9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Sınav sonucu ne kadar süre içinde açıklanıyor? Bide süre sıkıntısı oluyor mu acaba?
-
@sumeyyecagilci
Sınav 4 Aralık’ta açıklanacak . -
@sumeyyecagilci neden kaymakamlik karma hocam bence ikside basit
-
@sumeyyecagilci yaklasik 70 dakika fazladan zaman var cok rahat sinav
-
off off forum alev alev olmuş yaklaşık 4 saattir ders bakmıyordum. Galiba yeter artık diye düşünüyordum. Forum tekrar alevlendirdi beni sagolun heyecan en üst seviyede neyi ne kadar tekrar ettiğimi unuttum artık
-
@zubizubi vali ataması direkt CB kararı ile atanır bu yüzden basit işlem. Ancak kaymakam ataması CB onayı ile olduğu için ikisi aynı usule tabi olamaz
-
@sumeyyecagilci 4t cikmis sorular kitabinda kutlay kararli basit islem demis, soysal hocada basit diyor fakat metin kaya hoca karma diyor yani bi ihtilaf var sinavda cikarsa ne yapacagim bilmiyorum
-
@1baksan hocam yurtdışı ve taşra olayı sadece bukadar mı yoksa başka var mı
-
Arkadaşlar kaymakamlık basit işlem çünkü sadece cumhurbaşkanı onayı ile atama tamamlanıyor eğer bir cumhurbaşkanı ve iç işleri bakanı onayı ile vs. gibi birşey olsaydı karma olurdur. Kaymakamlık basit işlemdir.
-
@balporsuğu çıkmış soru çözümünde kaymakamı karma olarak almış
-
@mathilda bende gördüm onu evet karma olarak almış. bende şöyle düşündüm cumhurbaşkanı onayı ile atanıyor ya sonuçta bu listeyi hazırlayan var ve onaylıyor o şekilde karma olabilir. kararında ise direk kendisi karar veriyor sonucta ondan önce bir işlem vs yok.
-
Ya arkadaşlar bazı şeyler için bukadar kafa karıştırmayın yahu kaymakamlık bariz bir şekilde karma işlem, kaymakam atanırken bir silsile var bunun sonunda en son CB onaylıyor.. Sizin mantığınıza göre karma işlem yok zaten her CB onayıyla olan atamada şu teklif eder CB atar diye bir ibare yok burda insanların sınava bir gün kala kafasını karıştırmayın lütfen kanunda bu basit işlem bu karma işlem diye yazmaz idari işlem bir teoridir bunu yorumlamak gerekir şunu 3 aydır tartışıyorsunuz cumhurbaşkanı tek başına kaymakamlık şartlarını taşıyan insanları direk atayabilşyormu? Hayır. Ozaman bu atama işlemi sadece CB ye bağlı değil bukadar basit
-
Geçen yıl hep mevzuat çıktı gördüğüm kadarıyla idari işlem teorisi gibi konulara yorum isteyen sorular gelirse ters köşe olacak herkes
-
Kaymakam ilçede Cumhurbaşkanı'nın da temsilcisi midir yoksa sadece idari yürütme vasıtası mıdır ?
-
Herkese iyi geceler dostlar, bu saatten sonra muallak oldugunu dusundugunuz konulari burada tartismak bence kafa karistirmaktan oteye gecmez. Sahsen bu sebeple sinavdan cikana kadar foruma girmeyecegim. Hepinize basarilar diliyorum, Allah yardimciniz olsun.
-
@AkenoSan o ikiside valiye ait. kaymakam sadece idari yürütme vasıtasıdır.
-
@Willsmithh, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Geçen yıl hep mevzuat çıktı gördüğüm kadarıyla idari işlem teorisi gibi konulara yorum isteyen sorular gelirse ters köşe olacak herkes
İdari işlem teorisi hakkında örnek veririmisiniz
-
@iibf Eyvallah.
-
Hiçbir şey bilmiyorum gibiyim. Sanki boşa çalışmışım hissi iyice mahvediyor.
-
@corleone aynı şey bende de var sanki hiç bişey çalışmadım bugüne kadar berbat bir hiss