TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı

KPSS A
    kasım 2019 108 dönem kaymakamlık
    556
    8071
    969774
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • G
      Godot @paretowilfredo Son düzenleyen: paretowilfredo

@paretowilfredo, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı

Dostlar eşdeğerlik hususu için hazırladığımız yazıyı da bırakalım şöyle. Kafasına takılan dostlar inceleyebilirler.
      https://www.tercihiniyap.net/m/ozel-haber/kimler-kaymakamlik-sinavina-girebilir-kimler-kaymakam-olabilir-h7729.html

@klckyahilal Hocam bu yazıdan bir bölüm;

*"Adayların eşdeğerlik belgesi alabilmeleri için Yükseköğretim Kurulu'nun ya bölümleri ile alakalı bir karar almış olması ve bu kararı adaya göndermesi ya da daha evvel alınmışbir karar yoksa bu yönde bir karar alınması gerekmektedir. Adayların bu talebi bir dilekçe ile Yükseköğretim Kurulu'na iletmeleri lazımdır. Şayet yeni karar ile ya da alınmış bir kararın adaya tebliği ile bu belgenin kendisine yollanmış olması gereklidir ki aday Kaymakamlık Sınav sürecini sürdürebilsin.

Adaylar Yükseköğretim Kurulu'na hitaben bir dilekçe hazırlayarak ve dilekçeye;

-Diploma örneklerini
      -Transkript örneklerini
      -Nüfus cüzdanı ya da T.C. Kimlik Kartı örneklerini ekleyerek ......................."*

belki ilginizi çeker :))

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
      • K
        kema boratav Son düzenleyen:

İdari yargılama usulü hukuku dahil mi acaba arkadaşlar

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • A
          albertcamus @kema boratav Son düzenleyen: albertcamus

alt metni

@kema-boratav https://www.tercihiniyap.net/m/ilan/icisleri-bakanligi-kaymakam-adayligi-sinav-ilani-2019-h8234.html

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • K
            kema boratav @albertcamus Son düzenleyen:

@albertcamus, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı

alt metni

@kema-boratav https://www.tercihiniyap.net/m/ilan/icisleri-bakanligi-kaymakam-adayligi-sinav-ilani-2019-h8234.html

Usta bunu gördüm de idari yapı 14 soru diyor oradan acaba iyuk gelirmi diye merak ettim , yani idare hukuku tek sorumlu olduğumuz değil mi

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • A
              albertcamus @kema boratav Son düzenleyen: albertcamus

@kema-boratav Evet hocam, idari yapı dediği İdare hukuku kapsamındaki bir konu ama daha derinlemesine, iyuk dersi sınava dahil değil 🙂

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • A
                albertcamus @paretowilfredo Son düzenleyen:

@paretowilfredo, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı

@beveridge-eğrisi, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı

@paretowilfredo hocam şimdi çok sorulacak. İlk girinizin altına kaynak, soru bankası ve hangi konulara ağırlık vermemiz gerektiğini belirten bir yazı yazabilir misiniz ? 🙂

@beveridge-eğrisi Dostum açıkçası ben bu sınava özel olarak hiç çalışmadım. Bu yönden benim önerilerim ancak gözlemlerime ve işittiklerime dayanabilir. Ancak eğer @can-mavi gibi daha önce bu sınavı kazanmış, başarı göstermiş ve rüştünü ispat etmiş dostlarımız eğer ki bu minvalde yazılar yazarlarsa ben de ilk mesaja bunları ilave edebilirim dostum. Bilmiyorum dostlarımız ne derler 🙂

Çok güzel olur hocam böyle bi çalışma.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • K
                  kema boratav @albertcamus Son düzenleyen:

@albertcamus sağolasın iyi çalışmalar

• D
                    dervisoglu Son düzenleyen:

Arkadaşlar yetki devrinde yetkiyle beraber sorumluluk ta mi devrediliyor ?

• A
                      Av.aylin32 Yasaklı Son düzenleyen:

herkese merhaba ve başarılar,
                      buradaki öneriler üzerine ritüel çalışma kitabını aldım ve bu kadar hatalarla dolu hukuk dilinden uzak ve yanlış bilgiler içeren bir kitap nasıl önerilir hayretler içerisindeyim.
                      Vereceğim iki örnek yeterli olacaktır.
                      Cilt bir anayasa hukuku bölümü soru 159:
                      1982 anayasasına göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, yürütme organının teklif, inha, atama veya onamasına bağlı Resmî veya özel herhangi bir işle görevlendirilemezler ifadesi anayasa hangi yıl girmiştir sorusu cevap olarak 2017 yazılmış
                      böyle bir yenilik yok arkadaşlar sadece bu. ifadeden sonraki cümle mülga edilmiş 2017de
                      Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, yürütme organının teklif, inha, atama veya onamasına bağlı Resmî veya özel herhangi bir işle görevlendirilemezler. (Mülga ikinci cümle: 21/1/2017-6771/16 md.) (...)

