlaka bir makama gelirlerdi.
-
@RootofAllEvil Tabi dostum, 2010 yılına kadar Sayıştay Denetçiliği gerçek anlamda bir forsa sahip değildi. Eh gerçi kazanımının bir kısmını 2011'de yitirdi Sayıştay ama tabi halen yeri tartışılmaz durumda şu an. İçsel bazı sorunları es geçerek söylüyorum bunu tabi ki.
Ama 2010 yılına kadar ki dönemde Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Başbakanlık Teftiş Kurulu ve Maliye Teftiş Kurulu kamunun açık ara en forslu üç kuruluydu. 2010'da ydk gitti, Sayıştay'ın ön plana çıkması ile btk da fors kaybı yaşadı. 2011'de zaten mtk da vdk'ya yenildi.
Ama sanki son gelişmeler nostalji yaşatacak gibi, kim bilir? -
Bir guzellik yapsalarda soyle kallavi bir 500 kisilik ilan gelse diyecem ama olmaz kuvvetle ihtimal. Vmy den dili yandi maliyedeki ustadlar zumresinin. Simdi tekrardan az olsun kiymetli olsun mantigi devreye girer. Tabi bu kadro icin salt calisip sinavlarda basarili olmakta yetmez ciddi referanslarin savasmasida gerekecek gibi. En nihayetinde bari artik vmy leri biraz salsinlar 3 yil yetkiydi yeterlilikti suydu buydu nefes aldirmiyorlardi malum. Artik biraz daha gevsetmeleri gerekiyor vmy leri.
-
@LioN, içinde söyledi: Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Kadrosu
ustadlar zumresinin.
Beyefendiler masası
-
Biz zamanında söyledik aylar önce KPSS dem sonrası açılmasını beklediğiniz konu başlığına Hazine ve Maliye müfettiş yardımcılığı geliyor diye kimse bizi fazla umursamadı bundan sonra duyumlarımı yazmayalım mı anlamadım ki
-
Yalnız o değil de mtk kökenliler ne yaptı etti olayı kendi istedikleri gibi hale getirdiler. Bakanın atayacağı hazine ve maliye müfettişlerinin yanında diğer %5 likleri de kendi saflarına çekecekler. Vdk ile ilgili cb kararı bekliyoruz bakalım yapısı işleyişi nasıl olacak? Üstadlar vdk yapılanması gelmeden vmy ilanı gelmez diyor. Ankara'daki vdk eğitim grup başkanlığı da kapatılmış.
-
@YunusEmre_58 hocam guy alımıyla ilgili duyumunuz var mı?
-
@YunusEmre_58 guy var mi Hocam ya
-
30 u bize verseler bari
-
Adamlar 20 yıl maliye bakanlığında müfettişlik müdürlük yapacak ki “üstadlar “ dediğiniz bu insanlar heralde sonra dilleri yanacak 500 kişi alıyoruz bu adamlar liyakatsiz diye. sokaktan birini al 10 - 15 yıl maliye bakanlığında çalışsın kpss a da 1. Olandan daha iyi olur zaten. Tecrübe en önemlisi okuyup ezber yapmak değil şimdide 30 40 alsınlar yok forsmuş yok havasıymış cıvasıymış 1000 vmy ilanı bekliyoruz isim değişip maliye müfettişi oluyor 50 kişi şaka gibi bişey ne günah işledimde 2018 kpss ye girdim acaba guy unda adını değiştirip muy yapsınlar liyakat içinde 10 kişi alsınlar her sene.
-
@paretowilfredo ustat yuksek denetleme kuruluna universitedeyken gitmisligim var. bir tanidigimizin yanina gitmistim. bir daire bsk ile gorusmustum bizim sinav zordur falan diyordu ben 10 kusuruncu sinavimda kazandim burayi dedigini hatirliyorum. Yil 2002-2003 falandi sanirim. Ankaradayken babam da kamuda oldugundan cok girdik ciktik bu kurumlara. Todaie ye ve ozellestirme idaresine, bize derse giren hocalarin yanina... ne gunlerdi hayaller ve gercekler... Sükür yine de yogun bir denetim gününden sonra
-
@botan01 6 puan türü var hocam tek değil
-
@Adam-Keeynes hangi puan türleri istenir ?
-
@tikq sakin olun hocam:) vmyler, hmb müfettişi olmadılar yerinde duruyolar:) inşallah ilan gelir biran önce.
-
@aslan1453 dostum ilan felan gelmez artık işin suyu çıktı gelecek tek ilan guy. Ne vmy ne dguy gelir artık
-
Mevcut bakan varken burada güzel sayıda ilan beklemek hayalcilik.bu gidişle yapılanma komedisi yılbaşını bulacak