İkinci örnek anayasa 172. soru yine yapılan ama aslında yapılmayan bir ilaveyi sormuş?? ürkiye Büyük Millet Meclisi üyelerine ödenecek ödenek ve yolluklar, kendilerine T.C. Emekli Sandığı tarafından bağlanan emekli aylığı ve benzeri ödemelerin kesilmesini gerektirmez.(2) bu ifadenin 2001 yılı değişikliği ile anayasaya girdiği söylenmiş arkadaşlar 2 numaralı dipnota bakarsanız 21/11/2001 tarihli ve 4720 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle, bu fıkrada yer alan “Sosyal güvenlik kuruluşları” ibaresi “T.C. Emekli Sandığı” olarak değiştirilmiştir. ifadesini kolaylıkla görebilirsiniz. gördüğünüz gibi koca bir cümlenin anayasaya girdiğini idda etmek ve bunu böyle yazmak tamamen kanun okumadan uzak bir şekilde yanlış ifadelerle dolu bir kitap ve yanlış yönlendirmeye zaman kaybına sebep oluyor. Üstelik fiyatınında pahalı olduğunu hatırlıyorum. sizleride uyarmak istedim uzak durun 🙂

? 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 5
                      • I
                        IS-LM @klckyahilal Son düzenleyen:

@klckyahilal ptt ile yolladım ben kardeşim

• T
                          tyr61 Yasaklı Son düzenleyen:

Uzmanlık sınavım ile arasında 20 gün var 🙂 ama hedef belli Allah utandırmasın hakkıyla emek verenleri.

• S
                            Semihylc Son düzenleyen:

Herkese hayırlı olsun arkadaşlar 2 ayımız var sıkı bir şekilde çalışarak inş başarabiliriz.Kitap tavsiyesi olan var mı ? Özellikle idare-anayasa ve soru bankası +deneme bile olabilir.Geçen seneden elimde kanunname var ona ek olarak bir kaynak arıyorum.

• hayırlısı035
                              hayırlısı035 Hazine ve Maliye Bakanlığı @klckyahilal Son düzenleyen:

@klckyahilal ben YÖK aradımda PTT gönderin demişti.Telefon: 0850 470 0 965 E-Posta: denklik@yok.gov.tr sor.ne olu ne olmaz.

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                              • S
                                Statik @IS-LM Son düzenleyen:

@IS-LM Anladım hocam teşekkürler.

• K
                                  keskin34 Son düzenleyen:

Hakkımızda hayırlısı olsun gerçekten hakedenlerin kazanması dileğiyle .

• polisiye roman
                                    polisiye roman Son düzenleyen: polisiye roman

Her şeyden önce bu sınavın 2. Aşaması olan mülakat aşamasının adil olmasını istiyoruz.
                                    Ey Allah’ın idareci yaptığı ve büyük bir mesuliyet ile yükümlü kıldığı sayın büyüklerimiz.
                                    Adil olunuz. Sıra kapanlara, akraba kontenjanlarına, politik kısıtlamalara izin vermeyiniz.
                                    Ahmet’iyle Mehmet’iyle hepimiz bu vatanın sadık evlatlarıyız. Yıllardır heba olan emek ve umutlarımız bu 108. Dönemde yeşersin.
                                    Herkese başarılar. Hak etmek güzeldir. Gerisi tahdiri ilahi..

F Nostromo 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                    • C
                                      corleone Son düzenleyen:

Yine geliyoruz Yılanoğlu!

alt metni

polisiye roman 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 10
                                      • polisiye roman
                                        polisiye roman @corleone Son düzenleyen:

@corleone 😄

• K
                                          klckyahilal @hayırlısı035 Son düzenleyen:

@hayırlısı035 tamam hocam saolun bende yollayayım elimde bulunsun

• ?
                                            Eski Kullanıcı @Av.aylin32 Son düzenleyen:

@Av-aylin32, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı

herkese merhaba ve başarılar,
                                            buradaki öneriler üzerine ritüel çalışma kitabını aldım ve bu kadar hatalarla dolu hukuk dilinden uzak ve yanlış bilgiler içeren bir kitap nasıl önerilir hayretler içerisindeyim.
                                            Vereceğim iki örnek yeterli olacaktır.
                                            Cilt bir anayasa hukuku bölümü soru 159:
                                            1982 anayasasına göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, yürütme organının teklif, inha, atama veya onamasına bağlı Resmî veya özel herhangi bir işle görevlendirilemezler ifadesi anayasa hangi yıl girmiştir sorusu cevap olarak 2017 yazılmış
                                            böyle bir yenilik yok arkadaşlar sadece bu. ifadeden sonraki cümle mülga edilmiş 2017de
                                            Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, yürütme organının teklif, inha, atama veya onamasına bağlı Resmî veya özel herhangi bir işle görevlendirilemezler. (Mülga ikinci cümle: 21/1/2017-6771/16 md.) (...)

İkinci örnek anayasa 172. soru yine yapılan ama aslında yapılmayan bir ilaveyi sormuş?? ürkiye Büyük Millet Meclisi üyelerine ödenecek ödenek ve yolluklar, kendilerine T.C. Emekli Sandığı tarafından bağlanan emekli aylığı ve benzeri ödemelerin kesilmesini gerektirmez.(2) bu ifadenin 2001 yılı değişikliği ile anayasaya girdiği söylenmiş arkadaşlar 2 numaralı dipnota bakarsanız 21/11/2001 tarihli ve 4720 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle, bu fıkrada yer alan “Sosyal güvenlik kuruluşları” ibaresi “T.C. Emekli Sandığı” olarak değiştirilmiştir. ifadesini kolaylıkla görebilirsiniz. gördüğünüz gibi koca bir cümlenin anayasaya girdiğini idda etmek ve bunu böyle yazmak tamamen kanun okumadan uzak bir şekilde yanlış ifadelerle dolu bir kitap ve yanlış yönlendirmeye zaman kaybına sebep oluyor. Üstelik fiyatınında pahalı olduğunu hatırlıyorum. sizleride uyarmak istedim uzak durun 🙂

Hesap açar açmaz eleştiri adı altında güzel bir “karalama” iletisi olmuş. Kitabın yazarı bana 17-18 soruda hata var dedi.
                                            İlk baskıda her yazarın %1 oranında hata yapma hakkı var yeter ki düzeltme ve güncelleme notu paylaşılsın.

G A 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 8
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 403
                                            • 404
                                            • 4 / 404
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti